Read about Imvros and Tenedos: Violations of the Lausanne Treaty Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

Ιερουσαλήμ: Ισραηλινός διαδηλωτής ζητά την παραμονή του τεμένους Αλ-Ακσά υπό εβραϊκό έλεγχο
Ιερουσαλήμ: Ισραηλινός διαδηλωτής ζητά την παραμονή του τεμένους Αλ-Ακσά υπό εβραϊκό έλεγχο

(28/12/2000, 0430 GMT)

Ματαιώνεται η σύνοδος κορυφής Μπαράκ - Αραφάτ στην Αίγυπτο
Η προγραμματιζόμενη για σήμερα σύνδος κορυφής για το Μεσανατολικό ματαιώθηκε σύμφωνα με αξιωματούχους της Αιγύπτου. Πάντως ο Παλαιστίνιος ηγέτης, Γασέρ Αραφάτ, και ο πρόεδρος της Αιγύπτου, Χόσνι Μουμπάρακ, θα έχουν σήμερα συνομιλίες. Στην Ιερουσαλήμ συνεδρίασε το ισραηλινό υπουργικό συμβούλιο και ο αναπληρωτής υπουργός άμυνας, Εφραίμ Σνε, επιβεβαίωσε ότι το Ισραήλ δέχθηκε τις προτάσεις του προέδρου Κλίντον ως βάση των διαπραγματεύσεων. Ομως ο κ.Σνε πρόσθεσε ότι εφόσον η απάντηση των Παλαιστινίων στις προτάσεις Κλίντον παραμένει ασαφής δεν υπάρχει κανένας λόγος να πραγματοποιηθεί η συνάντηση μεταξύ του Ισραηλινού πρωθυπουργού, Εχούντ Μπάρακ και του κ. Αραφάτ. Νωρίτερα, η ηγεσία των Παλαιστινίων σε επιστολή της προς την Ουάσινγκτον εξέφραζε τις επιφυλάξεις της για τιςπροτάσεις Κλίντον.

Δηλώσεις Γιλμάζ για τον μελλοντικό ρόλο του στρατού
Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Μεσούτ Γιλμάζ, δήλωσε χθες στην Τραπεζούντα ότι είναι αναπόφευκτο να αλλάξει ο ρόλος που παίζει ο στρατός στην πολιτική σκηνή καθώς η χώρα βαδίζει προς την ένταξη της στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Ομως ο κ. Γιλμάζ διευκρίνησε ότι "οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις διαφέρουν από αυτές των άλλων χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης και δεν μπορούμε να αλλάξουμε αυτή την παράδοση μέσα σε μια νύχτα".

Ο εμφύλιος πόλεμος στη Κολομβία καταστρέφει το περιβάλλον
Στη Κολομβία ο στρατός δημοσίευσε έκθεση που υπογραμμίζει τις καταστροφές που προκαλούν στο περιβάλλον ο πολυετής εμφύλιος πόλεμος και το εμπόριο ναρκωτικών. Η έκθεση αναφέρει ότι την τελευταία δεκαετία πάνω απο 2 εκατομμύρια τόνοι αργού πετρελαίου μόλυναν την ύπαιθρο λόγω βομβιστικών επιθέσεων στους αγωγού πετρελαίου της χώρας ενώ χιλιάδες στρέμματα δάσους καταστράφηκαν για καλλιεργηθούν φυτά που παράγουν ναρκωτικές ουσίες. Παράλληλα, σύμφωνα με την έκθεση, χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται στην παρασκευή κοκαίνης και ηρωίνης έχουν μολύνει το έδαφος και τους υδάτινους πόρους της χώρας.

Καταζητείται και στο διαδίκτυο ο Μοντεσίνος
Οι αρχές του Περού δημιούργησαν σελίδα στο διαδίκτυο για να συλλέξουν πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψη του πρώην αρχηγού των μυστικών υπηρεσιών της χώρας, Βλαντιμίρο Μοντεσίνος, που καταζητείται για το σκάνδαλο δωροδοκίας το οποίο προκάλεσε την παραίτηση του προέδρου Αλμπέρτο Φουτζιμόρι.

Ο τελικός γύρος των προεδρικών εκλογών στη Γκάνα
Διεξάγεται σήμερα ο δεύτερος και τελικός γύρος των προεδρικών εκλογών στη Γκάνα. Ο νικητής των εκλογών θα διαδεχθεί τον πρόεδρο την τελευταία εικοσαετία της χώρας, Τζέρυ Ράουλινγκς. Ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης, Τζον Κουφουόρ, δεν κατάφερε να κερδίσει με μικρή διαφορά ψήφων την απόλυτη πλειοψηφία στον πρώτο γύρο των εκλογών. Αντίπαλος του είναι ο νυν αντιπρόεδρος, Τζον Αττα Μιλς τον οποίο ο κ. Ράουλινγκς θεωρεί φυσικό του διάδοχο.

Διακοπή των προγραμμάτων της κρατικής τηλεόρασης στην Τσεχία
Στη Δημοκρατία της Τσεχίας διεκόπησαν τα προγράμματα της κρατικής τηλεόρασης λόγω διαμάχης για τον διορισμό του νέου γενικού διευθυντή. Το προσωπικό του σταθμού αρνείται να αναγνωρίσει ως γενικό διευθυντή τον Γίρι Χόντακ που διορίστηκε την περασμένη εβδομάδα υποστηρίζοντας ότι ο διορισμός έγινε με κομματικά κριτήρια, κατηγορία που ο ίδιος ο κ.Χόντακ αρνείται.

Αμερικανός πιανίστας στην λίστα καταζητούμενων του FBI
Στις Ηνωμένες Πολιτείες το όνομα ενός μουσικού, για τον οποίο υπάρχουν υποψίες ότι είναι παιδεραστής, προστέθηκε στον κατάλογο των καταζητούμενων από το FBI. Ο πιανίστας Ερικ Φράνκλιν Ρόσερ κατηγορείται για παραγωγή και διανομή πορνογραφικού υλικού
με παιδιά.

Στην φυλακή θα παραμείνει ο υιός Μιτεράν
Στο Παρίσι το εφετείο απέρριψε χθες το αίτημα των δικηγόρων των δικηγόρων του Ζαν Κριστόφ Μιτεράν - υιού του εκλιπόντος προέδρου  Φρανσουά Μιτεράν - για την αποφυλάκιση του πελάτη τους αντί καταβολής χρηματικής εγγυήσεως. Ο 52χρονος Ζαν Κριστόφ Μιτεράν παραμένει εγκλειστός στις φυλακές La Sante από την περασμένη Πέμπτη. Οι διωκτικές αρχές διεξάγουν  ανακρίσεις μετά τις καταγγελλίες εναντίον του κ. Μιτεράν  γιά κατάχρηση εξουσίας και γιά ανάμειξη στο παράνομο εμπόριο όπλων στην Αφρική.

Τον αποκλεισμό των μικρών κομμάτων προτείνει ο Πούτιν
O Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν πρότεινε σχέδιο νόμου το οποίο θα αποκλείει τα μικρά πολιτικά κόμματα από τη συμμετοχή στις βουλευτικές και περιφερειακές εκλογές. Οι προτάσεις του κυρίου Πούτιν προβλέπουν την αποκλεισμό των κομμάτων με λιγώτερα απο 10 χιλιάδες μέλη. Ο ρώσος πρόεδρος παρουσιάζοντας τις προτάσεις του είπε ότι είναι αναγκαίο να υπάρξει πολιτική σταθερότητα στη χώρα, αλλά οι επικριτές του υποστηρίζουν ότι πρόκειται γιά συμφωνία του κυρίου Πούτιν με τα μεγάλα κόμματα που στόχο έχει να καρποθούν τα μεγάλα κόμματα τις κρατικές επιχορηγήσεις.

Στρατιωτική συνεργασία Ρωσίας-Ιράν
Ο Ρώσος υπουργός αμύνης Ιγκόρ Σεργκέγιεφ που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στο Ιράν δήλωσε ότι η πώληση Ρωσικών οπλικών συστημάτων στην Τεχεράνη δεν αντιβαίνει στις διεθνείς συνθήκες. Η στρατιωτική συνεργασία των δύο χωρών δεν στρέφεται κατά άλλης χώρας είπε ο στρατηγός Σεργκέγιεφ, επαναλαμβάνοντας την υπόσχεση που είχε δόσει στην Ουάσιγκτων πρίν ένα μήνα περίπου ότι η Ρωσία θα πουλήσει μόνο αμυντικά όπλα στο Ιράν.

Και προϊόντα γάλακτος θα παράγει η Κόκα Κόλα
Η Κόκα Κόλα επεκτείνει τις δραστηριότητες της και σε άλλους τομείς. Ο αμερικανικός κολοσσός αποφάσησε να ξεκινήσει την παραγωγή γαλακτοκομικών προιόντων που κυρίως θα απευθύνονται σε παιδιά κάτω των 12 ετών. Η εφημερίδα Wall Street Journal αποκαλύπτει ότι η Κόκα Κόλα θα ξεκινήσει την παραγωγή 5 διαφορετικών προιόντων γάλακτος τα οποία θα κυκλοφορήσουν στις ΗΠΑ, στην Ευρώπη και στη Λατινική Αμερική - όπου παραδοσιακά η κατανάλωση γάλακτος είναι υψηλή.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.