Visit our Archive of Documents from US Government Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

Ιερουσαλήμ: Ισραηλινός διαδηλωτής ζητά την παραμονή του τεμένους Αλ-Ακσά υπό εβραϊκό έλεγχο
Ιερουσαλήμ: Ισραηλινός διαδηλωτής ζητά την παραμονή του τεμένους Αλ-Ακσά υπό εβραϊκό έλεγχο

(27/12/2000, 2200 GMT)

Κρίσιμη σύνοδος κορυφής Μπαράκ - Αραφάτ στην Αίγυπτο
Καθώς σήμερα αναμενόταν το Ισραήλ και η Παλαιστίνιοι να απαντήσουν στην διπλωματική πρωτοβουλία του αμερικανού προέδρου Κλίντον για το Μεσανατολικό, η ηγεσία των Παλαιστινίων ζήτησε επίσημα από την Γουάσιγκτον διευκρινίσεις σχετικά με το αμερικανικό σχέδιο ειρήνευσης. Στο μεταξύ οι ηγέτες του Ισραήλ, της Αιγύπτου και των Παλαιστινίων πρόκειται να συναντηθούν αύριο στο θέρετρο Σαρμ Ελ-Σέϊχ της Αιγύπτου. Η πραγματοποίηση της συνόδου συμφωνήθηκε χθες τη νύχτα κατά την συζήτηση που είχε ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Εχούντ Μπάρακ, με τον ηγέτη των Παλαιστινίων, Γιασέρ Αραφάτ. Οι δύο πλευρές εργάστηκαν σκληρά για να διαμορφώσουν τις θέσεις τους έναντι των τελευταίων συμβιβαστικών προτάσεων του κ. Κλίντον, που περιλαμβάνουν σχέδια για το καθεστώς της Ιερουσαλήμ, την τύχη των παλαιστινίων προσφύγων και τα σύνορα ενός μελλοντικού παλαιστινιακού κράτους.

Η γιουγκοσλαβική βουλή ζητά δράση κατά των αλβανών ανταρτών
Η γιουγκοσλαβική βουλή στην πρώτη συνεδρίαση της μετά τις πρόσφατες εκλογές ενέκρινε την απόφαση της κυβέρνησης να ζητήσει απο τα Ηνωμένα Εθνη να αναλάβουν δράση κατά των ένοπλων Αλβανών αυτονομιστών που δρούν στα νότια της χώρας. Οι βουλευτές ζήτησαν επίσης απο τα Ηνωμένα Εθνη να θέσουν χρονοδιάγραμμα για την αποχώρηση των Αλβανών ανταρτών.

Στην φυλακή θα παραμείνει ο υιός Μιτεράν
Στο Παρίσι το εφετείο απέρριψε το αίτημα των δικηγόρων των δικηγόρων του Ζαν Κριστόφ Μιτεράν - υιού του εκλιπόντος προέδρου  Φρανσουά Μιτεράν - για την αποφυλάκιση του πελάτη τους αντί καταβολής χρηματικής εγγυήσεως. Ο 52χρονος Ζαν Κριστόφ Μιτεράν παραμένει εγκλειστός στις φυλακές La Sante από την περασμένη Πέμπτη . Οι διωκτικές αρχές διεξάγουν  ανακρίσεις μετά τις καταγγελλίες εναντίον του κ. Μιτεράν  γιά κατάχρηση εξουσίας και γιά ανάμειξη στο παράνομο εμπόριο όπλων στην Αφρική.

Τον αποκλεισμό των μικρών κομμάτων προτείνει ο Πούτιν
O Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν πρότεινε σχέδιο νόμου το οποίο θα αποκλείει τα μικρά πολιτικά κόμματα από τη συμμετοχή στις βουλευτικές και περιφερειακές εκλογές. Οι προτάσεις του κυρίου Πούτιν προβλέπουν την αποκλεισμό των κομμάτων με λιγώτερα απο 10 χιλιάδες μέλη. Ο ρώσος πρόεδρος παρουσιάζοντας τις προτάσεις του είπε ότι είναι αναγκαίο να υπάρξει πολιτική σταθερότητα στη χώρα, αλλά οι επικριτές του υποστηρίζουν ότι πρόκειται γιά συμφωνία του κυρίου Πούτιν με τα μεγάλα κόμματα που στόχο έχει να καρποθούν τα μεγάλα κόμματα τις κρατικές επιχορηγήσεις.

Στρατιωτική συνεργασία Ρωσίας-Ιράν
Ο Ρώσος υπουργός αμύνης Ιγκόρ Σεργκέγιεφ που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στο Ιράν δήλωσε ότι η πώληση Ρωσικών οπλικών συστημάτων στην Τεχεράνη δεν αντιβαίνει στις διεθνείς συνθήκες. Η στρατιωτική συνεργασία των δύο χωρών δεν στρέφεται κατά άλλης χώρας είπε ο στρατηγός Σεργκέγιεφ, επαναλαμβάνοντας την υπόσχεση που είχε δόσει στην Ουάσιγκτων πρίν ένα μήνα περίπου ότι η Ρωσία θα πουλήσει μόνο αμυντικά όπλα στο Ιράν.

Ενοπλος σκοτώνει επτά στην Βοστώνη
Στις ΗΠΑ η αστυνομία συνέλαβε τον Μάϊκλ Μακντέρμοτ ο οποίος και προσήχθη στο δικαστήριο με την κατηγορία ότι άρχισε χθες να πυροβολεί αδιακρίτως εναντίον των συναδέλφων του σε μία εταιρεία συμβούλων ίντερνετ στη Μασαχουσέτη, με αποτέλεσμα να σκοτώσει 7 άτομα. Σύμφωνα με την αστυνομία τα κίνητρα του δράστη είχαν σχέση με την δουλειά. Ο ανταποκριτής του BBC στην Γουάσινγκτον αναφέρει ότι οι ένοπλες επιθέσεις σε χώρους εργασίας γίνονται ολοένα και πιό συχνές στις ΗΠΑ.

Σφαγή στη Σαουδική Αραβία
Πληροφορίες από την Σαουδική Αραβία αναφέρουν ότι ένας άνδρας δολοφόνησε 11 μέλη της οικογένειας του και στη συνέχεια αυτοκτόνησε. Ο διοικητής της αστυνομίας στη Μέκκα είπε στο επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της χώρας ότι ο 40χρονος δράστης σκότωσε την πρώην σύζηγο του, τις 3 θυγατέρες του καθώς και 7 στενούς συγγενείς του. Σύμφωνα με τον σαουδάραβα αξιωματικό ο δράστης απήγαγε 2 παιδιά και απείλησε ότι θα τα σκοτώσει, όμως στο τέλος δεν υλοποίησε την απειλή του και αυτοκτόνησε.

Και προϊόντα γάλακτος θα παράγει η Κόκα Κόλα
Η Κόκα Κόλα επεκτείνει τις δραστηριότητες της και σε άλλους τομείς. Ο αμερικανικός κολοσσός αποφάσησε να ξεκινήσει την παραγωγή γαλακτοκομικών προιόντων που κυρίως θα απευθύνονται σε παιδιά κάτω των 12 ετών. Η εφημερίδα Wall Street Journal αποκαλύπτει ότι η Κόκα Κόλα θα ξεκινήσει την παραγωγή 5 διαφορετικών προιόντων γάλακτος τα οποία θα κυκλοφορήσουν στις ΗΠΑ, στην Ευρώπη και στη Λατινική Αμερική - όπου παραδοσιακά η κατανάλωση γάλακτος είναι υψηλή.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.