Browse through our Interesting Nodes on the Environment Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio


Δια χειρός καταμέτρηση των ψήφων στη Φλόριντα
Δια χειρός καταμέτρηση των ψήφων στη Φλόριντα

(26/11/2000, 0730 GMT)

Λήγει σήμερα η προθεσμία για την καταμέτρηση ψήφων στη Φλόριντα
Η δια χειρός καταμέτρηση των ψήφων συνεχίζεται στην Πολιτεία της Φλόριντα μέχρι να λήξει αργότερα σήμερα η προθεσμία. Η επικεφαλής της εφορευτικής επιτροπής δήλωσε πως ελπίζει να ανακοινώσει τα αποτελέσματα αμέσως μετά. Τα τελευταία ανεπίσημα αποτελέσματα, στα οποία περιλαμβάνονται οι ψήφοι που καταμετρήθηκαν με το χέρι σε αρκετές κομητείες, δείχνουν ότι μειώνεται η διαφορά μεταξύ του υποψηφίου του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, Τζορτζ Μπούς και του υποψηφίου των Δημοκρατικών, Αλ Γκορ. Οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν προσφύγει στα δικαστήρια σε αρκετές κομητείες ζητώντας να συμπεριληφθούν οι ταχυδρομικές ψήφοι, που κρίθηκαν άκυρες,  στρατιωτικών που υπηρετούν στο εξωτερικό.

Εληξε χωρίς συμφωνία η Διάσκεψη της Χάγης για το κλίμα
Μετά από 2 εβδομάδες διαπραγματεύσεων η Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για το κλίμα έληξε χωρίς συμφωνία. Οι αντιπρόσωποι των 180 και πλέον χωρών μετά από ολονύχτιες συνομιλίες στην Χάγη δεν κατάφεραν να βρούν συμβιβαστικές λύσεις στα θέματα που διαφωνούσαν και κυρίως στο πως θα μειώσουν τις εκπομπές των αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης απέρριψαν ένα συμβιβαστικό σχέδιο της Βρετανίας λέγωντας ότι κάνει πολλές παραχωρήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οργή και απογοήτευση προκάλεσε η αποτυχία της Διάσκεψης. Οι αναπτυσσόμενες χώρες τόνισαν ότι η αποτυχία τις καταδίκασε σε νέες περιπέτειες λόγω των κλιματολογικών αλλαγών.

Ισραηλινά αντίποινα κατά της Χεζμπολάχ
Το πυροβολικό και η αεροπορία του Ισραήλ βομβάρδισε στόχους στο νότιο Λίβανο σε αντίποινα για την βομβιστική επίθεση που δέχθηκε ισραηλινή περίπολος στα σύνορα των δύο χωρών. Η ισραηλινή ραδιοφωνία μετέδωσε ότι υπήρξαν θύματα αλλά δεν έδωσε περαιτέρω διευκρινήσεις. Ο ηγέτης της οργάνωσης Χεζμπολάχ του Λιβάνου είπε χθες ότι η στρατιωτική δράση είναι ο μόνος τρόπος να εκδιωχθουν οι Ισραηλινοί από τα εδάφη της Συρίας που κατέκτησαν στον πόλεμο του 1967. Σε μια άλλη εξέλιξη, ο πρόεδρος της Αιγύπτου, Χόσνι Μουμπάρακ, θα συναντήσει σήμερα σύμβουλο του Ισραηλινού πρωθυπουργού, Εχούντ Μπάρακ. Πριν από μια σχεδόν εβδομάδα η Αίγυπτος ανακάλεσε τον πρέσβυ της στο Ισραήλ. Η σημερινή συνάντηση έχει στόχο την διερεύνηση τρόπων τερματισμού των συγκρούσεων στην Δυτική Οχθη και στη Λωρίδα της Γάζας που άρχισαν πριν δύο μήνες.

Περού : Απομακρύνονται ανώτεροι στρατιωτικοί
Η νέα κυβέρνηση του Περού απεμάκρυνε 13 στελέχη της ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων ανάμεσα στους οποίους είναι οι αρχηγοί του γενικού επιτελείου και της αεροπορίας. Οι απομακρυθέντες θεωρούνται προσκείμενοι στον πρώην αρχηγό των δυνάμεων ασφαλείας, Βλαντιμίρο Μοντεσίνος, ο οποίος κατηγορείται για διαφθορά και κρύβεται.

Καταστροφικές πλημμύρες στην Ινδονησία
Τουλάχιστον 49 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στις πλημμύρες και κατολισθήσεις που προκάλεσαν οι σφοδρές βροχοπτώσεις στην επαρχία της δυτικής Σουμάτρα στην Ινδονησία. Σύμφωνα με τις αρχές της επαρχίας θα χρειαστεί τουλάχιστον ένας μήνας για να αποκατασταθεί το οδικό δίκτυο.

Βουλευτικές και προεδρικές εκλογές στη Ρουμανία
Βουλευτικές και προεδρικές εκλογές διεξάγονται σήμερα στην Ρουμανία. Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις το αριστερό κόμμα της Κοινωνικής Δημοκρατίας θα κερδίσει τις περισσότερες έδρες στα δύο σώματα του Κοινοβουλίου και το εθνικιστικό κόμμα της Μείζονος Ρουμανίας θα έρθει δεύτερο. Στις προεδρικές εκλογές αναμένεται να έρθει πρώτος στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων ο πρώην πρόεδρος Ιον Ιλιέσκου, αν και πιστεύεται ότι θα διεξαχθεί και δεύτερος γύρος σε δύο εβδομάδες.

Γαλλία - Γερμανία πιέζουν για μέτρα κατά της νόσου των τρελών αγελάδων
Στην Ευρωπαϊκή Ενωση αυξάνονται οι πιέσεις για την λήψη αυστηρότερων και αποτελεσματικότερων μέτρων μετά την είδηση ότι εντοπίστηκαν κρούσματα της ασθένειας της σπογγώδους εγκεφαλοπάθειας και στην Γερμανία. Ο πρόεδρος Ζακ Σιράκ της Γαλλίας, που ασκεί το εξάμηνο αυτό την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ενωσης, τόνισε πως θα πρέπει να απαγορευτεί το συντομότερο δυνατό η χρήση ζωϊκών αλεύρων στην Κοινότητα. Πρόταση με την οποία συμφωνεί και η Γερμανία, η οποία ανακοίνωσε την μονομερή απαγόρευση που θα ισχύσει απο την ερχόμενη Τετάρτη.

Συμφωνία εκεχειρίας Αλβανόφωνων ανταρτών και Σερβικής αστυνομίας
Η συμφωνία επετεύχθη μετά απο πρωτοβουλία της ΝΑΤΟικής δύναμης Κ-ΦΟΡ. Η Κ-ΦΟΡ δεν αποκάλυψε τις λεπτομέρειες της συμφωνίας αλλά όπως μεταδίδει το ραδιόφωνο του Μαυροβουνίου οι αντάρτες αποδέχθηκαν σχέδιο για την 48ωρη κατάπαυση του πυρός γύρω απο την αποστρατικοποιημένη ζώνη στα σύνορα Σερβίας και Κοσσυφοπεδίου έτσι ώστε να δοθεί χρόνος για πολιτική λύση. Εν τω μεταξύ, οι αντάρτες παρέδωσαν στις Σερβικές αρχές τα πτώματα 3 Σέρβων αστυνομικών που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια συγκρούσεων την περασμένη Τρίτη.

Αντιδρά η Ουάσινγκτον στην εκλογή του Μιλόσεβιτς στην αρχηγία των Σοσιαλιστών
Ο ανατραπείς πρόεδρος της Γιουγκοσλαβίας, Σλομποντάν Μιλόσεβιτς, εξελέγει με συντρηπτική πλειοψηφία πρόεδρος του Σοσιαλιστικού κόμματος της Σερβίας. Μιλώντας σε έκτακτο συνέδριο του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Σερβίας, κατηγόρησε τους πολιτικούς του αντιπάλους που τον ανέτρεψαν απο την εξουσία για προδοσία και είπε ότι χρηματοδονούνται απο την Δύση. Οι Ηνωμένες Πολιτείες αντέδρασαν έντονα στην επανεκλογή του κ. Μιλόσεβιτς υπογραμμίζοντας ότι ο πρώην πρόεδρος της Γιουγκοσλαβίας δεν έχει την υποστήριξη του λαού και θα έπρεπε να δικαστεί ως εγκληματίας πολέμου.

Η Αγκυρα ζητά την υποστήριξη των Ευρωπαίων
Περιοδεία σε Ευρωπαικές πρωτεύουσες πραγματοποιεί ανώτατος Τούρκος διπλωμάτης για να πείσει τους Ευρωπαίους ηγέτες να υποστηρίξουν την Τουρκική υποψιοφιότητα για ένταξη στην Κοινότητα. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην Αγκυρα δήλωσε ότι ο Φαρούκ Λογκόγλου θα μεταφέρει τις Τουρκικές απόψεις στο πακέττο μεταρρυθμίσεων την πραγματοποίηση του οποίου η Ευρωπαϊκή Ενωση θεωρεί απαραίτητη πριν την έναρξη προ-ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία.

Νεοναζιστική διαδήλωση στο Βερολίνο
Περίπου 2 χιλιάδες νεοναζί οπαδοί του Εθνικού Δημοκρατικού Κόμματος (NPD) πραγματοποίησαν χθες πορεία διαμαρτυρίας στο Βερολίνο. Οι νεοναζί διαμαρτύρονται κατά της απόφασης της Γερμανικής κυβέρνησης να θέσει το κόμμα εκτός νόμου. Η παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων φαίνεται ότι τελικά απέτρεψε επεισόδια με μικρώτερες ομάδες αντι-διαδηλωτών.

Πολύνεκρη πυρκαγιά σε βιοτεχνία στο Μπαγκαντές
Τουλάχιστον 35 εργάτες έχασαν την ζωή τους σε πυρκαγιά που ξέσπασε σε βιοτεχνία ενδυμάτων στο ανατολικό Μπαγκαντές. Οπως μεταδίδει το Γαλλικό πρακτωρείο ειδήσεων, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι τα περισσότερα από τα θύματα ήταν γυναίκες.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.