Browse through our Interesting Nodes on the European Union (EU) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio


Ο γερμανός υπουργός γεωργίας Καρλ-Χάιντς Φούνκε στο Ανόβερο, καθώς η ασφάλεια των κρεάτων έχει εξελιχθεί σε πολιτικό θέμα
Ο γερμανός υπουργός γεωργίας Καρλ-Χάιντς Φούνκε στο Ανόβερο, καθώς η ασφάλεια των κρεάτων έχει εξελιχθεί σε πολιτικό θέμα

(29/11/2000, 04:30 GMT)

Μέτρα της Κομισιόν για τις τρελές αγελάδες
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξήγγειλε σειρά αυστηρών μέτρων για την αντιμετώπιση της κρίσης με την εξάπλωση της αρώστιας των τρελών αγελάδων. Η Κομισιόν ζήτησε την απαγόρευση της χρήσης κρεαταλεύρων στις ζωοτροφές και την μη καταναλωση κρέατος από ζώα άνω των 30 μηνών αν δεν έχουν προηγηθεί σχετικοί υγειονομικοί έλεγχοι. Επί πλέον είπε ότι το θέμα δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται από κάθε χώρα ξεχωριστά, αλλά από την Ευρωπαϊκή Ενωση ως σύνολο.

Διαβουλεύσεις των πολιτικών ηγετών στο Ισραήλ
Οι πολιτικοί ηγέτες στο Ισραήλ άρχισαν διαβουλεύσεις μετά από την χθεσινή αιφνίδια αναγγελία πρόωρων εκλογών από τον  πρωθυπουργό της χώρας Εχούντ Μπαράκ. Ο ηγέτης του δεξιού κόμματος Λικούντ, του κυριότερου κόμματος της αντιπολίτευσης, ο Αριέλ Σαρόν, λέει ότι δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο συμμετοχής του σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Προηγούμενες διαβουλεύσεις για το σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας είχαν προσκρούσει στην απαίτηση του κ. Σαρόν να έχει τον έλεγχο των διαπραγματεύσεων με τους παλαιστινίους.

Γκορ και Μπους προσφεύγουν στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ
Καθώς απομένουν λιγότερο από δύο εβδομάδες πριν εκπνεύσει η προθεσμία για να αποφασισθεί το αποτέλεσμα των αμερικανικών προεδρικών εκλογών οι δικηγόροι των δύο υποψηφίων, του Τζορτζ Μπους και του Αλ Γκορ προσέφυγαν στο Ανώτατο Δικαστήριο. Η πλευρά του κ. Μπους ζητά από το Ανώτατο Δικαστήριο να επικυρώσει τη νίκη του στην καθοριστικής σημασίας Πολιτεία της Φλόριδα. Οι δικηγόροι του κ. Γκορ υποστηρίζουν ότι αυτή η απόφαση δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες ενός ομοσπονδιακού δικαστηρίου.

Ο Μπερίσα καταγγέλει την αλβανική κυβέρνηση
Στην Αλβανία, ο πρώην πρόεδρος Σαλί Μπερίσα, που συνελλήφθη για λίγες ώρες χθες, κατηγόρησε την κυβέρνηση της χώρας για δολοφονίες και για για εκστρατεία τρόμου, όπως είπε χαρακτηριστικά. Αυτές οι δηλώσεις γίνονται λίγες μόνο ώρες μετά από τον θάνατο τουλάχιστον 2 Αλβανών στην διάρκεια επίθεσης σε αστυνομικό τμήμα.

Κυκλώνας στην Ινδία
Κυκλώνας πλήττει την νότια πολιτεία της Ινδίας, Ταμίλ Ναντού. Οι άνεμοι έχουν ταχύτητα άνω των 100 χιλιομέτρων την ώρα. Οι βροχές επηρεάζουν την Ταμίλ Ναντού και την γειτονική πολιτεία Αντρά Πραντές όπου δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους για προληπτικούς λόγους.

Μεγάλη διαδήλωση στις Φιλιππίνες
Χιλιάδες Φιλιππινέζοι συρρέουν στην πρωτεύουσα Μανίλα καθώς αρχίζουν διήμερες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας προκειμένου να υποχρεωθεί σε παραίτηση ο πρόεδρος Τζόζεφ Εστράδα πριν αρχίσει η δίκη του όπου κατηγορείται για οικονομικά σκάνδαλα.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.