Read the UN Convention on the Law of the Sea (10 December 1982) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio


Συνεχίζεται η καταμέτρηση των ψήφων με το χέρι στη Φλόριντα
Συνεχίζεται η καταμέτρηση των ψήφων με το χέρι στη Φλόριντα

(18/11/2000, 09.00 GMT)

Αμερικανικές εκλογές - Ούτε και σήμερα τελικό αποτέλεσμα
Στη Φλόριντα,  το Ανώτατο Δικαστήριο ζήτησε από τις αρχές της πολιτείας να μην ανακοινώσουν σήμερα Σάββατο το τελικό αποτέλεσμα της ψηφοφορίας. Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών Αλ Γκόρ έσπευσε να χαρακτηρίσει την απόφαση αυτή θετική εξέλιξη
προσθέτοντας ότι οι αμερικανοί ψηφοφόροι θέλουν να είναι βέβαιοι ότι όλες οι ψήφοι θα ληφθούν υπόψη. Οπως μεταδίδουν οι ανταποκριτές μετά την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Φλόριντα ενισχύονται οι ελπίδες του υποψηφίου των Δημοκρατικών γιά την κατάκτηση του προεδρικού αξιώματος. Επισημαίνεται ότι η ανώτατη αξιωματούχος της Φλόριντα - υπεύθυνη γιά τις εκλογές στην Φλόριντα, η οποία ανήκει στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, δήλωσε προχθές ότι σήμερα επρόκειτο να ανακοινώσει το τελικό αποτέλεσμα μετά την καταμέτρηση των ψήφων από το εξωτερικό χωρίς να λάβει υπόψη της τις ψήφους από τις επανακαταμετρήσεις με το χέρι σε διάφορες περιφέρειες της πολιτείας.
 

Μέση Ανατολή - Συμβούλιο Ασφαλείας
Στη Νέα Υόρκη το Συμβούλιο Ασφαλείας ζήτησε από το Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Κόφι Αναν να εξετάσει μαζί με τους Παλαιστινίους και τους Ισραηλινούς τρόπους γιά τη σύσταση της διεθνούς επιτροπής που θα αποσταλεί στη Λωρίδα της Γάζας και τη Δυτική Οχθη . Στόχος της επιτροπής αυτή θα είναι η εφαρμογή της συμφωνίας γιά τον τερματισμό των επεισοδίων βίας. Μέχρι στιγμής το Ισραήλ απέρριψε τις προτάσεις των Παλαιστινίων γιά την αποστολή δύναμης 2.000 ανδρών του ΟΗΕ ενώ οι ΗΠΑ έχουν κάνει σαφές ότι στο Συμβούλιο Ασφαλείας θα ασκήσουν το δικαίωμα βέτο σε οποιαδήποτε πρόταση που δεν έχει την έγκριση των Ισραηλινών. Η Γαλλία έχει προτείνει την αποστολή στην περιοχή μικρής ομάδας παρατηρητών - πρόταση που έχει γίνει αποδεκτή από την παλαιστινιακή πλευρά. Στο μεταξύ οι συγκρούσεις στη Δυτική Οχθη και στη Λωρίδα της Γάζας συνεχίσθηκαν παρά τις εκκλήσεις του ηγέτη των Παλαιστινίων Γιασέρ Αραφάτ γιά τερματισμό των επιθέσεων εναντίον ισραηλινών στόχων. Χθές κατά τη διάρκεια της ημέρας άλλοι τέσσερις Παλαιστίνιοι πυροβολήθηκαν και σκοτώθηκαν από ισραηλινούς στρατιώτ
 

Παναμάς - Φιντέλ Κάστρο - Κατηγορίες για δολοφονία
Στον Παναμά η αστυνομία ανακοίνωσε ότι έχει συλλάβει τέσσερα άτομα, ύστερα από τις κατηγορίες του ηγέτη της Κούβας Φιντέλ Κάστρο, ότι ομάδα εξορίστων Κουβανών που βρίσκονται στις Ηνωμένες Πολιτείες σχεδιάζει να τον σκοτώσει, κατά τη διάρκεια της συμμετοχής του σε διεθνή σύνοδο στην πόλη του Παναμά.  Ο κ. Κάστρο είπε ότι η ομάδα της οποίας ηγείται το λεγόμενο Κουβανο-αμερικανικό Εθνικό ιδρυμα έχει εισαγάγει λαθραία στον Καναδά όπλα και εκρηκτικές ύλες με στόχο την δολοφονία του.
Εκπρόσωπος του Ιδρύματος στο Μαϊάμι απέρριψε τις κατηγορίες του Φιντέλ Κάστρο λέγοντας ότι ο Κουβανός ηγέτης συμπεριφέρεται όπως ενας ηλικιωμένος αστέρας της ρόκ που χρειάζεται να τραβήξει την προσοχή.

Μπιλ Κλίντον - Επίσκεψη στο Βιετνάμ
O Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπιλ Κλίντον ο οποίος συνεχίζει την επίσκεψή του στο Βιετνάμ, επισκέφθηκε τον χώρο κοντά στο Ανόϊ όπου ένα αμερικανικό βομβαρδιστικό αεροσκάφος συνετρίβη κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Βιετνάμ. Στον ίδιο χώρο γίνονται ανασκαφές για να ανακαλυφθεί η σωρός του νεκρού πιλότου και να μεταφερθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο κ. Κλίντον αναμένεται σήμερα να επισκεφθεί έκθεση που αφορά τις προσπάθειες των Βιετναμέζων για την απενεργοποίηση των ναρκών που είχαν τοποθετήσει οι αμερικανοί κατά τη διάρκεια του πολέμου.

Κολομβία - Τυπογραφείο εκτύπωσης πλαστών δολλαρίων
Στην Κολομβία η αστυνομία ανέφερε ότι έχει ανακαλύψει στις Ανδεις τυπογραφείο το οποίο εκτύπωνε πλαστά δολλάρια και πιστεύεται ότι κατά τα τελευταία δέκα χρόνια έθεσε στην κυκλοφορία  γύρω στο ένα δισεκατομύριο πλαστά δολλάρια. Το τυπογραφείο μπορούσε να τυπώσει πλαστά δολλάρια των εκατό, πενήντα και είκοσι δολλαρίων και κάθε βδομάδα τύπωνε περίπου τρία εκατομμύρια δολλάρια.

Γεωργία - Διαμαρτυρία για διακοπή παροχής ηλεκτρικού ρεύματος
Στη Γεωργία χιλιάδες άτομα έχουν κατέλθει σε διαμαρτυρία για την συνεχιζόμενη διακοπή παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, η οποία έχει ως αποτέλεσμα να μείνουν οι κάτοικοι της χώρας χωρίς ηλεκτρισμό και κεντρική θέρμανση για 18 περίπου ώρες την ημέρα. Ο Πρόεδρος της χώρας Εντβαρντ Σεβαρνάτζε προειδοποίησε ότι η κατάσταση μπορεί να εξελιχθεί σε χάος και πρόσθεσε ότι έχουν ληφθεί μέτρα για τερματισμό της κρίσης. Στη Γεωργία από το 1990, όταν η χώρα αποσχίστηκε από την πρώην Σοβιετική Ενωση, παρατηρείται κάθε χειμώνα διακοπή στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.

Γαλλία - Νόσος των τρελλών αγελάδων
Η Ιταλία αποφάσισε να θέσει περιορισμούς στις εισαγωγές βοδινού κρέατος από τη Γαλλία . Περιορισμούς σε ό,τι αφορά το γαλλικό βοδινό , έχουν θέσει η Ισπανία , η Ρωσία , η Πολωνία , η Ουγγαρία και η Αυστρία, ενώ μέχρι στιγμής η Ευρωπαϊκή Ενωση δεν έχει λάβει μέτρα που να επηρεάζουν τις γαλλικές εξαγωγές . Στη Γαλλία μόνο  δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους λόγω της "νόσου των τρελών αγελάδων", ενώ στη Βρετανία ο αριθμός των ατόμων που προσβλήθηκαν από την ασθένεια και πέθαναν ανέρχεται σε 80. Σημειώνεται ότι στην Γαλλία φέτος, σε σχέση με πέρυσι, ο αριθμός των  ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από την ασθένεια Κρόιτσφελντ Γιάκομπ έχει τριπλασιασθεί - σύμφωνα με τις πληροφορίες εκατόν ένας Γάλλοι έχουν προσβληθεί από την ασθένεια .
 
 
 
 
 

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.