Read the chronology of Turkish actions & claims against Greece, 1955-1996 Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

  • Ο Κόλιν Πάουελ και ο Τζορτζ Μπους
  • (16/12/2000, 1700 GMT)

    Τους υπουργούς του ανακοινώνει ο Μπους
    Ο νέος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζορτζ Μπους ο νεώτερος, αναμένεται να ανακοινώσει τα ονόματα των στενών συνεργατών του στην κυβέρνηση. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών ο κ. Μπους θα τοποθετήσει στο υπουργείο Εξωτερικών τον αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ κατά τον πόλεμο του Περσικού, τον στρατηγό Κόλιν Πάουελ. Στη θέση του Συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας αναμένεται να τοποθετηθεί η κ. Κοντολίζα Ράις.

    Επιμένει ο Κλίντον στο Μεσανατολικό
    O απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον φαίνεται αποφασισμένος, σύμφωνα με πληροφορίες, να επιτύχει ειρηνευτική συμφωνία για το Μεσανατολικό, πριν το επίσημο τέλος της θητείας τον επόμενο μήνα. Οι συνομιλίες ενδέχεται να πραγματοποιηθούν μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Ο ανταποκριτής του ΒΒC στην Ιερουσαλήμ μεταδίδει ότι τα σχέδια των Αμερικανών διευκολύνει η αλλαγή στάσης της ισραηλινής κυβέρνησης, η οποία δεν θέτει πλέον ως όρο για την έναρξη συνομιλιών με τους Παλαιστινίους τον τερματισμό της εξέγερσης στη Δυτική Όχθη του Ιορδάνη και στη Λωρίδα της Γάζας.

    Μπλοκάρει η Τουρκία συμφωνία ΝΑΤΟ - ΕΕ
    Στις Βρυξέλλες, οι υπουργοί Εξωτερικών του ΝΑΤΟ δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε συμφωνία για τους δεσμούς της Βορειοαντλαντικής Συμμαχίας με την υπό διαμόρφωση δύναμη ταχείας επεμβάσεως της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Η Τουρκία εμμένει στις απόψεις της, διεκδικώντας να συμμετέχει στη λήψη αποφάσεων για τη στρατιωτική δύναμη της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

    5 νεκροί από σεισμό στην Τουρκία
    Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή του χθες στη Δυτική Τουρκία όταν σεισμική δόνηση προκάλεσε την κατάρρευση ισλαμικού τεμένους. Τα θύματα, μαζί με άλλους πιστούς, βρίσκονταν μέσα στο τέμενος στο χωριό Γιασαρλάρ για τις προσευχές επ' ευκαιρία του Ραμαζανίου.

    Επίσκεψη Χάιντερ στο Βατικανό
    Ο ηγέτης της ακροδεξιάς στην Αυστρία, Γιοργκ Χάιντερ συναντήθηκε με τον Πάπα, Παύλο Ιωάννη τον 2ο και του δώρησει ένα χριστουγενιάτικο δέντρο από την αυστριακή επαρχία της Καρίνθιας, της οποίας είναι κυβερνήτης. Ο Πάπας έδωσε στον κ. Χάιντερ αντίγραφο του πρόσφατου μηνύματός του για την Ημέρα της Παγκόσμιας Ειρήνης, στο οποίο ο Ποντίφηκας εκφράζει την αντίθεσή του σε όλες τις μορφές ρατσισμού και ξενοφοβίας. Ο κ. Χάιντερ μετέβη στο Βατικανό υπό συνοδεία Ιταλών αστυνομικών. Εκατοντάδες πολίτες και μέλη εβραϊκών οργανώσεων είχαν προηγουμένως πραγματοποιήσει διαδήλωση στη Ρώμη διαμαρτυρόμενοι για την επίσκεψη του Γιόργκ Χαίντερ στο Βατικανό.

    Νέα βομβιστική επίθεση στη Σαουδική Αραβία
    Στη Σαουδική Αραβία, πραγματοποιήθηκε και νέα έκρηξη σε αυτοκίνητο Βρετανού πολίτη. Πρόκειται για την τρίτη επίθεση εναντίον Βρετανού μέσα σε ένα μήνα.

    Και απολύσεις λόγω του e-mail
    Πέντε δικηγόροι μιας βρετανικής εταιρείας κινδυνεύουν να απολυθούν επειδή διακίνησαν ένα e-mail - ένα μήνυμα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου - με σεξουαλικό περιεχόμενο. Το μήνυμα έκανε το γύρο του κόσμου μέσα σε λίγες ώρες.

    Βιβλίο γράφει η Χίλαρι Κλίντον
    Η απερχόμενη πρώτη κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών και γερουσιαστής πλέον της Νέας Υόρκης, Χίλαρι Κλίντον, συμφώνησε να γράψει βιβλίο με τις αναμνήσεις της από την οκταετή προεδρική θητεία του συζύγου της. Η κ. Κλίντον θα λάβει για το βιβλίο το ποσό ρεκόρ των 8 εκατομμυρίων δολαρίων.

    © BBC

    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.