Read the New Military Service Law (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio


Την οργή των Ρεπουμπλικάνων έχει προκαλέσει στη Φλόριντα η απόφαση του δικαστηρίου
Την οργή των Ρεπουμπλικάνων έχει προκαλέσει στη Φλόριντα η απόφαση του δικαστηρίου

(23/11/2000, 1315 GMT)

Συνεχίζεται στα δικαστήρια η μάχη γιά την αμερικανική προεδρία.
Νέα προβλήματα έχουν προκύψει όσον αφορά το τελικό αποτέλεσμα των αμερικανικών προεδρικών εκλογών, λίγο πριν ολοκληρωθούν οι δια χειρός καταμετρήσεις σε δύο κρίσιμες εκλογικές περιφέρειες της Φλόριντα, στο Παλμ Μπιτς και το Μπρόουαρντ. Οι δύο κομητείες δεν έχουν αποφασίσει ακόμη εάν θα συμπεριλάβουν στα αποτελέσματα και τα μη διάτρητα ψηφοδέλτια. Προς το παρόν, η μάχη για την αμερικανική προεδρία, έχει οδηγηθεί στο Ανώτατο Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά τα προβλήματα συνεχίζονται. Εξίσου καθοριστική για την ανάδειξη Αμερικανού προέδρου θεωρείται τώρα και η εκλογική περιφέρεια του Μαϊάμι. Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών, Τζορτζ Μπους, προσέφυγε στο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας, ζητώντας να απορριφθεί η απόφαση του δικαστηρίου της Φλόριντα για τα αποτελέσματα των δια χειρός καταμετρήσεων. Την  ίδια στιγμή, η κομητεία του Μαϊάμι ανακοινώνει ότι θα σταματήσει τις δια χειρός καταμετρήσεις, γεγονός που αποτελεί πλήγμα στις προσπάθειες του υποψηφίου των Δημοκρατικών, Αλ Γκορ να κερδίσει την προεδρία. Ο ίδιος τώρα επιχειρεί τώρα να ανατρέψει την απόφαση της κομητείας του Μαϊάμι.

Εκτακτα μέτρα ασφαλείας στο Ισραήλ
Εκτακτα μέτρα ασφαλείας έχουν ληφθεί στο Ισραήλ  μετά τη χθεσινή βομβιστική επίθεση σε αυτοκίνητο. Οι Ηνωμένες Πολιτείες εντείνουν τις διπλωματικές διαβουλεύσεις σε μία προσπάθεια να φέρουν σε συνομιλίες τις δύο πλευρές. Η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών, Μαντλίν Ολμπράιτ πραγματοποίησε τηλεφωνικές συνομιλίες με τον ηγέτη των Παλαιστινίων, Γιασέρ Αραφάτ και τον υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ, Σλόμπο Μπεν Αμι.  Οι Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ο κ. Αραφάτ προτίθεται να επανέλθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μόνο εάν οι Ισραηλινοί δεχθούν να αποσύρουν τα στρατεύματά τους. Την ίδια στιγμή, πληροφορίες από τη Ρωσία αναφέρουν ότι ο κ. Αραφάτ θα ταξιδέψει αύριο στη Μόσχα για να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ενταση στο Κοσσυφοπέδιο
Στο Κοσσυφοπέδιο, η ειρηνευτική δύναμη του ΝΑΤΟ - η K-For - προχώρησε στη σύλληψη 10 ανθρώπων που θεωρεί ότι είναι μέλη Αλβανόφωνης παραστρατιωτικής ομάδας. Οι συλλήψεις αυτές γίνονται ύστερα από τις χθεσινές συγκρούσεις στη  νότια Σερβία από τις οποίες, σύμφωνα με τις αρχές της Σερβίας, σκοτώθηκε ένας αστυνομικός, ενώ 3 αγνοούνται. Το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών καταδίκασε το γεγονός αυτό, καθώς και το χθεσινό βομβαρδισμό της διπλωματικής αποστολής της κυβέρνησης της Γιουγκοσλαβίας στην πρωτεύουσα του Κοσσυφοπεδίου, την Πρίστινα. 

Ασθένεια των Τρελών Αγελάδων : Καθησυχαστικές οι αρχές στην Ισπανία
Καθησυχαστικές προσπαθούν να είναι οι ισπανικές αρχές μετά την εμφάνιση κρουσμάτων της ασθένειας των τρελών αγελάδων και στην Ισπανία. Οι δύο αγελάδες που παρουσίασαν συμπτώματα της νόσου εντοπίστηκαν, σύμφωνα με τις αρχές, στη Γκαλίθια, στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας και οδηγήθηκαν στο σφαγείο. Η Ισπανία πάντως μαζί με την Αυστρία, την Ολλανδία και την Ιταλία έχουν απαγορεύσει τις εισαγωγές γαλλικού βοδινού κρέατος, μετά την ανακάλυψη ότι προϊόντα μολυσμένου βοδινού κρέατος πέρασαν στη διατροφική αλυσίδα.

Συνέδριο με θέμα τη βία κατά των γυναικών
Αρχισε στη Βαλέντσια της Ισπανίας συνέδριο με θέμα τη βία εις βάρος των γυναικών. Εκπρόσωποι 90 και πλέον χωρών θα συζητήσουν τις επιπτώσεις των πολέμων και του εμπορίου λευκής σαρκός στη ζωή της γυνάικας. Επίσης θα ασχολήθούν και με το θέμα της γυναικείας περιτομής. Μιά από της οργανώσης που θα εκπροσωπηθεί στο συνέδριο είναι και μία οργάνωση κατα της σεξουαλικής βίας. Στην Ισπανία εκπρόσωπος του ινστιτούτου που διοργανώνει το συνέδριο υπογράμμισε ότι η βία εις βάρος των γυνασικών είναι τεράστιο πρόβλημα διεθνώς. Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι μέρχι το 50% των γυμαικών κακοποιούνται από τους συντρόφους τους και ότι περίπου του 75% όλων των προσφύγων των πολεμικών συρράξεων είναι γυναίκες .
 
 
 
 
 

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.