Read about The Pontian Genocide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio


Μετρήσεις ραδιενέργειας στο δυτικό Κοσσυφοπέδιο
Μετρήσεις ραδιενέργειας στο δυτικό Κοσσυφοπέδιο

(10/01/2001, 1600 GMT)

Δηλώσεις του γγ. του ΝΑΤΟ γιά το ουράνιο
Ο γγ. του ΝΑΤΟ Τζορτζ Ρόμπερτσον δήλωσε  ότι η Συμμαχία θα εκπονήσει ενα σχέδιο δράσης που θα δίνει εγγυήσεις στις κυβερνήσεις των χωρών μελών και στους στρατιωτικούς που υπηρετούν στην ειρηνευτική δύναμη του ΝΑΤΟ στο Κοσυφοπέδιο σχετικά με τους κινδύνους που ενέχουν για την ανθρώπινη υγεία τά όπλα απεμπλουτισμένου ουρανίου. Ο κ. Ρομπερτσον είπε επίσης οτι το ΝΑΤΟ θα συντονίζει τις ιατρικές εξετάσεις που θα ξεκινίσουν αμέσως οι κυβερνήσεις των χωρών που ανησυχούν για το ζήτημα ούτως ώστε να είναι δυνατή η ανταλλαγή απόψεων και πορισμάτων. Επι πλέον, θα δημιουργηθεί μια ειδική επιτροπή αποκλειστικό εργο της οποίας θα είναι ο χειρισμός του όλου θέματος. Ο γγ. του ΝΑΤΟ, είπε επίσης ότι θα δωθούν στις κυβερνήσεις όλες οι λεπτομέρειες για τις τοποθεσίες που έπληξαν οι βόμβες απεμπλουτισμένου ουρανίου.

Η Μπιλιάνα Πλάβσιτς παραπέμπεται στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης
Με τις  κατηγορίες της γενοκτονίας και εγκλημάτων πολέμου στην διάρκεια του πολέμου στην Βοσνία, παραπέμπεται στο Διεθνές Δικαστηριο της Χάγης, η πρώην πρόεδρος των Σερβοβόσνιων Μπιλιάνα Πλάβσιτς. Η κ. Πλάβσιτς, που ας σημειωθεί παραδόθηκε οικειωθελώς, είναι η πιο υψηλόβαθμη αξιωματούχος των Σερβων της Βοσνίας που προσάγεται σε δικη.

Νέα υπουργός Γεωργίας στη Γερμανία
Διαστάσεις πολιτικής κρίσης ελαβε το θέμα της ασθενειας των τρελών αγελάδων στην Γερμανία, με την χθεσινή παραιτηση δυο υπουργων, της υπουργου Υγιειας και του υπουργού Γεωργίας. Πριν λιγο, ο καγκελλάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ ανακοίνωσε πως η Ρενάτε Κίχνεστ των Πράσινων  είναι η νέα υπουργός Γεωργίας.

Και πάλι στη Μέση Ανατολή ο Ντένις Ρος
Καθώς εντείνονται οι προσπάθειες για την άρση του αδιεξόδου στο Μεσανατολικό πρίν την αποχώρηση του Μπίλ Κλίντον απο την αμερικανική προεδρία, η Ουάσιγκτον έκανε σαφές ότι αύριο θα πρέπει να αναμένεται στην Ιερουσαλήμ ο αμερικανός ειδικός απεσταλμένος Ντένις Ρος.

Ο Πινοσέτ συμφωνεί να υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις
Ο πρώην δικτάτορας της Χιλής στρατηγός Αγκούστο Πινοσέτ υποβάλεται σήμερα σε ιατρικές εξετάσεις για να διαπιστωθεί αν είναι σε θέση να δικαστεί για υποθέσεις παραβίασεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για τις οποίες κατηγορείται. Η υπεράσπιση του πρώην δικτάτορα υπεχώρησε και δέχθηκε να υποβληθεί ο πελάτης της σε ιατρικές εξετάσεις.

Παρατείνεται η κατάπαυση του πυρός στην Ινδονησία
Στην Ινδονησία αποφασίσθηκε η παράταση της κατάπαυσης του πυρός μεταξύ των κυβερνητικών δυνάμεων και των αυτονομιστών ανταρτών στην επαρχία Ατσέχ. Οι δύο πλευρές ανακοίνωσαν ότι θα έχουν περαιτέρω συνομιλίες γιά τον τερματισμό των συγκρούσεων. Πέρυσι περισσότεροι από 800 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην επαρχία Ατσεχ.

Απαγωγή στην Τσετσενία
Πληροφορίες από τη Ρωσία αναφέρουν ότι Αμερικανός πολίτης, υπάλληλος αμερικανικής οργάνωσης παροχής βοήθειας, απήχθη στην Τσετσενία. Η απαγωγή έγινε την Τρίτη 20 χιλιόμετρα νότια της πρωτεύουσας Γκρόζνι. Πρόκειται γιά τον Κένι Γκλουκ που ένοπλοι μασκοφόροι αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων τον απήγαγαν μαζί με άλλους τρείς Τσετσένους.

Λειτουργεί κανονικά η κρατική τηλεόραση στην Τσεχία
Στην Τσεχία επαναλειτούργησε η  κρατική τηλεόραση μετά από 17 ημέρες διακοπών στα τηλεοπτικά προγράμματα λόγω της διαμάχης μεταξύ των δημοσιογράφων και της νέας δίοικησης. Οι δημοσιογράφοι πάντως συνεχίζουν να επιμένουν ότι ο νέος γενικός διευθυντής του σταθμού Γίρι Χόνταντς θα πρέπει να υποβάλει την παραίτησή του.
 
 

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.