Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 1) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

Αγκάθι το μελλοντικό καθεστώς της Ιερουσαλήμ
Αγκάθι το μελλοντικό καθεστώς της Ιερουσαλήμ

(25/12/2000, 1700 GMT)

Κινητικότητα στο Μεσανατολικό
O ηγέτης των Παλαιστινίων Γιασέρ Αραφάτ δηλωσε ότι οι αμερικανικές προτάσεις για το Μέσανατολικό δεν άρουν τα εμπόδια για ειρήνευση στην περιοχή. Ο κύριος Αραφάτ πρόεβει σε αυτήν τη δήλωση μετά το ταξίδι-αστραπή που πραγματοποίησε στο Κάϊρο για διαβουλεύσεις με τον Αιγύπτιο ηγέτη Χόσνι Μουμπάρακ. Πάντως, όπως μεταδίδουν οι ανταποκριτές, υπάρχει μιά κινητικότητα στο Μεσανατολικό καθώς ο κύριος Αραφάτ δεν απέρριψε κατηγορηματικά τις αμερικανικές προτάσεις. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, το ειρηνευτικό σχέδιο προβλέπει την δημιουργία Παλαιστινιακού κράτους το οποίο θα καταλαμβάνει το 95% της Δυτικής Οχθης και όλη τη Λωρίδα της Γάζας, καθώς και αρκετές Παλαιστινιακές συνοικίες της ανατολικής Ιερουσαλήμ.

Να δικαστεί ο Μιλόσεβιτς ζητά ο Τζίντζιτς
Την παραπομπή του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς στη δικαιοσύνη έθεσε ως μια από τις κορυφαίες προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης της Σερβίας, ο ηγέτης του Δημοκρατικού Κόμματος Ζοραν Τζίντζιτς, ο οποίος θα αναλάβει την πρωθυπουργία της χώρας. Μετά τη νίκη της αντιπολίτευσης στις προχθεσινές βουλευτικές εκλογές, ο κ. Τζίντζιτς σε συνέντευξή του στο ΒΒC τόνισε ότι ο πρώην πρόεδρος της Γιουγκοσλαβία, το σοσιαλιστικό κόμμα του οποίου απέσπασε το Σάββατο το 14% των ψήφων, θα δικαστεί κατηγορούμενος για κατάχρηση εξουσίας και διαφθορά.

Ο Τζουγκάνοβιτς στο Βελιγράδι
Ο πρόεδρος του Μαυροβουνίου, Μίλο Τζουγκάνοβιτς, αναμένεται σήμερα στο Βελιγράδι για πρώτη φορά τα τελευταία δύο χρόνια για να συμμετάσχει στην συνεδρίαση του Ανωτάτου Συμβουλίου Αμυνας της Γιουγκοσλαβίας.  Οι ανταποκριτές μεταδίδουν ότι κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης θα αποφασισθεί η αντικατάσταση της ηγεσίας των Γιουγκοσλαβικών ενόπλων δυνάμεων στο Μαυροβούνιο.

Απεργιών πείνας συνέχεια στην Τουρκία
Ο υπουργός Δικαιοσύνης της Τουρκίας Χικμέτ Σάμι Τουρκ ανακοίνωσε ότι πάνω από 350 αριστεροί κρατούμενοι συνεχίζουν την απεργία πείνας, πέντε μέρες μετά τις επιχειρήσεις και επιδρομές της αστυνομίας σε φυλακές όλης της χώρας που είχαν στόχο να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις και της διαμαρτυρίες των κρατουμένων. 28 άνθρωποι σκοτώθηκαν στις συγκρούσεις.

Ταραχές στην Ινδονησία
Τεταμένη η ατμόσφαιρα και στην Ινδονησία, όπου ο πρόεδρος Γουαχίντ απηύθυνε έκκληση για ηρεμία μετά τις βομβιστικές επιθέσεις εναντίον Χριστιανών, από τις οποίες σκοτώθηκαν τουλάχιστον 14 άνθρωποι και τραυματίσθηκαν πολλοί  άλλοι. Οι αρχές πιστεύουν ότι οι δράστες ανήκουν σε ακραίες μουσουλμανικές οργανώσεις και στόχος τους ήταν χριστιανικές εκκλησίες όχι μόνο στην πρωτεύουσα Τζακάρτα αλλά και σε ολόκληρη την Ινδονησία.

Βομβιστικές επιθέσεις στο Πακιστάν
Περισσότερα απο 60 άτομα τραυματίσθηκαν σε μιά σειρά βομβιστικών επιθέσεων στο Πακιστάν. Σε μία επίθεση σε λαϊκή αγορά στην Λαχόρη τραυματίσθηκαν τουλάχιστον 35 άτομα, ενώ σε άλλη που έγινε κατά λεωφορίου στο Χαιμπεραμπάντ τραυματίσθηκαν τουλάχιστον 20.

Μείωση της παραγωγής αργού μελετά ο ΟΠΕΚ
Εκπρόσωποι αρκετών πετρελαιοπαραγωγών χωρών ζητούν τώρα τη μείωση της παγκόσμιας παραγωγής μαύρου χρυσού για να ελεγχθεί η κατακόρυφη πτώση των τιμών του αργού πετρελαίου στις διεθνείς αγορές. Το αργό κοστίζει τώρα γύρω στα 22 δολάρια το βαρέλι και η τιμή του μειώθηκε κατά ένα τρίτο τις τελευταίες εβδομάδες. Ο υπουργός πετρελαίου του Κατάρ τόνισε ότι ο ΟΠΕΚ θα πρέπει να μειώσει την παραγωγή κατά δύο εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως, ενώ ανάλογες ήταν και οι προτάσεις του Ιράν και του Κουβέιτ.

Διακοπή των στρατιωτικών επιχειρήσεων ανακοινώνει η Σρι Λάνκα
Εκπρόσωπος του στρατού της Σρί Λάνκα ανακοίνωσε ότι ο στρατός της χώρας δεν θα προβεί σε επιχειρήσεις κατά των ανταρτών Τίγρεις Ταμίλ κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων. Η ανακοίνωση του στρατού ακολουθεί την απόφαση των ανταρτών να κυρήξουν εκεχειρία διάρκειας ενός μηνός την περασμένη Πέμπτη.

Μερική έκλειψη ηλίου στη βόρειο Αμερική
Μερική έκλειψη ηλίου θα πραγματοποιηθεί σήμερα στη Βόρειο Αμερική. Το 70% του ήλιου θα καλυφθεί από τη Σελήνη, πάνω από την αρκτική ζώνη του Καναδά. Η έκλειψη θα είναι ορατή στις ανατολικές αμερικανικές πολιτείες γύρω στο μεσημέρι και στις δυτικές λίγο μετά την αυγή.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.