Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 2) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio


Υποστηρικτές του αντιπροέδρου Γκορ
Υποστηρικτές του αντιπροέδρου Γκορ

(09/12/2000, 1030 GMT)

Εκπληξη ο απόφαση του δικαστηρίου στη Φλόριντα
Στη Φλόριδα έχουν αρχίσει οι ετοιμασίες γιά την δια χειρός καταμέτρηση χιλιάδων ψήφων, μετά την χθεσινή και αναπάντεχη απόφαση του δικαστηρίου. Καθώς όλες οι ενδείξεις έλεγαν ότι ο Τζώρτζ Μπούς βρίσκεταιπολύ κοντά πλεόν στον Λευκό Οίκο, το Ανώτατο Δικαστήριο της Φλόριντα διέταξε την εκ νέου καταμέτρηση χιλιάδων ψήφων και έδοσε νέα πνοή στην υποψηφιότητα του Αλ Γκόρ.Με ψήφους 4 υπέρ και 3 κατά, το Ανώτατο Δικαστήριο διέταξε την άμεση ανακαταμέτρηση διά χειρός 9 χιλιάδων ψήφων στην περιφέρεια Miami-Dade και παράλληλα αποφάσισε ότι 383 επιπλέον ψήφοι υπέρ του κυρίου Γκόρ που δεν είχαν προσμετρηθεί στο τελικό αποτέλεσμα θα πρέπει τελικά να προσμετρηθούν . Οι νομικοί σύμβουλοι του Τζώρτζ Μπους κατέφυγαν στη δικαιοσύνη ζητώντας να σταματήσει η καταμέτρηση, με το επιχείρημα ότι είναι αντισυνταγματική.

Παζάρι στη Νίκαια για τη διεύρυνση της ΕΕ
Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης στην Νίκαια θα συνεχίσουν σε λίγη ώρα τον μαραθώνιο των διαπραγματεύσεων για την επίτευξη μιάς συμφωνίας στο θέμα των θεσμικών μεταρρυθμίσεων της κοινότητας. Οι μεταρρυθμίσεις αυτές θεωρούνται απαραίτητη προϋπόθεση πριν απο την διεύρυνση της Ενωσης. Κατά τα φαινόμενα έχει διευθετηθεί ένα από τα σημαντικώτερα ζητήματα, καθόσον η Γερμανία  υποχώρησε από την απαίτηση που είχε διατυπώσει να έχει περισσότερες ψήφους στην διαδικασία λήψης αποφάσεων έναντι της Γαλλίας και πάλλων μεγάλων από τις προς ένταξη χώρες. Πλην όμως πολλές διαφωνίες εξακολυθούν να παραμένουν, ιδίως στα θέματα του βέτο σ' ότι αφορά την κρατική φορολογία και την πολιτική των κοινωνικών ασφαλίσεων στις χώρες-μέλη.

Ευρύτατη αμνηστεία στην Τουρκία
Το Τουρκικό κοινοβούλιο υπερψήφισε νόμο που παρέχει εκτεταμένη αμνηστεία. Πιστεύται ότι οι μισοί απο τους 72 χιλιαδες κρατούμενους στις Τουρκικές φυλακές θα αφεθούν ελέυθεροι. Ο νέος νόμος προβλέπει την μείωση της φυλακισης κατά 10 χρόνια κάτι που σημαινει ότι χιλιάδες κρατούμενοι θα αφεθούν ελεύθεροι σχεδόν αμέσως. Ανάμεσα σε αυτούς που θα αφεθούν ελεύθεροι είναι κρατούμενοι για τα πολιτικά τους φρονήματα αλλά και κρατούμενοι γιά ποινικά αδικήματα. Η αμνηστεία δεν ισχύει όμως για τους κρατούμενους που έχουν καταδικασθεί για εγκλήματα που συνδέονται με τον Κουρδικό αυτονομισμό -ανάμεσα στους οποίους είναι και ο ηγέτης του Πε-κα-κα Αμπτουλα Οτσαλάν.

Αποκλεισμό των Παλαιστινιακών περιοχών επιβάλει το Ισραήλ
Καινούργιες διαδηλώσεις οργανώνουν οι Παλαιστίνιοι, μετά τα χθεσινά βίαια επεισόδια στη Δυτική Οχθη, σαν αποτέλεσμα τvn οποίωv βρήκαν τον θάνατο δέκα άτομα.Σήμερα πρόκειται επίσης να γίνει η κηδεία των Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν χθές. O Ισραηλινός στρατός έχει επιβάλει ολοκληρωτικό αποκλεισμό στο μέρος της Δυτικής Οχθης που βρίσκεται υπό την διοίκηση της Παλαιστινιακής αρχής, μη επιτρέποντας την είσοδο ή την έξοδο παρά μόνον γιά ανθρωπιστικούς λόγους.
Στο μεταξύ στον ΟΗΕ αναβλήθηκε γιά την Δευτέρα η συζήτηση αμφιλεγόμενης πρότασης γιά την αποστολή άοπλων διεθνών παρατηρητών της σύρραξης Ισραηλινών -Παλαιστινίων.

Καταζητούνται οι υπεύθυνοι της επίθεσης στο Σουδάν
Οπως αποκαλύπτουν οι ανακρίσεις στο Σουδάν, η χθεσινή επίθεση σε τζαμί του Ομντουρμάν, στην αντίπερα όχθη του Νείλου από την πρωτεύουσα, Χαρτούμ, ήταν έργο περισσοτέρων του ενός οπλοφόρων. Στην εν λόγω επίθεση βρήκαν τον  θάνατο πάνω από είκοσι άτομα

Διάδοχος του Κουσνέρ
Ο υπουργός άμυνας της Δανίας διορίστηκε επικεφαλής της αποστολής των Ηνωμένων εθνών στο Κοσσυφοπέδιο. Ο κ. Χέκεραπ θα διαδεχθεί τον Μπερνάρ Κουσνέρ και θα αναλάβει τα καθήκοντά του τον Ιανουάριο.

Εκρηξη στην Τσετσενία
Στην Τσετσενία ένα φορτηγό φορτωμένο με εκρηκτικές ύλες εξερράγη μετά την πρόσκρουσή του σε κτίριο όπου στεγάζεται το αρχηγείο ειδικής μονάδας της αστυνομίας , με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και να τραυματισθούν πολλοί ρώσσοι στρατιώτες.

Επίθεση ανταρτών στην Κολομβία
Στην κεντρική Κολομβία συνεργεία διασώσεως συνεχίζουν τις έρευνές τους γιά την ανεύρεση κι άλλων θυμάτων της επίθεσης που πραγματοποίησαν  αντάρτες , και σαν αποτέλεσμα της οποίας σκοτώθηκαν τουλάχιστον 19 άτομα.

Ο Κάστρο τιμά τον Τζών Λέννον
Ο ηγέτης της Κούβας, Φιντέλ Κάστρο, έκανε τα αποκαλυπτήρια ανδριάντα του Τζών Λέννον, τραγουδιστή των Μπήτλς, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 20 χρόνων από την ημέρα της δολοφονίας του. Στην ειδική τελετή που έγινε σε ένα πάρκο της Αβάνας, όπου στηθηκε ο ανδριάντας, ο Κάστρο αναφέρθηκε στον Λέννον ως έναν οραματιστή επαναστάτη.
 
 
 
 
 
 

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.