Browse through our Interesting Nodes about Foreign Delegations in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

Τούρκοι στρατιώτες μεταφέρουν τραυματισμένο κρατούμενο
Τούρκοι στρατιώτες μεταφέρουν τραυματισμένο κρατούμενο

(19/12/2000, 2300 GMT)

Τουλάχιστον 17 νεκροί σε συγκρούσεις στις τουρκικές φυλακές
Σε πεδίο μάχης ανάμεσα στις δυνάμεις ασφαλείας και κρατουμένους μετατράπηκαν σήμερα οι τουρκικές φυλακές. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες τουλάχιστον 15 κρατούμενοι και 2 άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας σκοτώθηκαν στις συγκρούσεις σε διάφορες φυλακές της χώρας. Σύμφωνα με ένα ειδησεογραφικό πρακτορείο 12 από τους κρατούμενους σκοτώθηκαν αυτοπυρπολούμενοι σε φυλακή της Κωνσταντινούπολης. Οι συγκρούσεις συνεχίζονταν ως αργά τη νύχτα σε δύο από τις 20 φυλακές στις οποίες επέδραμαν οι δυνάμεις ασφαλείας. Οι επέμβαση των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας στις φυλακές έγινε για να αναγκασθούν οι κρατούμενοι να τερματίσουν την δίμηνη απεργία πείνας τους, διαμαρτυρόμενοι για τα σχέδια της τουρκικής κυβέρνησης να τους μεταφέρει από ομαδικά σε ατομικά κελιά.

Επίσκεψη Μπους στο Λευκό Οίκο
Ο εντολοδόχος πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους επισκέφθηκε τον απερχόμενο πρόεδρο Μπιλ Κλίντον στο Λευκό Οίκο, καθώς αρχίιζει η διαδικασία για τη μεταβίβαση των εξουσιών. Ο κ. Μπους απαντώντας σε ερωτήσεις μετά τη συνάντηση είπε ότι νοιώθει μεγάλη τιμή που βρίσκεται στο Λευκό Οίκο ως εντολοδόχος πρόεδρος και ότι είναι έτοιμος να ακούσει ό,τι συμβουλή τού δώσει ο απερχόμενος πρόεδρος. Στη συνέχεια ο κ. Μπούς συναντήθηκε με τον αντίπαλό του στις προεδρικές εκλογές, τον αντιπρόεδρο Αλ Γκόρ. Ο Τζορτζ Μπους αναλαμβάνει τα καθήκοντά του ως νέος πρόεδρος στις 20 Ιανουαρίου 2001.

Φόβοι για ύφεση της αμερικανικής οικονομίας
Η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ άφησε να φανεί ότι ανησυχεί για το ενδεχόμενο να εισέλθει η αμερικανική οικονομία σε ύφεση. Η Τράπεζα άφησε τα επιτόκια αμετάβλητα λέγοντας ότι ο κυριότερος μελλοντικός κίνδυνος είναι η οικονομική αδυναμία -δήλωση που είναι διαμετρικά αντίθετη από εκείνη του περασμένου μήνα οπότε και είχε προειδοποιήσει για τον κίνδυνο του πληθωρισμού. Νωρίτερα ο πρόεδρος Κλίντον είχε πει ότι δεν υπάρχει κίνδυνος ύφεσης, αλλά ο διάδοχός του, Τζορτζ Μπους, είπε ότι σχεδιάζει να εφαρμόσει σειρά μέτρων εν μέρει και για να αντιμετωπίσει τον κίνδυνο ύφεσης.

Η Βρετανία αποφασίζει να επιτρέψει την έρευνα σε έμβρυα
Η Βουλή των Κοινοτήτων αποφάσισε να χαλαρώσει τους περιορισμούς για την έρευνα σε ανθρώπινα έμβρυα ελπίζοντας ότι θα ανοίξει ο δρόμος για τη θεραπεία ασθενειών όπως η νόσος Αλτσχάιμερ, η Πάρκινσον ή η σκλήρυνση κατά πλάκας.

Κυρώσεις ΟΗΕ κατά Αφγανιστάν
Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ενέκρινε την επιβολή εμπάργκο όπλων και άλλων κυρώσεων στο κίνημα Ταλεμπάν που ελέγχει το Αφγανιστάν. Οι κυρώσεις είχαν προταθεί από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Ρωσία που κατηγορούν το Ταλεμπάν ότι στηρίζει τη διεθνή τρομοκρατία και του ζητούν να παραδώσει τον Σαουδάραβα ισλαμιστή Οσάμα Μπιν Λάντεν.

Η Airbus ανακοίνωσε την έναρξη παραγωγής σούπερ τζάμπο
H ευρωπαϊκή αεροναυπηγική κοινοπραξία Airbus ανακοίνωσε ότι θα αρχίσει την κατασκευή του μεγαλύτερου επιβατικού αεροσκάφους στον κόσμο. Το σχεδιαζόμενο αεροσκάφος -που ήταν μέχρι σήμερα γνωστό ως Α3ΧΧ- θα ονομάζεται Α-380 και θα μεταφέρει 550 επιβάτες. Λίγο πριν την ανακοίνωση της Airbus, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απέρριψε ως αβάσιμα τα σχόλια του αμερικανού προέδρου Κλίντον, που είπε ότι η παραγωγή του Α-380 δεν πρέπει να ενισχυθεί με επιδοτήσεις. Εκπρόσωπος της Κομισιόν είπε ότι οι χρηματικές ενισχύσεις που θα δοθούν από τις κυβερνήσεις της Γαλλίας, Γερμανίας και Βρετανίας θα έχουν τη μορφή εντόκων δανείων και όχι επιδοτήσεων.

Απόπειρα δολοφονίας του αντιδήμαρχου Μόσχας
Αγώνα για τη ζωή του δίνει σε νοσοκομείο της Μόσχας ο αντιδήμαρχος της πόλης, Τζόσεφ Ορτζονικίτζε, μετά την δολοφονική απόπειρα που σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης, όταν μασκοφόροι οπλισμένοι με αυτόματα Καλάσνικοφ άνοιξαν πύρ εναντίον του αυτοκινήτου στο οποίο επέβαινε, κατά τη διάρκεια του πρωινού μποτιλιαρίσματος στο κέντρο της ρωσικής πρωτεύουσας. Οπως μετέδωσαν τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης ο αντιδήμαρχος έχει τραυματισθεί σοβαρά  ενώ από την επίθεση σκοτώθηκε ο οδηγός του.

Γαλλία: Προληπτική απαγόρευση των δωρεών αίματος από Βρετανία - Ιρλανδία
Γάλλος αξιωματούχος δήλωσε ότι η χώρα του θα απαγορεύσει τις δωρεές αίματος από άτομα που ζούσαν στη Βρετανία και την Ιρλανδία από το 1980 μέχρι το 1996, ως προληπτικό μέτρο ενάντια στην διάδοση της ανθρώπινης παραλλαγής της νόσου των τρελλών αγελάδων, οπως μετέδωσε το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.