Browse through our Interesting Nodes on Internet Service Providers in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio


Στους δρόμους ακόμα οι υποστηρικτές των Γκόρ και Μπούς
Στους δρόμους ακόμα οι υποστηρικτές των Γκόρ και Μπούς

(10/12/2000, 1200 GMT)

Τέταρτη ημέρα σκληρών διαπραγματεύσεων στη Νίκαια
Οι ηγέτες των χωρών-μελών της Ευρωπαικής Ενωσης συνεχίζουν για τέταρτη μέρα σκληρές διαπραγματεύσεις στην Νίκαια της Γαλλίας. "Αγκάθι" των διαπραγματεύσεων οι θεσμικές μεταρρυθμίσεις στα κοινοτικά όργανα οι οποίες θεωρούνται αναγκαία προυπόθεση για την επιτυχή διεύρυνση της Ενωσης. Το ζήτημα του επαναπροσδιορισμού των κοινοτικών επιτρόπων - δηλαδή πόσους επιτρόπους θα μπορεί να διορίζει το κάθε κράτος-μέλος φαίνεται ότι παραπέμπεται στο μέλλον και μετά την διεύρυνση καθώς δεν υπήρξε συμφωνία. Στην αρχή της σημερινής διάσκεψης η Γαλλική προεδρία κατέθεσε πρόταση να επανεξεταστούν, με μεγαλύτερη λεπτομέρεια, τα θέματα εθνικής κυριαρχίας των κρατών μελών το 2004.

Διακόπτεται η επανακαταμέτρηση ξήφων στις ΗΠΑ μέχρι την Δευτέρα
Το Ομοσπονδιακό Ανώτατο Δικαστήριο στην Ουάσιγκτων διέταξε την προσωρινή διακοπή της διαδικασίας επανακαταμέτρησης χιλιάδων αμφισβητούμενων ψήφων στη Φλόριντα.  Το ανώτατο δικαστήριο αποφάσησε να διεξάγει ακροαματική διαδικασία το μεσημέρι της Δευτέρας όπου οι δικηγόροι των δύο μονομάχων θα εκθέσουν τα επιχειρήματα τους για να αποφασίσει εάν θα προχωρήσει στον τελεσίδικο τερματισμό της επανακαταμέτρησης. Αν συμβεί αύτό, τότε θεωρείται βέβαιο ότι ο Τζώρτζ Μπούς θα είναι ο επόμενος αμερικανός πρόεδρος.

Παραιτήθηκε ο Μπαράκ, εκλογές σε δύο μήνες στο Ισραήλ
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Εχούντ Μπαράκ ανακοίνωσε την παραίτηση του και προκύρηξε εκλογές και το πρωθυπουργικό αξίωμα μόνο - κάτι που επιτρέπεται απο το σύνταγμα του Ισραήλ. Ο κύριος Μπαράκ που πραγματικά ξάφνιασε με την απόφαση του δήλωσε ότι οι πρόωρες πρωθυπουργικές εκλογές αποτελούν δημοψήφισμα για την ειρήνη. Ερευνητική επιτροπή, υπο αμερικανική ηγεσία και στην οποία συμμετέχει και ο Ευρωπαικός υπεύθυνος για εξωτερική πολιτική, Χαβιέρ Σολάνα, θα φτάσει την Δευτέρα στην περιοχή για να διευρευνήσει την συνεχιζόμενη βία μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων.

Προεδρικές εκλογές στην Ρουμανία
Οι Ρουμάνοι ψηφοφόροι προσέρχονται στις κάλπες σήμερα για να εκλέξουν νέο πρόεδρο. Η επιλογή είναι μεταξύ ενός πρώην κομμουνιστή, τον Ίον Ιλιέσκου και ενος εθνικιστή, του Κορνήλιου Βαντίμ Τουντόρ. Οι ηγέτες των Εβραικών και Ουγγρικών μειονοτήτων στη χώρα ανησυχούν για το ενδεχόμενο νίκης των εθνικιστών, αν και ο Τουντόρ αρνείται ότι είναι εξτρεμιστής.

Υποκύπτουν οι τουρκικές αρχές στους απεργούς πείνας
Οι τουρκικές αρχές ανέβαλαν την μεταφορά φυλακισμένων στις νέες φυλακές υψίστης ασφαλείας μετά την παρατεταμένη απεργεία πείνας εκατοντάδων κρατουμένων που ανήκουν σε αριστερούς πολιτικούς σχηματισμούς. Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χικμέτ Σάμι Τούρκ, παραδέχθηκε οτι η πρόταση να μεταφερθούν οι φυλακισμένοι στις νεες φυλακές, οι οποίες έχουν μικρά κελιά θα επανεξετασθεί και ταυτόχρονα η κυβέρνηση θα αναζητήσει κοινωνική συνένεση για περαιτέρω μεταρρυθμίσεις στο σωφρονιστικό σύστημα της χώρας.

Στην Σαουδική Αραβία ο πρώην πρωθυπουργός του Πακιστάν
Η στρατιωτική κυβέρνηση του Πακιστάν επέτρεψε στον πρώην πρωθυπουργό της χώρας, Ναουάζ Σαρίφ, να εγκαταλείψει μαζι με την οικογένεια του το Πακιστάν για την Σαουδική Αραβία. Ο Σαρίφ και η οικογένεια του έφθασαν στην Τζέντα σήμερα, απο όπου θα αναχωρήσουν για το Ριάντ, μετά απο προσκύνημα στη Μέκκα.

Περίπολος σκοτώνει δέκα άτομα, κατα λάθος, στην Κολομβία
Στρατιωτική περίπολος του στρατού της Κολομβίας πυροβόλησε και σκότωσε τουλάχιστον δέκα άτομα, μεταξύ των οποίων και τρία παιδιά, κατα λάθος. Εκπρόσωπος είπε οτι  οι στρατιώτες λανθασμένα πίστεψαν οτι το φορτηγό στο οποίο επετέθησαν μετέφερε αντάρτες.
 

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.