Browse through our Interesting Nodes of Greek Newspapers & Magazines Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio


Ο Γκορ λέει ότι αγωνίζεται για τη δημοκρατία
Ο Γκορ λέει ότι αγωνίζεται για τη δημοκρατία

(28/11/2000, 10:45 GMT)

Με δικαστικές αγωγές απαντά ο Αλ Γκορ στο αποτέλεσμα της Φλόριντα
Στις ΗΠΑ, ο Αλ Γκόρ, υποψήφιος του Δημοκρατικού Κομματος για την προεδρια, απευθύνθηκε στο αμερικανικο εθνος σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσει υποστηριξη  για τις δικαστικές αγωγές που εχει υποβάλλει για να προσβάλει  το αποτελεσμα των εκλογων της Φλοριντα το οποίο ανακοινωσε χθες η εκπροσωπος της Πολιτείας. Ο κ. Γκορ τονισε ότι επιδιωξη του δε είναι η εξουσία αλλά η διαφύλαξη των δημοκρατικών θεσμών.

Έκλεισαν οι κάλπες στον Καναδά
Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία για τις βουλευτικές εκλογές στον Καναδά. Σύμφωνα με πρώτες εκτιμήσεις ο πρωθυπουργός της χώρας, Ζαν Κρετιέν, του Φιλελευθερου κόμματος θα μπορέσει να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση και επανεκλεγεί για τριτη φορά στο πρωθυπουργικό αξίωμα.

Τη νομιμοποίηση της ευθανασίας ψηφίζει το ολλανδικό κοινοβούλιο
Το ολλανδικό κοινοβούλιο ψηφίζει σήμερα για τη νομιμοποίηση της ευθανασίας στην Ολλανδία. Η πρόταση νόμου, που έχει την υποστήριξη της κυβέρνησης, αναμένεται να ψηφιστεί χωρίς δυσκολία καθιστώντας έτσι την Ολλάνδία την πρώτη χωρά στον κόσμο που νομιμοποιεί την ευθανασία.

Κρίσιμη ψηφοφορία για τον Μπάρακ
Ο πρωθυπουργός του Ισραηλ, Εχούντ Μπάρακ αντιμετωπίζει σήμερα στο κοινοβούλιο κρίσιμη ψηφοφορία, που ενδέχεται να προκαλέσει διάλυση της κυβέρνησης μειοψηφίας και να οδηγήσει σε πρόωρες εκλογές. Η ψηφοφορία για τη διαλυση ή μη του κοινοβουλίου πρωθείται από το δεξιό  κόμμα της αντιπολίτευσης Λικούντ. Το Λικούντ επικρίνει τους χειρισμούς του κ. Μπάρακ στην αντιμετωπιση της κρίσης στη Μ. Ανατολή.

Έκκληση Κοσούνιτσα προς ΝΑΤΟ και ΟΗΕ
Ο Γιουγκοσλάβος πρόεδρος, Βόισλαβ Κοστούνιτσα, απευθύνθηκε στο ΝΑΤΟ και τα Ηνωμένα Έθνη ζητώντας τους να τερματίσουν τις συγκρούσεις μεταξύ των αλβανών αυτονομιστών και των σερβικών δυνάμεων στη νοτιοανατολική Σερβία. Μιλώντας από τη Βιένη όπου και πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη, ο κ. Κοστούνιτσα είπε ότι σε επιστολές του προς τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Κοφι Αναν και τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Τζωρτζ Ρομπερτσον ζήτησε να επέμβουν για να επιλυθεί το θέμα που " ενδέχεται να βάλει φωτιά στην περιοχή" όπως δήλωσε χαρακτηριστικά.

Συνεδριάζει η κτηνιατρική επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ασθένεια των τρελών αγελάδων
Στις Βρυξέλλες συνεδριάζει σημερα η κτηνιατρική επιτροπή της Ευρωπαικής Ενωσης  για να εξετάσει την κρίση που προκλήθηκε απο την διάδοση της ασθένειας των τρελλών αγελάδων. Όπως ενημερωνεί απο τις Βρυξέλες ο ανταποκριτης του BBC, εντεινονται οι πιέσεις για την υιοθέτηση μιας ενιαίας προσέγγισης στις 15 χώρες για να αποκατασταθει η εμπιστοσύνη των καταναλωτών. Η κτηνιατρική επιτροπή θα εξετάσει σήμερα αν όντως υπάρχει βάση για το εμπάργκο στο γαλλικό βοδινό που επέβαλαν ορισμένες χώρες καθώς και την πλήρη απαγόρευση των κρεαταλεύρων στις ζωοτροφές. Η κτηνιατρική επιτροπή θα υποβάλει τα συμπεράσματά της στο συμβούλιο υπουργών Γεωργίας της Κοινότητας που συνέρχεται την επόμενη Δευτέρα.

Συνέντευξη τύπου του τέως στο Λονδίνο
Επιμένει ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος στην επιστροφή της λεγόμενης βασιλικής περιουσίας, αφού, όπως υποστήριξε σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε εδώ στο Λονδίνο, τα ακίνητα στο Τατόι και στο Μον Ρεπό του ανήκουν. Ο τέως υποστήριξε ότι πολύ πριν να προσφύγει στο Στρασβούργο για το θέμα είχε διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου - διαπραγματεύσεις που, σύμφωνα πάντα με τον Κωνσταντίνο, είχαν οδηγήσει κοντά σε συμφωνία. Ο Ανδρέας Παπανδρέου, όμως, αρρώστησε - συνέχισε ο τέως βασιλιάς - και η συμφωνία αυτή ποτέ δεν υπεγράφη. Οταν υπεγράφη το 1992 ο νόμος από την κυβερνηση Μητσοτάκη που ρύθμιζε το θέμα της λεγόμενης βασιλικής περιουσίας, ο Κωνσταντίνος κατέλαβε τους φόρους που έπρεπε και από τόσο κανείς δεν του έχει πει ότι έχει χρέη να πληρώσει από οφειλόμενους φόρους. Τόνισε δε ότι ότι οι απαιτήσεις δεν είναι 600 δισεκατομμύρια δραχμές, αλλά περίπου 160 δισεκατομμύρια δραχμές, όπως αυτό έχει υπολογιστεί από διεθνή οίκο.

Δίκη ερήμην για τον πρώην επικεφαλή των μυστικών υπηρεσιών της Σλοβακίας
Ο πρώην επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της Σλοβακίας, Ιβαν Λέξα κατηγορείται για την απαγωγή το 1995 του γιου του τότε προέδρου της χώρας Μίχαλ Κόβατς. Ο κ. Λέξα έχει εγκαταλείψει από πέρσι τη Σλοβακία και οπως ανακοίνωσε δημόσιος κατήγορος της Σλοβακίας η δίκη του για την απαγωγή θα ξεκινήσει ερήμην.

Οι Σοσιαλιστές το πρώτο κόμμα στην Ρουμανία
Τα πρώτα αποτελέσματα απο τις βουλευτικές και προεδρικές εκλογές στην Ρουμανία επιβεβαιώνουν τα κέρδη των Σοσιαλιστών αλλά και των Εθνικιστών. Με καταμετρημένα τα τρία τέταρτα των ψήφων, φαίνεται ότι οι Σοσιαλιστές αν και θα είναι το πρώτο κόμμα δεν θα έχουν την απόλυτη πλειοψηφία. Ο δεύτερος γύρος των προεδρικών εκλογών θα πραγματοποιηθεί ανάμεσα στον ηγέτη του Σοσιαλιστικού Κόμματος,  πρώην πρόεδρου και πρώην κομμουνιστή, τον Ιον Ιλιέσκου και του ακροδεξιού εθνικιστή Κορνήλιου Τουντόρ.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.