Visit our Archive of Documents from US Government Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio


Στα δικαστήρια προσέφυγαν θύματα της σπογγώδους εγκεφαλοπάθειας
Στα δικαστήρια προσέφυγαν θύματα της σπογγώδους εγκεφαλοπάθειας

(17/11/2000, 10:30 GMΤ)

Στη δικαιοσύνη προσφεύγουν συγγενείς των προσβληθώντων με Κρόιτσφελντ Γιάκομπ
Στη Γαλλία οι οικογένειες δύο ανθρώπων που προσεβλήθησαν από την ασθένεια Κρόιτσφελντ Γιάκομπ προσέφυγαν σήμερα στην δικαιοσύνη κατά των κυβερνήσεων της Βρετανίας και της Γαλλίας , καθώς και κατά της Ευρωπαικής Επιτροπής στις Βρυξέλλες, τις οποίες κατηγορούν για αμέλεια. Οι αναλυτές επισημαίνουν ότι αν η δικαιοσύνη της Γαλλίας αποφασίσει να εξετάσει το θέμα, τότε ενδέχεται να αναβιώσουν μνήμες από το σκάνδαλο της δεκαετίας του '90 με το μολυσμένο με τον ιό HIV αίμα όταν αρκετοί υπουργοί της Γαλλίας προσήχθησαν ενώπιον της δικαιοσύνης για τον ρόλο που έπαιξαν στο θέμα αυτό.

Για νέα εποχή στις σχέσεις ΗΠΑ-Βιετνάμ μιλά ο Κλίντον
Κατά τη διάρκεια ομιλίας του, που μεταδόθηκε απο την βιετναμέζικη τηλεόραση, ο Πρόεδρος Μπιλ Κλίντον δήλωσε ότι ο αμερικανικός λαός αντιμετωπίζει πλέον το Βιετνάμ ως χώρα και όχι ως μια πολεμική σύρραξη. Ο κύριος Κλίντον μίλησε στο Εθνικό Πανεπιστήμιο του Βιετνάμ κατά την διάρκεια της πρώτης επίσκεψης αμερικανού προέδρου στη χώρα μετά τον αιματηρό πόλεμο του Βιετνάμ. Ο Μπιλ Κλίντον τόνισε ότι ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στις σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες, ενώ απαίτησε φόρο τιμής στα τρία εκατομύρια Βιετναμέζους που έχασαν τη ζωή τους κατά τον πόλεμο.

Η καταμέτρηση με το χέρι απόφαση της κάθε περιφέρειας
Στις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ανώνατο Δικαστήριο στην πολιτεία της Φλώριδα απεφάνθη ότι οι περιφέρειες που επιθυμούν να συνεχισθεί η νέα καταμέτρηση των ψήφων με το χέρι μπορούν να προχωρήσουν σε αυτή την διαδικασία. Ο κ. Γκόρ ελπίζει ότι η δια της χειρός καινούρια καταμέτρηση θα του αποδώσει ορισμένους επιπλέον ψήφους με αποτέλεσμα να συγκεντρώσει την πλειοψηφία στην πολιτεία της Φλώριδα , γεγονός που θα του επιτρέψει την εκλογή του στο προεδρικό αξίωμα. Πάντως δεν είναι ακόμη σαφές αν οι ψήφοι της καταμέτρησης με το χέρι θα προστεθούν στο συνολικό αριθμό των ψήφων . Η κυρία Καθρην Χάρις,  αξιωματούχος της Φλώριδα ,  και η οποία είναι στέλεχος του  Ρεπουμπλικανικού Κόμματος , χθές υπογράμμισε ότι οι ψήφοι αυτοί δεν πρόκειται να συμπεριληφθούν στο σύνολο.

Νέες ταραχές στη Μέση Ανατολή
Nέες ταραχές μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων σημειώθηκαν στη Δυτική Όχθη και στη Λωρίδα της Γάζας. Σύμφωνα με πληροφορίες, 2 Παλαιστίνιοι αστυνομικοί βρήκαν τον θάνατο στην διάρκεια της νύχτας στην Ιεριχώ από ενόπλους Ισραηλινούς. Πάνω από 200 άνθρωποι έχουν χάσει συνολικά την ζωή τους τις τελευταίες 7 εβδομάδες σε συγκρούσεις μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων.

Αθωώθηκε ο Αθανάσιος για το σεξουαλικό σκάνδαλο
Στην Κύπρο, η ηγεσία της Ορθόδοξης Εκκλησίας αθώωσε τον Μητροπολίτη Λεμεσσού Αθανάσιο που βρισκόταν στο επίκεντρο σεξουαλικού σκανδάλου. Η Μείζων Σύνοδος ομόφωνα τον αθώωσε αναφέροντας ότι όσοι τον κατηγορούσααν δεν ήταν αξιόπιστοι. Οι ειδικοί τώρα επισημαίνουν ότι τώρα ο δρόμος είναι ανοικτός για τον Μητροπολίτη Αθανάσιο να θέσει υποψηφιότητα ως Αρχιεπίσκοπος Κύπρου.

Νέες διευθύνσεις για το Ιντερνετ
Eγκρίθηκε η χρησιμοποίηση καινούριων καταλήξεων για τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις στο Ιντερνετ. Ετσι, τώρα οι καινούριες σελίδες μπορούν να έχουν στην ηλεκτρονική τους διεύθυνση, μεταξύ άλλων, την κατάληξη "biz" και "pro".

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.