Visit the International Association for Greek Philosophy (IAGP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio


Αιφνίδια αναγγελία για πρόωρες εκλογές από τον ισραηλινό πρωθυπουργό Εχούντ Μπάρακ
Αιφνίδια αναγγελία για πρόωρες εκλογές από τον ισραηλινό πρωθυπουργό Εχούντ Μπάρακ

(29/11/2000, 09:30 GMT)

Διαβουλεύσεις ενόψει πρόωρων εκλογών στο Ισραήλ
Στο Ισραήλ άρχισαν οι διαβουλεύσεις μεταξύ πολιτικών ηγετών μετά από την χθεσινή αιφνίδια αναγγελία πρόωρων εκλογών από τον πρωθυπουργό της χώρας Εχούντ Μπάρακ. Ο ηγέτης του κόμματος Λικούντ της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αριέλ Σαρόν, συναντάται με τους επικεφαλής κομμάτων της αντιπολίτευσης και λέει ότι δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης εθνικής ενότητας. Ο κ. Σαρόν δήλωσε ότι είναι κατ' αρχήν πρόθυμος να συμμετάσχει σε προσωρινή κυβέρνηση συνασπισμού για να αντιμετωπιστούν τα σοβαρά -όπως είπε- προβλήματα ασφαλείας του Ισραήλ.

Μπους: Οχι στην πρόταση Γκορ για εκ νέου καταμέτρηση ψήφων
Στις ΗΠΑ ο προεδρικός υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων Τζόρτζ Μπούς απέρριψε την πρόταση του αντιπάλου του Αλ Γκορ, για συνολική εκ νέου καταμέτρηση των αμφισβητούμενων ψήφων στην πολιτεία της Φλόριντα. Ο κ. Μπούς έχει ήδη ανακηρυχθεί νικητής των εκλογών στη Φλόριντα με διαφορά σχεδόν 600 ψήφων. Αλλά υπό δικαστική αμφισβήτηση βρίσκονται περισσότερα από 10 χιλιάδες ψηφοδέλτια -τα περισσότερα από αυτά στην εκλογική περιφέρεια Ντέϊντ του Μαϊάμι.

Σύλληψη Μπερίσα στην Αλβανία
Η αλβανική αστυνομία επέδραμε στα κεντρικά γραφεία του Δημοκρατικού Κόμματος στα Τίρανα και συνέλαβε τον ηγέτη του και πρώην πρόεδρο της χώρας Σαλί Μπερίσα, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος μετά από ολιγόωρη κράτηση. Ταυτόχρονα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας έχουν ληφθεί για να αποτραπεί τυχόν επανάληψη των συγκρούσεων ανάμεσα στους υποστηρικτές του κ. Μπερίσα και την αλβανική αστυνομία.

Φυγή Αλβανών από τη νότια Σερβία προς το Κοσυφοπέδιο
Η Υπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες λέει ότι συνεχίζεται η φυγή των Αλβανών κατοίκων από τη νότια Σερβία προς το Κοσυφοπέδιο, λόγω φόβων για ενδεχόμενο στρατιωτικής επίθεσης από σερβικές δυνάμεις. Αρκετές χιλιάδες Αλβανοί πέρασαν τη μεθοριακή περιοχή κατευθυνόμενοι προς το Κοσσυφοπέδιο τις τελευταίες 4 ημέρες.

Συνομιλίες Ιράκ - Ρωσίας στη Μόσχα
Ο αντιπρόεδρος της ιρακινής κυβέρνησης Ταρίκ Αζίζ συναντάται σήμερα στη Μόσχα με το ρώσο υπουργό εξωτερικών Ιγκόρ Ιβανόφ,  συνεχίζοντας τις συνομιλίες του με εκπροσώπους κρατών - μονίμων μελών στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, που υποστηρίζουν την άρση των διεθνών κυρώσεων κατά της Βαγδάτης.

Γαλλία: Νόμιμη η νυκτερινή εργασία για τις γυναίκες στη βιομηχανία
Η γαλλική εθνοσυνέλευση ενέκρινε κυβερνητική νομοθεσία με την οποία αίρεται η απαγόρευση της νυκτερινής εργασίας για τις γυναίκες στη βιομηχανία. Η σχετική τροπολογία ψηφίστηκε μετά από βουλευτικές αντεγκλήσεις και έντονες ενδοκυβερνητικές αντιρρήσεις. Πάντως πάνω από μισό εκατομμύριο γυναίκες υπολογίζεται ότι εργάζονταν μέχρι σήμερα στη Γαλλία κατά τη διάρκεια της νύκτας, αψηφώντας την απαγόρευση.

Αυστηρότερος πειθαρχικός έλεγχος για τους υπαλλήλους της Κομισιόν
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται να συμφωνήσει στη λήψη αυστηρότερων μέτρων για την πειθαρχική δίωξη των υπαλλήλων της. Ο βρετανός επίτροπος Νηλ Κίνοκ, αρμόδιος για την μεταρρύθμιση των κοινοτικών θεσμών, χαρακτήρισε τις ισχύουσες διαδικασίες  πειθαρχικού ελέγχου ως ερασιτεχνικές. Το νέο πειθαρχικό σύστημα προβλέπει την καθιέρωση ειδικής νομικής υπηρεσίας, με αποκλειστική αποστολή την δικαστική και πειθαρχική δίωξη του προσωπικού της Κομισιόν.

Υπόθεση Λόκερμπι: Απερρίφθη το αίτημα για απαλλαγή ενός κατηγορουμένου
Στην Ολλανδία, το δικαστήριο που εξετάζει την υπόθεση της βομβιστικής επίθεσης Λόκερμπι, απέρριψε το αίτημα της υπεράσπισης για απαλλαγή ενός από τους δύο Λίβυους κατηγορουμένους. Η υπεράσπιση του Αλ Αμίν Χαλίφα Φαχίμα είχε προτείνει την απαλλαγή του, λόγω έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων που να τον εμπλέκουν στην ανατίναξη του αεροσκάφους της Παναμέρικαν το 1988, που προκάλεσε την κατάρριψή του πάνω από το Λόκερμπι της Σκωτίας και το θάνατο 270 επιβατών.

Αποζημίωση για εργαζομένους σε ιαπωνικά στρατόπεδα καταναγκαστικής εργασίας
Η ιαπωνική κατασκευαστική εταιρεία Κατζίμα συμφώνησε να αποζημιώσει χίλιους περίπου κινέζους εργάτες που αναγκάστηκαν να δουλέψουν για την εταιρεία αυτή κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Είναι η πρώτη φορά που μία ιαπωνική επιχείρηση συμφωνεί εκουσίως να αποζημιώσει άτομα που υποχρεώθηκαν σε καταναγκαστική εργασία.

Ανησυχητικές προβλέψεις για το AIDS
Τα Ηνωμένα Εθνη ανακοίνωσαν ότι η παγκόσμια επιδημία του AIDS έχει ξεπεράσει τις πλέον δυσοίωνες προβλέψεις καθώς μέχρι τώρα 36 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν προσβληθεί από τον ιό HIV που προκαλεί AIDS, αριθμός διπλάσιος από ό,τι προβλεπόταν πριν 10 χρόνια. 21 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν πεθάνει μέχρι στιγμής ενώ φέτος ο αριθμός των θυμάτων του ΑIDS αναμένεται να είναι ο μεγαλύτερος από κάθε άλλη χρονιά.

Νόμιμη η ευθανασία στην Ολλανδία
Η Ολλανδία έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο που νομιμοποίησε την ευθανασία. To ολλανδικό κοινοβούλιο ενέκρινε χθες με μεγάλη πλειοψηφία νομοσχέδιο για τη νομιμοποίηση της ευθανασίας. Η πρακτική αυτή,  αν και ήταν παράνομη μέχρι σήμερα, εντούτοις ήταν ανεκτή εδώ και πολλά χρόνια στην Ολλανδία.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.