Browse through our Interesting Nodes of Hellenic Student Societies Worldwide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio


Κηδεία στη Γάζα
Κηδεία στη Γάζα
(2/1/2001, 2330 GMT)

Δίωρες συνομιλίες Κλίντον - Αραφάτ
Ο αμερικανός πρόεδρος Μπιλ Κλίντον και ο παλαιστίνιος ηγέτης Γιασέρ Αραφάτ είχαν δίωρες συνομιλίες στην Ουάσιγκτον σχετικά με τις τελευταίες αμερικανικές προτάσεις για ειρήνευση στη Μέση Ανατολή. Ο κ. Αραφάτ αναχώρησε από το λευκό Οίκο χωρίς να προβεί σε δηλώσεις. Αμερικανός επίσημος είπε ότι ο παλαιστίνιος ηγέτης αναμένεται να επιστρέψει αργότερα για νέες συνομιλίες. Κατά πληροφορίες ο κ. Αραφάτ είχε κατάλογο με πάνω από 20 σημεία για τα οποία ήθελε διευκρινήσεις. Πριν τη συνάντηση στην Ουάσιγκτον ένα παλαιστίνιος αγρότης σκοτώθηκε και αρκετοί άλλοι τραυματίστηκαν σε μια ακόμη μέρα βίαιαων επισοδείων στη Δυτική Οχθη και στη Λωρίδα της Γάζας.

Ολκληρώθηκε ο σχηματισμός της νέας κυβέρνησης των ΗΠΑ
Ο Τζορτζ Μπους ολοκλήρωσε το σχηματισμό της νέας του κυβέρνησης διορίζοντας ανώτατο στέλεχος του επιτελείου του προέδρου Κλίντον, τον απερχόμενο υπουργό εμπορίου των Δημοκρατικών Νόρμαν Μινέτα, στη θέση του υπουργού μεταφορών. Στην κυβέρνηση Μπους περιλαμβάνονται ακόμη η λατινοαμερικανικής καταγωγής αγωνίστρια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Λίντα Τσαβέζ ως υπουργός εργασίας και ο αραβικής καταγωγής Σπένσερ Αμπραχαμ ως υπουργός ενέργειας. Πρόκειται για την πιο πολυφυλετική κυβέρνηση στην ιστορία των ΗΠΑ -αλλά και για μια από τις πιο συντηρητικές των τελευταίων ετών, όπως σημειώνουν οι επικριτές της.

Εξανεμίζονται οι ελπίδες για επιζώντες από το ναυάγιο στην Τουρκία
Η τουρκική ακτοφυλακή λέει ότι εξανεμίζονται οι ελπίδες να βρεθούν άλλοι επιζώντες από το υπό γεωργιανή σημαία πλοίο που μετέφερε λαθρομετανάστες και βυθίστηκε την Δευτέρα ανοικτά των ακτών της νότιας Τουρκίας μετά από πρόσκρουση σε  βράχο. Εκπρόσωπος της ακτοφυλακής είπε ότι ελέγχθηκε το μπροστινό μέρος του ναυαγίου όπου πιστεύεται ότι βρίσκονταν οι περισσότεροι λαθρομετανάστες. Αν κανείς ήταν εγκλωβισμένος εκεί θα είναι ήδη νεκρός, είπε ο τούρκος εκπρόσωπος. Οι επιχειρήσεις θα επικεντρωθούν τώρα στην ανάσυρση των πτωμάτων. Σύμφωνα με τους διασωθέντες στο πλοίο επέβαιναν περίπου 80 λαθρομετανάστες από την Ασία με τελικό προορισμό τον Πειραιά. Πάνω από 30 διασώθηκαν

Ανησυχία για το "Σύνδρομο του Πολέμου στα Βαλκάνια"
Νέες ανησυχίες για την υγεία του προσωπικού του ΝΑΤΟ που υπηρέτησε στην ειρηνευτική δύναμη στα Βαλκάνια εκφράζεται από τις αρχές της Γερμανίας και της Πορτογαλίας που έδωσαν εντολή για ελέγχους της υγείας των αστυνομικών και στρατιωτών τους. Οι φόβοι αφορούν στο ενδεχόμενο οι στρατιώτες να έχουν εκτεθεί σε ραδιενέργεια από τις βόμβες απεμπλουτισμένου ουρανίου που έριξε το ΝΑΤΟ κατά τον πόλεμο στο Κοσσυφοπέδιο. Πριν λίγες μέρες ένας ακόμη ιταλός στραιώτης πέθανε από καρκίνο -ο πέμπτος που πεθαίνει μετά τη θητεία του στα Βαλκάνια.

Νέα στοιχεία για επιβράδυνση της αμερικανικής οικονομίας
Σύμφωνα με νεώτερα στοιχεία η βιομηχανική δραστηριότητα στις ΗΠΑ μειώνεται, γεγονός που ενισχύει τους φόβους ότι η αμερικανική οικονομία επιβραδύνεται και ενδέχεται να εισέλθει σε περίοδο ύφεσης. Ο βιομηχανικός δείκτης φαίνεται να έφθασε τον περασμένο Δεκέμβριο στο χαμηλότερο επίπεδο σχεδόν της τελευταίας δεκαετίας. Την ανακοίνωση των στοιχείων ακολούθησε πτώση των τιμών των μετοχών στις αμερικανικές αγορές, και ιδιαίτερως στον NASDAQ που αφορά σε εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

Κρίση για τον έλεγχο της τσέχικης κρατικής τηλεόρασης
Βαθαίνει η πολτική κρίση στη Τσεχία σχετικά με τον έλεγχο της κρατικής τηλεόρασης. Τα κυριότερα πολτικά κόμματα της χώρας σε συνάντση τους δεν κατόρθωσαν να καταλήξουν σε συμφωνία για τον τερματισμό της κρίσης. Το τελευταίο δεκαήμερο το προσωπικό της τηλέορασης έχει καταλάβει τα κεντρικά στούντιο στην Πράγα, διαμαρτυρόμενο για τον διορισμό ως νέου διευθυντή του Γίρι Χόντατς, τον οποίο κατηγορούν για στενές σχέσεις με αντίπαλο του προέδρου Βάτσλαβ Χάβελ. Την Τετάρτη αναμένεται να πραγματοποιηθεί μεγάλη διαδήλωση συμπαράστασης στους απεργούς δημοσιογράφους.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.