Visit the Sites Mirrored on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

Πορτογαλικό κλιμάκιο βρίσκεται ήδη στο Κοσσυφοπέδιο
Πορτογαλικό κλιμάκιο βρίσκεται ήδη στο Κοσσυφοπέδιο

(09/01/2001, 0900 GMT)

NATO - EE συζητούν το "σύνδρομο των Βαλκανίων"
Η πιθανή σχέση βομβών απεμπλουτισμένου ουρανίου και κρουσμάτων καρκίνου που παρουσιάσθηκαν σε κυανόκρανους που υπηρετούσαν στην πρώην Γιουγκοσλαβία θα συζητηθεί σήμερα σε διαφορετικές συναντήσεις στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Η Συμμαχία, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Βρετανία υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει απόδειξη ότι τα κρούσματα καρκίνου συνδέονται με τις βόμβες που χρησιμοποιήθηκαν. Ομως, η Πορτογαλική κυβέρνηση έστειλε τρείς υπουργούς στο Κοσσυφοπέδιο για να συμμετάχουν στις επιστημονικές έρευνες.  Εν τω μεταξύ, και ο γερμανός καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ συντάχθηκε με σειρά από χώρες που έχουν ζητήσει τη διεξαγωγή ερυνών.

Αναζητούνται δεκάδες ξένοι αθλητές στην Αυστραλία
Οι αρχές στην Αυστραλία αναζητούν τουλάχιστον 100 αθλητές, προπονητές και άλλους παράγοντες που έλαβαν μέρος στην Ολυμπιάδα του Σίδνευ πριν απο τρείς μήνες και οι οποίοι εξακολουθούν να παραμένουν παράνομα στη χώρα. Ανάμεσα τους είναι 11 Αμερικανοί, 8 Βρετανοί καθώς επίσης και Γερμανοί, Ρώσοι, Νιγηριανοί και Ιάπωνες. Οι αρχές της Αυστραλίας απειλούν ότι αυτοί που θα συνεχίσουν να κρύβονται θα χαρακτηρισθούν παράνομοι μετανάστες.

Ολοκληρώνεται η δίκη γιά το Λόκερμπι
Η δίκη των δύο Λίβυων που κατηγορούνται ότι είναι υπεύθυνοι γιά τη βομβιστική επίθεση σε αεροσκάφος της PAN-AM  πάνω από το Λόκερμπι της Σκωτίας φθάνει στο τέλος της. Μετά την επανάληψη της ακροαματικής διαδικασίας στην Ολλανδία, η υπεράσπιση των δύο κατηγορουμένων είπε ότι δεν προτίθεται να παρουσίασει νέα στοιχεία. Οι δικηγόροι της υπεράσπισης είπαν ότι η Συρία αρνήθηκε να επιτρέψει την πρόσβαση σε έγγραφα που θα στήριζαν το επιχείρημα ότι την ευθύνη γιά την επίθεση το 1988 φέρουν εξτρεμιστές Παλαιστίνιοι.

Στην υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών ο ... Τζέϊμς Μποντ
Ο Πίερς Μπρόσναν, ο γνωστός ηθοποιός που υποδύεται τον Τζέϊμς Μποντ, διερευνά με επισήμους των Ηνωμένων Εθνών τρόπους για να βοηθήσει το έργο του οργανισμού. Στο ρόλο του σαν Τζέϊμς Μποντ, ο Μπρόσναν μπορεί να φαίνεται ιδιαίτερα "σκληρός", αλλά στην πραγματικότητα ο Ιρλανδικής καταγωγής ηθοποιός θα ήθελε να αναλάβει πρωτοβουλίες για την προστασία του περιβάλλοντος, την προστασία των παιδιών σε όλο τον κόσμο και στην κατάργηση των πυρηνικών όπλων.

Αναβάλλεται η ανάκριση Πινοσέτ
Δικαστής στην Χιλή ανέβαλε την προγραμματισμένη για σήμερα ανάκριση του πρώην δικτάτορα της χώρας Αγκούστο Πινοσέτ για την ερχόμενη Δευτέρα. Τα μέσα ενημέρωσης της Χιλής μεταδίδουν ότι ο δικαστής ενέδωσε σε πιέσεις του περιβάλλοντος του Πινοσέτ και παρέτεινε την προθεσμία στον πρώην δικτάτορα να υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις για να διαπιστωθεί εάν είναι σε θέση να δικασθεί.

Προβλήματα στο στρατόπεδο Μπούς
Ο εντολοδόχος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζώρτζ Μπούς επανέλαβε την υποστήριξη του πρός την Λίντα Σαβέζ την οποία επέλεξε ως υπουργό Εργασίας παρά τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει η απόφαση του. Η κυρία Σαβέζ η οποία -κατά πολλούς - είχει εκφράσει ακροδεξιές απόψεις στο παρελθόν, κατηγορείται απο τους πολιτικούς της αντιπάλους ότι στις αρχές της δεκαετίας του '90 παρείχε στέγη σε παράνομη μετανάστρια απο την Γουατεμάλα.

Μεγάλη διαδήλωση ισραηλινών για την Ιερουσαλήμ
Δεκάδες χιλιάδες ισραηλινοί συμμετείχαν σε διαδήλωση στην Ιερουσαλήμ για να δηλώσουν την αντίθεσή τους σε κάθε πιθανή υποχώρηση σχετικά με το μέλλοντικό καθεστώς της πόλης στις συνομιλίες με τους παλαιστινίους. Σε μιά από τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις του είδους εδώ και χρόνια, οι διαδηλωτές σχημάτισαν ανθρώπινη αλυσίδα γύρω απο τα τείχη της παληάς πόλης και υποσχέθηκαν να αγωνιστούν για να παραμείνει η Ιερουσαλήμ υπό τον έλεγχο του Ισραήλ.

Τσεχία: Συνεχίζεται το αδιέξοδο για την κρατική τηλεόραση
Το διοικητικό συμβούλιο της κρατικής τηλεόρασης της Τσεχίας δεν συζήτησε αν θα απολύσει τον νέο διευθυντή του σταθμού, Γίρι Χόντατς,  του οποίου ο διορισμός προκάλεσε την έντονη αντίδραση των δημοσιογράφων. Την απόλυση του νέου διευθυντή έχει ζητήσει και το κοινοβούλιο της Τσεχίας. Οι δημοσιόγραφοι έχουν καταλάβει το κεντρικό στούντιο του σταθμού αντιδρώντας στο διορισμό του κ. Χόντατς που όπως λένε έγινε με πολιτικά κριτήρια. Τη θέση τους στηρίζουν ο πρόεδρος της Τσεχίας Βάτσλαβ Χάβελ και ορισμένα μικρά κόμματα της αντιπολίτευσης που θεωρούν ότι ο κ. Χόνταντς έχει πολύ στενές σχέσεις με το κόμμα του πρώην πρωθυπουργού Βάτσλαβ Κλάους.

Απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα επιβλήθηκε στην Ακτή Ελεφαντοστού
H κυβέρνηση στην Ακτή του Ελεφαντοστού επέβαλε τριήμερη απαγόρευση της κυκλοφορίας στη διάρκεια της νύχτας μετά την απόπειρα πραξικοπήματος που όπως φαίνεται έγινε και κατεστάλη την περασμένη Κυριακή. Κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι υπάρχουν ενδείξεις πως οι επίδοξοι πραξικοπηματίες βοηθήθηκαν από γειτονικές χώρες τις οποίες δεν κατονόμασε. Το πρωί της Δευτέρας στρατιώτες που παραμένουν αφοσιωμένοι στον νεοεκλεγέντα πρόεδρο Λοράν Γκμπάγκμπο ανέκτησαν τον έλεγχο της κρατικής ραδιοφωνίας.
 
 

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.