Visit the Hellenic Ministry of National Defence (MOD) Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio


Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Χοσέ Μαρία Αθνάρ μελετά το σχέδιο συμπερασμάτων στη Νίκαια
Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Χοσέ Μαρία Αθνάρ μελετά το σχέδιο συμπερασμάτων στη Νίκαια

(10/12/2000, 1600 GMT)

Σκληρές διαπραγματεύσεις στη Νίκαια
Οι ηγέτες των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής 'Ενωσης συνεχίζουν για τέταρτη μέρα εντατικές διαπραγματεύσεις στη Νίκαια της Γαλλίας. Στόχος είναι η επίτευξη συμφωνίας στο ζήτημα των θεσμικών μεταρρυθμίσεων, οι οποίες θεωρούνται αναγκαία προϋπόθεση για την επιτυχή διεύρυνση της Κοινότητας. Οι 15 εξετάζουν νέες προτάσεις για να δοθούν στις μεγάλες σε πληθυσμό χώρες-μέλη περισσότερες ψήφοι στα κοινοτικά όργανα λήψης των αποφάσεων. Ο ανταποκριτής του ΒΒC στη Νίκαια αναφέρει ότι οι συζητήσεις προχωρούν με πολύ αργό ρυθμό και δεν υπάρχει ακόμα καμία εγγύηση ότι θα επιτευχθεί συμφωνία στη Σύνοδο Κορυφής της Νίκαιας.

Νέο δικαστικό σίριαλ στις ΗΠΑ για την προεδρία
Το Ομοσπονδιακό Ανώτατο Δικαστήριο στην Ουάσιγκτον διέταξε την προσωρινή διακοπή της διαδικασίας επανακαταμέτρησης χιλιάδων αμφισβητούμενων ψήφων στη Φλόριντα. Το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάσισε να διεξάγει ακροαματική διαδικασία το μεσημέρι της Δευτέρας όπου οι δικηγόροι των δύο μονομάχων, του αντιπροέδρου Αλ Γκορ και του κυβερνήτη του Τέξας Τζορτζ Μπους του νεώτερου, θα εκθέσουν τα επιχειρήματα τους για να αποφασισθεί εάν το Ανώτατο Δικαστήριο θα προχωρήσει στον τελεσίδικο τερματισμό της επανακαταμέτρησης. Σε αυτή την περίπτωση, θεωρείται βέβαιο ότι ο Τζορτζ Μπους θα είναι ο επόμενος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών..

Εκλογές σε δύο μήνες στο Ισραήλ
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Εχούντ Μπαράκ ανακοίνωσε την παραίτηση του και προκήρυξε εκλογές για το πρωθυπουργικό αξίωμα μόνο - κάτι που επιτρέπεται από το σύνταγμα του Ισραήλ. Ο κύριος Μπαράκ που πραγματικά ξάφνιασε με την απόφαση του δήλωσε ότι οι πρόωρες πρωθυπουργικές εκλογές αποτελούν δημοψήφισμα για την ειρήνη. Το Κόμμα Λικούντ της αντιπολίτευσης εξετάζει με ποιον τρόπο θα αντιδράσει. Μία λύση για την αντιπολίτευση θα ήταν η διάλυση του Κοινοβουλίου διότι μόνο έτσι θα μπορούσε να θέσει υποψηφιότητα για την πρωθυπουργία ο Βενιαμίν Νετανιάχου, πρώην πρωθυπουργός ο οποίος όμως δεν έχει σήμερα έδρα στη Βουλή.

Προεδρικές εκλογές στην Ρουμανία
Στη Ρουμανία οι ψηφοφόροι προσέρχονται στις κάλπες σήμερα για να εκλέξουν νέο πρόεδρο. Η επιλογή είναι μεταξύ ενός πρώην κομμουνιστή, του Ίον Ιλιέσκου και ενός εθνικιστή, του Κορνήλιου Βαντίμ Τουντόρ. Οι ηγέτες των Εβραικών και Ουγγρικών μειονοτήτων στη χώρα ανησυχούν για το ενδεχόμενο νίκης των εθνικιστών, αν και ο κ. Τουντόρ τονίζει όι οι απόψεις του δεν είναι ακραίες.

Στη Σαουδική Αραβία ο Ναουάζ Σαρίφ
Η στρατιωτική κυβέρνηση του Πακιστάν επέτρεψε στον πρώην πρωθυπουργό της χώρας, Ναουάζ Σαρίφ, να εγκαταλείψει μαζί με την οικογένεια του το Πακιστάν για την Σαουδική Αραβία. Ο Σαρίφ και η οικογένειά του έφθασαν στην Τζέντα σήμερα, απ'  όπου θα αναχωρήσουν για το Ριάντ, μετά από προσκύνημα στη Μέκκα.

Περίπολος σκότωσε δέκα στην Κολομβία
Στην Κολομβία, στρατιωτική περίπολος πυροβόλησε και σκότωσε τουλάχιστον δέκα ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και τρία παιδιά, κατά λάθος. Εκπρόσωπος είπε οτι  οι στρατιώτες λανθασμένα θεώρησαν ότι το φορτηγό στο οποίο επέβαιναν τα θύματα μετέφερε αντάρτες.
 

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.