Visit the Hellenic Astronomical Society Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio


Ο εντολοδόχος πρόεδρος, Τζωρτζ Μπους, χαιρετά μαθητές στο Τέξας
Ο εντολοδόχος πρόεδρος, Τζωρτζ Μπους, χαιρετά μαθητές στο Τέξας

(15/12/2000, 0500 GMT)

Σχηματίζει την κυβέρνησή του ο Μπους
Ο νεοεκλεγείς αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους άρχισε επίσημα τις εργασίες για το σχηματισμό της κυβέρνησης του. Συνολικά, μαζί με το διοικητικό προσωπικό, ο κ. Μπους καλείται να καλύψει περί τις 6 χιλιάδες θέσεις. Ο μελλοντικός του αντιπρόεδρος Ντικ Τσένι είπε ότι ίσως να μην έχει ολοκληρωθεί το έργο τους πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων.  Ο κ. Μπους είχε συνάντηση και με στελέχη των μυστικών υπηρεσιών για να συζητήσει τις διευθετήσεις για την προσωπική του ασφάλεια.

Επανεξετάζεται το εκλογικό σύστημα στη Φλόριδα
Ο κυβερνήτης της Πολιτείας της Φλόριδα και αδελφός του νέου αμερικανού προέδρου Τζεμπ Μπους διόρισε ειδική επιτροπή για να εξετάσει τις μηχανές καταμέτρησης ψήφων, που θεωρούνται πεπαλαιωμένες. Στο μεταξύ δύο από μεγαλύτερα αμερικανικά πανεπιστήμια λένε πως προσπαθούν να αναπτύξουν ένα ενιαίο εκλογικό σύστημα για όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Επίσημη συνάντηση Ισραηλινών - Παλαιστινίων
Μετά από πολλές εβδομάδες μυστικών επαφών ανάμεσα σε Ισραηλινούς και Παλαιστινίους, ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Σλόμπο Μπεν Αμί και ο παλαιστίνιος ηγέτης Γιασέρ Αραφάτ πραγματοποίησαν επίσημη συνάντηση, σε μία προσπάθεια να αναβιώσουν την ειρηνευτική διαδικασία. Η συνάντησή τους πραγματοποιήθηκε δύο μήνες μετά το ξέσπασμα της βίας στη Μέση Ανατολή. Και οι δύο πλευρές ανακοίνωσαν ότι πρόκειται να πραγματοποιηθούν και άλλες διαβουλεύσεις μέσα στις επόμενες ημέρες.

Παραμένει το αδιέξοδο στη σύνοδο του ΝΑΤΟ
Η σύνοδος των υπουργών εξωτερικών του ΝΑΤΟ στις Βριξέλες εισέρχεται στη δεύτερη μέρα της, με το θέμα της συνεργασίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης με τη Συμμαχία να παραμένει εκκρεμές. Η Τουρκία που είναι μέλος του ΝΑΤΟ αλλά όχι και της Κοινότητας ζητά την πλήρη συμμετοχή της στο μηχανισμό επεξεργασίας και λήψης αποφάσεων για την Ευρωπαική δύναμη ταχείας επέμβασης, παρά την πλήρη αντίθεση όλων ουσιαστικά των συμμάχων χωρών.

Ο Πούτιν επικρίνει τις ΗΠΑ για το εμπάργκο κατά της Κούβας
Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν που επισκέπτεται την Κούβα επέκρινε δριμύτατα τις Ηνωμένες Πολιτείες για το εμπάργκο τους εναντίον του νησιού. Ο κ. Πούτιν και ο πρόεδρος της Κούβας Φιντέλ Κάστρο υποσχέθηκαν να συσφίξουν τις σχέσεις των δύο χωρών, αλλά δεν αναφέρθηκαν στο χρέος της Αβάνας προς την Μόσχα, που υπολογίζεται πως ανέρχεται στα 20 δισεκταομμμύρια δολάρια.

Κλείνει το πυρηνικό εργοστάσιο του Τσερνομπίλ
Καθώς η Ουκρανία ετοιμάζεται να κλείσει σήμερα το  εργοστάσιο του Τσερνομπίλ όπου το 1986 είχε σημειωθεί το μεγαλύτερο πυρηνικό ατύχημα στο κόσμο, η περιβαλλοντική οργάνωση Γκρίνπις λέει ότι θα πρέπει να κλείσουν και άλλοι παρόμοιοι αντιδραστήρες σε χώρες της πρώην Σοβιετικής Ενωσης.

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αποφασίζει για τον Οτσαλάν
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα αν θα εξετάσει την υπόθεση του κούρδου αυτονομιστή ηγέτη Αμπντουλάχ Οτσαλάν. Ο κ. Οτσαλάν έχει προσφύγει στο δικαστήριο για να ανατρέψει την  θανατική καταδίκη που του έχει επιβληθεί στην Τουρκία.

Σκάνδαλο στην ισπανική ομάδα μπάσκετ της Παραολυμπιάδας
H ομάδα μπάσκετ της Ισπανίας που συμμετείχε στην πρόσφατη Παραολυμπιάδα του Σίδνεϊ επιστρέφει το χρυσό μετάλλιο που κέρδισε καθώς 10 από τους παίκτες της δεν ήταν άτομα με ειδικές ανάγκες.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.