Visit our Archive of Documents from US Government Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio


Διαδηλωτές έξω από την οικία του Μπούς στο Τέξας
Διαδηλωτές έξω από την οικία του Μπούς στο Τέξας

(19/11/2000, 14:00 GMT)
 

Συνεχίζεται το εκλογικό αδιέξοδο στις ΗΠΑ
Στις Ηνωμένες Πολιτείες το αδιέξοδο συνεχίζεται και η μία πλευρά κατηγορεί την άλλη γιά ελιγμούς και μηχανορραφίες που δεν αρμόζουν σ ένα δημοκρατικό πολίτευμα και σε μία έντιμη αντιπαράθεση . Το Ρεπουμπλικανικό κόμμα του Τζορτζ Μπους επικρίνει την δια της χειρός ανακαταμέτρηση των ψήφων στη Φλόριντα και υπογραμμίζει ότι πρόκειται γιά μία πρακτική ανέντιμη - μία πρακτική με σοβαρές ατέλειες . Οι δημοκρατικοι, υποστηρίζουν οτι κάθε ψήφος πρέπει να καταμετρηθεί. Οι δικηγόροι των δύο πλευρών  θα καταθέσουν έγγραφα στο ανώτατο δικαστήριο της Φλόριντα σήμερα, εν αναμονή της αυριανής απόφασης σχετικά με την νομιμότητα της εν εξελίξει ανακαταμέτρησης σε τρείς κομητείες. Μετά την καταμέτρηση των ψηφοδελτίων του εξωτερικού, ο Μπούς προηγείται του Γκόρ με εννιακόσιους είκοσι εννέα ψήφους.

Την Δευτέρα τα μέτρα για τις τρελλές αγελάδες
Τη Δευτέρα , στις Βρυξέλλες ,  οι υπουργοί Γεωργίας της  ΕΕ αναμένεται να λάβουν συνολικά μέτρα γιά τη νόσο των τρελών αγελάδων. Η Κοινότητα είναι εν μέρει ενοχλημένη από την πολιτική της Γερμανίας στο θέμα αυτό, γράφει η Ντι Βελτ. Ο Γερμανός υπουργός Γεωργίας δημόσια δηλώνει ότι θα ήθελε την εισαγωγή "γενικών ελέγχων" στο εσωτερικό της χώρας. Από την άλλη μεριά ο Γερμανός εκπρόσωπος στην  Κτηνιατρική Επιτροπή της ΕΕ αντιδρά σε παρεμφερείς προτάσεις - σε προτάσεις δηλ. διεξαγωγής γενικών ελέγχων - που έχει κάνει η Ευρωπαική Επιτροπή .

Ολοκληρώνεται σήμερα η επίσκεψη Κλίντον στο Βιετμάμ
Ο πρόεδρος Μπίλ Κλίντον, στο Βιετνάμ ολοκληρώνει σήμερα την επίσκεψη του στο Βιετνάμ. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ συναντήθηκε με Βιετναμέζους και Αμερικανούς επιχειρηματίες στη Χό Τσί Μίνχ, την παλιά Σαιγκόν.  Βασικό θέμα των συναντήσεων ήταν οι ευκαιρίες που θα υπάρξουν όταν το Κογκρέσο επικυρώσει την πρόσφατη εμπορική συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών. Ο πρόεδρος Κλίντον κάλεσε το Βιετνάμ να αναγνωρίσει την προσωπική ελευθερία σαν βασικό παράγοντα στην ανάπτυξη της οικονομίας της χώρας.

Συνεχίζονται τα βίαια επεισόδια στην Μέση Ανατολή
Ισραηλινός διπλωμάτης τραυματίσθηκε από πυροβολισμούς στην πρωτεύουσα της Ιορδανίας Αμάν. Η επίθεση έγινε ενώ ο διπλωμάτης μετάβαινε με το αυτοκίνητο του στην ισραηλινή πρεσβεία. Στην Ιερουσαλήμ Ισραηλινός εκπρόσωπος είπε ότι οι αρχές των δύο χωρών συνεργάζονται στην διελεύκανση της υπόθεσης.

Αύξηση της παραγωγής πετρελαίου ζητούν οι Ηνωμένες Πολιτείες
Εκκληση πρός τις χώρες μέλη του ΟΠΕΚ  να αυξήσουν την παραγωγή πετρελαίου έκαναν οι Ηνωμένες Πολιτείες .  Την έκκληση έκανε ο Αμερικανός υπουργός Ενέργειας Μπιλ Ρίτσαρντσον κατά τη διάρκεια διεθνούς συνεδρίου γιά την ενέργεια στην πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας το Ριάντ. Οι πετρελαιοπαραγωγές χώρες θεωρούν ότι οι απαιτήσεις της αγοράς ικανοποιούνται από το σημερινό επίπεδο της παραγωγής και τώρα εξετάζουν το ενδεχόμενο να μειώσουν την παραγωγή το δεύτερο τρίμηνο του 2001 σε περίπτωση που οι τιμές καταρρεύσουν.

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας αρνείται να παραιτηθεί
Στην Ιαπωνία οι εσωκομματικές διαμάχες του κυβερνώντος Φιλελεύθερου Δημοκρατικού κόμματος εκφράζονται ανοιχτά από την τηλεόραση της χώρας. Ο πρωθυπουργός Γοσίρο Μόρι δήλωσε ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί πριν κατατεθεί στο κοινοβούλιο η πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης του. Νωρίτερα ο γενικός γραμματέας του κόμματος, Χίρμου Νονάκα, είπε οτι ενδέχεται να παραιτηθεί ο κ. Μόρι, εάν οι αντίπλαοι του στο κόμμα αποσύρουν την απειλή τους να ψηφίσουν αύριο μαζί με την αντιπολίτευση κατά της κυβέρνησης.

Ρουγκόβα : Να παραμείνουν οι Νατοικές δυνάμεις
Μιλώντας σε διεθνή διάσκεψη στο Ντέιτον, στις ΗΠΑ, ο ηγέτης των Αλβανών του Κοσσυφοπεδίου, Ιμπραχίμ Ρουγόβα, κάλεσε τις Νατοικές δυνάμεις να παραμείνουν στο Κοσσυφοπέδιο, αν και τελικώς επιζητεί ανεξαρτησία.

Σύγχυση στό Περού, στην Ιαπωνία ακόμη ο Φουτζιμόρι
Σύγχυση επικρατεί στό Περού αναφορικά με την παρατεταμέμη διαμονή του προέδρου της χώρας, Αλμπέρτο Φουτζιμόρι, στην Ιαπωνία. Ο ίδιος αρνείται οτι πρόκειται να ζητήσει πολιτικό άσυλο μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε πριν δύο μήνες και στο  οποίο εμπλέκεται ο πρώην διευθυντής των μυστικών υπηρεσιών του Περού.

Με αιχμές ολοκληρώθηκε η Λατινική σύνοδος στο Παναμά
Η σύνοδος στο Παναμά,  στην οποία συμμετείχαν  η Ισπανία, η  Πορτογαλία και είκοσι ενα κράτη της Λατινικής Αμερικής και η οποία απέβλεπε στη σύσφυξη των σχέσεων και την καταπολέμηση παιδικής φτώχιας, ολοκληρώθηκε με ανοιχτή αντιδικία μεταξύ του προέδρου της Κούβας, Φιντέλ Κάστρο και του προέδρου του Ελ Σαλβαδόρ, Φρανσίσκο Φλόρες. Ο κ.Κάστρο ισχυρίζεται ότι ο κ.Φλόρες έχει υπο την προστασία του Κουβανό ο οποίος προσπάθησε να τον δολοφονήσει. Από την πλευρά του ο κ.Φλόρες κατηγόρησε τον πρόεδρο της Κούβας για τους φόνους πολλών κατοίκων του Ελ Σαλβαδόρ επειδή όπως είπε  η Κούβα εκπαίδευε τους αντάρτες της χώρας κατα τη διάρκεια του εμφυλίου.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.