Find out about The HR-Net Group Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio


Πάνω από 350 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στις συγκρούσεις Ισραηλινών - Παλαιστινίων
Πάνω από 350 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στις συγκρούσεις Ισραηλινών - Παλαιστινίων

(1/1/2001, 1930 GMT)

Νέες εκρήξεις βομβών στο Ισραήλ
Σειρά εκρήξεων συντάραξε την παραλιακή πόλη του Ισραήλ Νετάνια και σύμφωνα με την ισραηλινή ραδιοφωνία πολλά άτομα έχουν τραυματισθεί, ένα εκ των οποίων σοβαρά. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τουλάχιστον η μία -από τις τρεις εκρήξεις για τις οποίες κάνουν λόγο οι αυτόπτες μάρτυρες-  οφείλεται σε βόμβα που είχε τοποθετηθεί σε παγιδευμένο αυτοκίνητο. Στο μεταξύ ο ισραηλινός πρωθυπουργός Εχούντ Μπαράκ συνεκάλεσε εκτάκτως το συμβούλιο ασφαλείας του. Οι εξελίξεις αυτές συμβαίνουν καθώς ο  Παλαιστίνιος ηγέτης Γιασέρ Αραφάτ αναμένει μέσα στις επόμενες ώρες διευκρινήσεις για τις αμερικανικές προτάσεις ειρήνευσης με το Ισραήλ.

Ελεύθεροι οι σέρβοι απαχθέντες
Απελευθερώθηκαν οι έξη σέρβοι που είχαν απαχθεί την Κυριακή από αλβανούς στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Σερβίας. Σέρβοι επίσημοι λένε ότι οι έξη είναι καλά στην υγεία τους και ότι για την απελευθέρωσή τους βοήθησαν οι ενέργειες των σερβικών αρχών, του ΟΗΕ και της υπό νατοϊκή διοίκηση πολυεθνικής ειρηνευτικής δύναμης στο Κοσσυφοπέδιο.

Πλοίο με λαθρομετανάστες βυθίζεται στα παράλια της Τουρκίας
Πάνω από 50 άτομα πιστεύεται ότι έχασαν τη ζωή τους κοντά στα νότια παράλια της Τουρκίας, όταν πλοίο στο οποίο επέβαιναν λαθρομετανάστες βυθίστηκε. Σύμφωνα με τους διασωθέντες στο πλοίο επέβαιναν περίπου 80 μετανάστες από το Αφγανιστάν και το Πακιστάν. Οι αρχές έχουν περισυλλέξει έξη πτώματα και έχουν διασώσει περί τους 30 ναυαγούς. Οπως λένε δεν υπάροχυν πολλές ελπίδες να βρουν άλλους επιζώντες. Το υπό γεωργιανή σημαία πλοίο εκτελούσε δρομολόγιο από το Ισραήλ στην Ελλάδα.

Η Ελλάδα στη ζώνη του Ευρώ
Η Ελλάδα είναι πλέον η 12η χώρα της ζώνης του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος αφού πληροί όλα τα κριτήρια που είχαν τεθεί για ένταξη. Ωστόσο ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Βίμ Ντούϊζεμπεργκ προειδοποίησε ότι η Ελλάδα έχει πολύ δουλειά να κάνει για να βελτιώσει τους οικονομικούς δείκτες και να ελέγξει τον πληθωρισμό. Εξάλλου ο ανταποκριτής του ΒΒC μεταδίδει ότι ορισμένοι επενδυτές ανησυχούν για το ενδεχόμενο η ένταξη της Ελλάδας στη ζώνη του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος να δώσει το λανθασμένο μήνυμα στις χρηματαγορές. Υπάρχει περίπτωση δηλαδή, να δοθεί η εντύπωση στους επενδυτές ότι στο μέλλον και άλλες χώρες με αδύναμες οικονομίες θα έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν στη ζώνη του Ευρώ χωρίς να πληρούν απόλυτα τα κριτήρια ένταξης.

Την σκυτάλη της Ευρωπαικής Προεδρίας παραλαμβάνει η Σουηδία
Η Σουηδία αναλαμβάνει από σήμερα και για τους επόμενους έξη μήνες την προεδρία της Ευρωπαικής Ενωσης. Με δηλώσεις του ο Σουηδός πρωθυπουργός, Γκόραν Πέρσον, υπογράμμισε ότι προτεραιότητα της Ευρώπης, σε αυτή την φαση πρέπει να είναι η προώθηση της συνεργασίας που είναι και ο απαραιτητος όρος για τις θεσμικές αλλαγές που προβλέπεται να αποφασισθούν στην επόμενη Διακυβερνητική Διάσκεψη, το 2004.

Ερευνες για την πυκαγιά στην Ολλανδία
Η ολλανδική αστυνομία και οι εμπειρογνώμονες της πυρσβεστικής ερευνούν τα αίτια της πυκαγιάς που ξέσπασε σε καφε-μπαρ γεμάτο νεαρούς που γιόρταζαν την έλευση του νέου έτους. Οκτώ άτομα έχουν σκοτωθεί και πάνω από 100 είναι τραυματίες, ορισμένοι σοβαρά. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, ένα πυροτέχνημα έβαλε φωτιά σε μια χριστουγεννιάτικη διακόσμηση.

Εκστρατεία για μείωση των δυστυχημάτων στην Αίγυπτο
Στην Αίγυπτο η αστυνομία βρίσκεται σήμερα επι ποδός, πρώτη ημέρα μιας εκστρατείας στόχος της οποίας είναι η χώρα να χάσει τη φήμη που έχει ως μίας από τις χειρότερες χώρες του κόσμου στα τροχαία ατυχήματα. Χιλιάδες άτομα χάνουν τη ζωή τους κάθε χρόνο στην Αίγυπτο, με κυριότερη αιτία τη συνήθεια που έχουν οι Αιγύπτιοι να οδηγούν το βράδυ χωρίς τον κατάλληλο φωτισμό.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.