Download Greek Fonts & Instructions for your computer Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

Πορτογαλικό κλιμάκιο βρίσκεται ήδη στο Κοσσυφοπέδιο
Πορτογαλικό κλιμάκιο βρίσκεται ήδη στο Κοσσυφοπέδιο

(09/01/2001, 1300 GMT)

Ερευνες και συνομιλίες γιά το σύνδρομο των Βαλκανίων
Τρείς υπουργοί από την Πορτογαλία αναμένονται σήμερα στο Κοσσυφοπέδιο γιά να εξετάσουν το ενδεχόμενο η υγεία των  Πορτογάλων στρατιωτών που υπηρέτησαν στη διεθνή ειρηνευτική δύναμη να απελείται από το απεμπλουρισμένο ουράνιο. Ενας από τους υπουργούς - πιό συγκεκριμένα ο υπουργός Επιστημών - θα επιστρέψει στη χώρα του με δείγματα από χώμα γιά να γίνουν οι απαραίτητες εργαστηριακές αναλύσεις. Η αποστολή των Πορτογάλων υπουργών πραγματοποιείται ενώ οι υπουργοί των χωρών του ΝΑΤΟ  και της Ευρωπαικής Ενωσης πρόκειται να αρχίσουν συνομιλίες γιά το θέμα του απεμπλουτισμένου ουρανίου.

Και πάλι στη Μέση Ανατολή ο Ντένις Ρος
Ο ειδικός απεσταλμένος των Ηνωμένων Πολιτειών στη Μέση Ανατολή Ντένις Ρος καταβάλει νέες προσπάθειες γιά την επίλυση του Μεσανατολικού. Ανταποκριτής του Μπι Μπι Σι στην Ιερουσαλήμ μεταδίδει ότι είναι απίθανό να επιτευχθεί συμφωνία πριν την αποχώρηση του προέδρου Κλίντον από το Λευκό Οίκο. Τα δύο βασικά θέματα πρός διευθέτηση είναι - η επιστροφή των Παλαιστινίων προσφύγων και το καθεστώς της πόλης της Ιερουσαλήμ.

Ολοκληρώνεται η ακροαματική διαδικασία γιά το Λόκερμπι
Στην Ολλάνδια, ο εισαγγελέας στη δίκη γιά τη βομβιστική επίθεση στο αεροσκάφος της PAN AM πάνω από το Λόκερμπι ζήτησε να μη ληφθούν υπόψη οι κατηγορίες εναντίον των δύο Λίβυων της συνομωσίας γιά φόνο και της συνομωσίας με στόχο την ασφάλεια του αεροσκαφους. Ο εισαγγελέας ζήτησε το δικαστήριο να επικεντρώσει την προσοχή του στην κατηγορία γιά φόνο.

Το Μπι Μπι Σι στην Κίνα
Γιά πρώτη φορά το Μπι Μπι Σι θα έχει τη δυνατότητα να μεταδίδει προγράμματα στην Κίνα. Το BBC World - το τηλεοπτικό κανάλι που μεταδίδει ειδήσεις επί εικοσιτετραώρου βάσεως - θα έχουν τη δυνατότητα να το παρακολουθούν οι τουρίστες στα μεγάλα ξενοδοχεία και η κινεζική ελίτ. Οι κινεζικές αρχές δεν ήταν καθόλου ικανοπιημένες με τη  κάλυψη των μεγαλών αντικυβερνητικών διαδηλώσεων από το Μπι Μπι Σι το 1989.

Δεν παρουσιάζεται σήμερα στον ανακριτή ο Πινοσέτ
Στη Χιλή ο δικαστής Χουάν Γκούζμαν αποφάσισε να αποφύγει προς το παρόν την κατα μέτωπο αντιπαράθεση με τον πρώην στρατιωτικό δικτάτορα Αουγκούστο Πινοσέτ. Ο δικαστής Γκούζμαν ανέβαλε την ανάκριση του στρατηγού γιά την επόμενη Δευτέρα. Η ανάκριση αρχικά είχε προγραμματισθεί να γίνει σήμερα, οι δικηγόροι όμως του Πινοσέτ είπαν ότι ο πελάτης τους δεν επρόκειτο να παρουσιασθεί στον δικαστή Γκούζμαν. Εξάλλου όμως μετέδωσαν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ο δικαστής Γκούζμαν αποφάσισε να επιτρέψει στον στρατηγό Πινοσέτ να παρουσιάσει τις ιατρικές εξετάσεις και να αποδείξει ότι δεν είναι σε θέση γιά λόγους υγείας να παρουσιασθεί στο δικαστήριο.

Τα πρώτα προβλήματα του Μπους
Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ Τζόρτζ Μπους υποστήριξε την απόφασή του να αναθέσει το υπουργείο Εργασίας στη Λίντα Τσαβέζ . Η κα.Τσαβέζ κατηγορείται ότι παρείχε προστασία σε παράνομους μετανάστες από τη Γουατεμάλα στις αρχές της δεκαετίας του 1990. Η κα.Τσαβέζ επικρίνεται επίσης και γιά ορισμένες απόψεις που έχει εκφράσει στο παρελθόν και οι οποίες χαρακτηρίζονται άκρως συντηρητικές.

Παραιτήθηκε ο Ερικσον
O Σβεν Γκόραν Ερικσον  σήμερα υπέβαλε την παραίτησή του από την ιταλική Λάτζιο  ύστερα από μια μεγάλη περίοδο αβεβαιότητας. O Ερικσον θα είναι ο πρώτος ξένος προπονητής που θα αναλάβει τα ηνία της εθνικής ομάδας της Αγγλίας.
Ο σουηδός προπονητής  είχε χθες δύο συναντήσεις με τον πρόεδρο της Λάτζιο μετά τη νέα ήττα της ομάδας του εντός έδρας από τη Νάπολη  με 2-1 και σύμφωνα με τις πληροφορίες, στη διάρκεια της δεύτερης συνάντησης, τού ζητήθηκε να παραιτηθεί

Αμφισβητείται η θεωρία γιά την κοινή προέλευση του ανθρώπου
Επιστήμονες στην Αυστραλία αμφισβητούν τη θεωρία ότι ο κοινός πρόγονος του ανθρώπου προέρχεται από την Αφρική. Οι Αυστραλοί επιστήμονες υποστηρίζουν ότι ο σκελετός που οι παλαιοντολόγοι  ανακάλυψαν στην επαρχία New South Wales είναι ηλικίας 60 χιλιάδων ετών και με βάση τις έρευνες που έγιναν στο DNA δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τους πρώτους κατοίκους της Αφρικανικής ηπείρου

.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.