Read the chronology of Turkish actions & claims against Greece, 1955-1996 Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio


Ο πρόεδρος Κλίντον στην ιστορική επίσκεψή του στο Βιετνάμ
Ο πρόεδρος Κλίντον στην ιστορική επίσκεψή του στο Βιετνάμ

(18/11/2000, 16:00 GMT)

Ο Μπιλ Κλίντον υπόσχεται βοήθεια προς το Βιετνάμ
Κατά τη δεύτερη ημέρα της ιστορικής, όπως εχει χαρακτηριστεί επίσκεψής του στο Βιετνάμ ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπιλ Κλίντον υποσχέθηκε ότι η χώρα του θα βοηθήσει το Βιετνάμ να απαλλαγεί από τις χιλιάδες βόμβες, νάρκες και βλήματα που παραμένουν ενεργά από την περίοδο του πολέμου. Αν και πόλεμος του Βιετνάμ τελείωσε πριν 25 χρόνια, περίπου 2.000 βιετναμέζοι σκοτώνονται κάθε χρόνο από άσκαστα βλήματα. Νωρίτερα ο κ. Κλίντον είχε πει ότι οι ΗΠΑ δεν θα ησυχάσουν μέχρις ότου επιστραφούν στην χώρα τα λείψανα και του τελευταίου αμερικανού αγνοούμενου στρατιώτη που πολέμησε στο Βιετνάμ.

Παραμένει η αβεβαιότητα για τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές
Το Ανώτατο Δικαστήριο της Φλόριδα απαγόρευσε στις αρχές της πολιτείας να επικυρώσουν τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών ως τελικα. Η ανακοίνωση των τελικών αποτελσμάτων που θα κρίνουν την προεδρία των ΗΠΑ αναμενόταν γίνει το Σάββατο. Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών Αλ Γκόρ έσπευσε να χαρακτηρίσει την απόφαση αυτή θετική εξέλιξη προσθέτοντας ότι οι αμερικανοί ψηφοφόροι θέλουν να είναι βέβαιοι ότι όλες οι ψήφοι θα ληφθούν υπόψη. Αλλά όπως είπε νομικός του υποηφίου Ρεπουμλικανών Τζορτζ Μπους η υπεύθυνη γιά τις εκλογές στην Φλόριδα ενδέχεται να προχωρήσει σε ανεπίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Δύο νεκροί στη Γάζα
Ενας Παλαιστίνιος και ένας Ισραηλινός στρατιώτης σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις στη Λωρίδα της Γάζας, όταν ο Παλαιστίνιος εισέβαλε σε  ισραηλινό στρατιωτικό συγκρότημα ανοίγοντας πυρ.  Τραυματίστηκαν επίσης άλλοι δύο ισραηλινοί στρατιώτες. Στη Νέα Υόρκη εν τω μεταξύ το Συμβούλιο Ασφαλείας ζήτησε από το Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Κόφι Αναν να εξετάσει μαζί με τους Παλαιστινίους και τους Ισραηλινούς τρόπους γιά τη σύσταση της διεθνούς επιτροπής που θα αποσταλεί στη Λωρίδα της Γάζας και τη Δυτική Οχθη . Στόχος της επιτροπής αυτή θα είναι η εφαρμογή της συμφωνίας γιά τον τερματισμό των επεισοδίων βίας.

11 νεκροί σε πυρκαγιά στη Νότια Αφρική
Στη Νότιο Αφρική η αστυνομία λέει ότι 11 εργάτες -10 γυναίκες και ένας άντρας- έχασαν τη ζωή τους σε πυρκαγιά που κατέκαυσε ένα εργοστάσιο στα περίχωρα του Γιοχάνεσμπουργκ. Εκπρόσωπος της αστυνομίας είπε ότι κατά τα φαινόμενα η πυρκαγιά οφείλεται σε έκρηξη μιας φιάλης υγραερίου από την οποία αναφλέγησαν χημικά που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή λούστρου για τα πατώματα. Η αστυνομία εξετάζει καταγγελίες ότι οι εργάτες ήταν κλειδωμένοι στο εργοστάσιο και δεν είχαν πρόσβαση στην έξοδο κινδύνου.

Σύλληψη υπόπτων για απόπειρα κατά του Φιντέλ Κάστρο
Η αστυνομία του Παναμά λέει ότι συνέλαβε τέσσερα άτομα, ύστερα από τις κατηγορίες του ηγέτη της Κούβας Φιντέλ Κάστρο, ότι ομάδα εξορίστων Κουβανών που βρίσκονται στις Ηνωμένες Πολιτείες σχεδιάζει να τον σκοτώσει, κατά τη διάρκεια της συμμετοχής του σε διεθνή σύνοδο στην πόλη του Παναμά. Ο πρόεδρος Κάστρο είπε ότι η ομάδα της οποίας ηγείται το λεγόμενο Κουβανο-αμερικανικό Εθνικό Ιδρυμα έχει εισαγάγει λαθραία στον Καναδά όπλα και εκρηκτικές ύλες με στόχο την δολοφονία του. Εκπρόσωπος του Ιδρύματος στο Μαϊάμι απέρριψε τις κατηγορίες

Παρατείνεται η επίσκεψη Φουτζιμόρι στην Ιαπωνία
Το ιαπωνικό υπουργείο εξωτερικών επιβεβαίωσε ότι ο πρόεδρος του Περού Αλμπέρτο Φουτζιμόρι παρατείνει την επίσκεψή του στην Ιαπωνία επειδή είναι άρρωστος με γρίππη. Ο περουβιανός πρόεδρος επιβεβαίωσε την Παρασκευή ότι θα επιστρέψει στη χώρα του, χωρίς να προσδιορίσει το πότε, ενώ πληθαίνουν οι φήμες ότι αναζητά πολιτικό άσυλο στο εξωτερικό.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.