Browse through our Collection of Directories for Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio


Πρόωρες εκλογές ανήγγειλε με ομιλία του στην Κνεσέτ ο Εχούντ Μπάρακ
Πρόωρες εκλογές ανήγγειλε με ομιλία του στην Κνεσέτ ο Εχούντ Μπάρακ

(29/11/2000, 05:30 GMT)

Διαβουλεύσεις ενόψει πρόωρων εκλογών στο Ισραήλ
Ισραηλινοί πολιτικοί ηγέτες ξεκινούν σήμερα διαβουλεύσεις προκειμένου να αποφασίσουν πότε θα γίνουν οι πρόωρες βουλευτικές εκλογές που ανήγγειλε χθες στο κοινοβούλιο ο πρωθυπουργός Εχούντ Μπάρακ. Ο κ. Μπαράκ άσκησε κριτική στον ηγέτη του δεξιού κόμματος Λικούντ, Αριέλ Σαρόν, για την άρνησή του να συμμετάσχει σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Ο κ. Μπάρακ είχε εκλεγεί τον Μάϊο του 1999 για τετραετή θητεία αλλά έκτοτε έχει δεχθεί επανειλλημένες επιθέσεις για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε τις ειρηνευτικές συνομιλίες για το Μεσανατολικό και την παλαιστινιακή εξέγερση.

Μπους: Οχι στην πρόταση Γκορ για εκ νέου καταμέτρηση ψήφων
Στις ΗΠΑ ο προεδρικός υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων Τζόρτζ Μπούς απέρριψε την πρόταση του αντιπάλου του Αλ Γκορ, για συνολική εκ νέου καταμέτρηση των αμφισβητούμενων ψήφων στην πολιτεία της Φλόριντα. Ο κ. Μπούς έχει ήδη ανακηρυχθεί νικητής των εκλογών στη Φλόριντα με διαφορά σχεδόν 600 ψήφων. Αλλά υπό δικαστική αμφισβήτηση βρίσκονται περισσότερα από 10 χιλιάδες ψηφοδέλτια -τα περισσότερα από αυτά στην εκλογική περιφέρεια Ντέϊντ του Μαϊάμι.

Σύλληψη Μπερίσα στην Αλβανία
Η αλβανική αστυνομία επέδραμε στα κεντρικά γραφεία του Δημοκρατικού Κόμματος στα Τίρανα και συνέλαβε τον ηγέτη του και πρώην προεδρο Σαλι Μπερίσα, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος μετά από ολιγόωρη κράτηση. Ταυτόχρονα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας εχουν ληφθει για τθχον επανάληψη των συγκρουσεων ανάμεσα στους υποστηρικτές του  Σαλί Μπερίσα και την αστυνομία.

Δηλώσεις Ισμαήλ Τζεμ για εταιρική σχέση Κοινότητας - Τουρκίας
Tα ελληνοτουρκικά και το Κυπριακό δεν θα πρέπει να περιληφθούν στο τελικό κείμενο της εταιρικής της σχέσης με την Ευρωπαϊκή Ένωση επανέλαβε χθες στις Βρυξέλες ο τούρκος υπουργός εξωτερικών Ισμαήλ Τζεμ.

Ανησυχητικές προβλέψεις για το AIDS
Τα Ηνωμένα Εθνη ανακοίνωσαν ότι η παγκόσμια επιδημία του AIDS έχει ξεπεράσει και τις πλέον δυσοίωνες προβλέψεις καθώς μέχρι τώρα 36 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν προσβληθεί από τον ιό HIV που προκαλεί AIDS, αριθμός διπλάσιος από ό,τι προβλεπόταν πριν 10 χρόνια. 21 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν πεθάνει μέχρι στιγμής ενώ φέτος ο αριθμός των θυμάτων του ΑIDS αναμένεται να είναι ο μεγαλύτερος από κάθε άλλη χρονιά.

Νόμιμη η ευθανασία στην Ολλανδία
Η Ολλανδία έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο που νομιμοποίησε την ευθανασία. To ολλανδικό κοινοβούλιο ενέκρινε το πρωί νομοσχέδιο για τη νομιμοποίηση της ευθανασίας η οποία, αν και παράνομη μέχρι σήμερα, ήταν ανεκτή εδώ και πολλά χρόνια στην Ολλανδία.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.