Browse through our Interesting Nodes of EU Member Governments, Politics & Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

Η φυλακή του Τσανάκαλε, που ανακατέλαβαν οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας
Η φυλακή του Τσανάκαλε, που ανακατέλαβαν οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας

(22/12/2000, 1000 GMT)

Υπό πολιορκία οι φυλακές Ουμρανίγιε στην Κωνσταντινούπολη
Συνεχίζουν να αντιστέκονται, σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν μέχρι αυτή την ώρα, πάνω από 400 κρατούμενοι στην φυλακή Ουμρανίγιε, λίγο έξω από την Κωνσταντινούπολη, την οποία πολιορκούν οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας. Η αστυνομία έχει καταφέρει να καταλάβει ορισμένα κτίρια των φυλακών, όμως οι περισσότεροι κρατούμενοι - οι οποίοι είναι μέλη αριστερών πολιτικών οργανώσεων - εξακολουθούν να αντιστέκονται οπλισμένοι με αυτοσχέδια όπλα. Πρόκειται για τη μοναδική φυλακή στην οποία η εξέγερση δεν έχει κατασταλεί από τις δυνάμεις ασφαλείας που τις τελευταίες 4 ημέρες προσπάθησαν να σταματήσουν την απεργία πείνας εκατοντάδων κρατουμένων, διαμαρτυρόμενων για τα κυβερνητικά σχέδια μεταφοράς τους σε μικρότερα κελιά.  Από την επέμβαση των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας τουλάχιστον 23 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους.

Προειδοποίηση γιά τους Αμερικανούς που ταξιδεύουν στην Ελλάδα
Προειδοποίηση προς τους Αμερικανούς πολίτες που επισκέπτονται την Ελλάδα εξέδωσε το Αμερικανικό υπουργείο των Εξωτερικών  και ειδικότερα για όσους χρησιμοποιούν  αεροπλάνα ή πλοία. Μετά από την ανακοίνωση της Αμερικανικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας ότι η Ελλάδα δεν πληρεί τα διεθνή κριτήρια ασφάλειας που έχει θέσει ο Διεθνής Οργανισμός Πολιτικής Αεροπορίας, ο ICAO - που είναι υπεύθυνος για την ασφάλεια των πτήσεων σε όλο τον κόσμο - το State Department αναφέρει ότι, παρότι οι αρχές της Ελλάδας καταβάλλουν προσπάθειες να βελτιώσουν την κατάσταση, η ανακοίνωση των Αμερικανών εμπειρογνομώνων σημαίνει ότι οι πτήσεις της Ολυμπιακής Αεροπιορίας προς τις Ηνωμένες Πολιτείας θα τελούν υπό την στενή παρτακολούθηση της Αμερικανικής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

Πρόοδος στις συνομιλίες γιά το Μεσανατολικό
Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι διαπραγματευτές συνεχίζουν τις συνομιλίες τους σε αεροπορική βάση στην Ουάσιγκτον με στόχο την επανέναρξη της ειρηνευτικής διαδικασίας γιά τη Μέση Ανατολή. Σύμφωνα με τους ανταποκριτές υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις ότι έχει σημειωθεί πρόοδος στις συνομιλίες αυτές . Εν τω μεταξύ δύο Παλαιστίνιοι κι ένας Ισραηλινός σκοτώθηκαν χθες στη Λωρίδα της Γάζας και στη Δυτική Οχθη.

Εκτός της κούρσας γιά την πρωθυπουργία ο Σιμόν Πέρεζ
Στο Ισραήλ η κούρσα γιά την πρωθυπουργία στις εκλογές του Φεβρουαρίου φαίνεται να περιορίζεται μεταξύ του σημερινού πρωθυπουργού, Εχούντ Μπάρακ, και του αρχηγού της αντιπολίτευσης, Αριέλ Σαρόν. Σημειώνουμε ότι το μικρό κόμμα της αριστεράς Μερέτζ τελικά αποφάσισε να μην υποστηρίξει την υποψηφιότητα του παλαίμαχου ισραηλινού πολιτικού Σιμόν Πέρεζ.

Μέτρα γιά τον περιορισμό των αερίων του θερμοκηπίου
O αμερικανός πρόεδρος Μπίλ Κλίντον ανακοίνωσε μέτρα γιά τη μείωση των δηλητηριωδών αερίων που προέρχονται από τα οχήματα που χρησιμοποιούν πετρέλαιο ντίζελ μέχρι το τέλος της δεκαετίας. Ο κ. Κλίντον είπε ότι  γιά το περιορισμό των αερίων αυτών που συμβάλλουν στη ρύπανση της ατμόσφαιρας  θα χρησιμοποιηθεί η σύγχρονη τεχνολογία. Απότελεσμα της απόφασης αυτής θα είναι τα νέα οχήματα με μηχανές ντίζελ να προκαλούν κατά 95% λιγότερη ρύπανση απ ό,τι σήμερα, υπογράμμισε ο πρόεδρος Κλίντον.

Μολυσμένο κρέας στη βρετανική αγορά
Στη Βρετανία δικαστήριο καταδίκασε 5 άνδρες οι οποίοι είχαν προσαχθεί στη δικαιοσύνη κατηγορούμενοι γιά απάτη πολλών εκατομμυρίων δολαρίων. Πιό συγκεκριμένα και οι πέντε κατηγορούμενοι βρέθηκαν ένοχοι γιά τη διάθεση στην αγορά κρέατος που  ήταν επικίνδυνο γιά την υγεία των καταναλωτών.Το κρέας αυτό ήταν κατάλληλο μόνο γιά τα κατοικίδια ζώα. Επίσης οι πέντε άνδρες καταδικάσθηκαν και γιά τη διάθεση σε κρεοπωλεία, εστιατόρια και σουπερμάρκετς κι άλλων προιόντων κακής ποιότητας όπως κοτόπουλα και γαλοπούλες. Οι ποινές του  επέβαλε το δικαστήριο θα ανακοινωθούν αργότερα σήμερα.

Γερμανία: Πανικός λόγω της ασθένειας των "τρελλών αγελάδων"
Στη Γερμανία εκπρόσωποι της υγειονομικής υπηρεσίας επιβεβαίωσαν ότι έχουν εντοπισθεί άλλες δύο περιπτώσεις ζώων που έχουν προσβληθεί από την νόσο των τρελλών αγελάδων. Η επιβεβαίωση συμπίπτει με την απόφαση της αυστριακής κυβέρνησης να απαγορεύσει όλες τις εισαγωγές γερμανικού βοδινού στη χώρα. Παράλληλα απαγορεύθηκαν και οι εισαγωγές βοειδών από τη Γερμανία στην Αυστρία, μεταδίδουν οι ανταποκριτές.

Καταδικαστική απόφαση γιά τον υιό Μιτεράν
Στη Γαλλία δικαστήριο που διεξάγει έρευνες γιά τις παράνομες πωλήσεις όπλων στην Αγκόλα αποφάσισε την προφυλάκιση του γιού του εκλιπόντος προέδρου Φρανσουά Μιτεράν. Η κράτηση του Ζαν Κριστόφ Μιτεράν αποφασίσθηκε στο Παρίσι ενώ συνεχίζονται οι έρευνες μετά τις κατηγορίες γιά κατάχρηση εξουσίας εναντίον. Στα τέλη της δεκαετίας του 1980 ο Ζαν Κριστόφ Μιτεράν ήταν σύμβουλος του πατέρα του σε θέματα Αφρικής και κατηγορείται ότι χρησιμοποιήσε τη θέση του γιά να προώθησει παράνομες πωλήσεις όπλων στην Αγκόλα.

Το χορό του Ησαία χορεύει η Μαντόνα
Γνωστά αστέρια του πενταγράμμου και της έβδομης τέχνης έχουν αρχίσει να καταφθάνουν στην Σκωτία γιά να παρευρεθούν στο γάμο της Μαντόνα με το βρετανό σκηνοθέτη Γκάϊ Ρίτσι. Η γαμήλιος τελετή θα γίνει στον πύργο Σκίμπο. Οι λεπτομέρειες του γάμου και της δεξιώσης που θα ακολουθήσει παραμένουν μυστικές και το προσωπικό του πύργου έχει υπογράψει συμφωνία που απαγορεύει την αποκάλυψη στον τύπο και στα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης οποιασδήποτε πληροφορίας που αφορά το γεγονός. Χθες η Μαντόνα και ο Ρίτσι βάπτισαν το υιό τους Ρόκο στον καθεδρικό ναό του Ντορνόχ.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.