Browse through our Interesting Nodes on Religion in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio


Διαδήλωση υπέρ του Μπους στη Φλώριδα
Διαδήλωση υπέρ του Μπους στη Φλώριδα


(15/11/2000,9:00  GMΤ)

Συνεχίζεται η αβεβαιότητα γιά το νέο πρόεδρο των ΗΠΑ.
Η υπεύθυνη για τις εκλογές στην Πολιτεία της Φλώριδα, ανακοίνωσε ότι ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων Τζορτζ Μπους προηγείται με 300 ψήφους διαφορά του αντιπάλου του των Δημοκρατικών Αλ Γκορ. Η κ. Κάθριν Χάρις είπε  ότι, μολονότι η προθεσμία που έθεσε για την τελική ανακοίνωση των αποτελεσμάτων εξέπνευσε, 3 περιφέρειες της Φλώριδα ζήτησαν να συνεχίσουν τη νέα καταμέτρηση των ψήφων που έχουν ξεκινήσει με το χέρι. Η κ. Χάρις τους έθεσε μια νέα προθεσμία μέχρι σήμερα το απόγευμα για να της εξηγήσουν τους λόγους που θέλουν να συνεχίσουν την καταμέτρηση. Την προθεσμία αυτή την έθεσε έπειτα από δικαστική απόφαση που είχε εκδωθεί νωρίτερα. Η απόφαση αυτή έκρινε ότι το τελεσίγραφο της κας. Χάρις ήταν νόμιμο, το δικαστήριο  όμως αποφάσισε  ότι υπάρχει η δυνατότητα να γίνουν αποδεκτές οι "καθυστερημένες" -  όπως τις αποκαλούν -  ψήφους. Ήδη μια από τις 3 περιφέρειες έκανε γνωστό τη νύχτα ότι σταματάει τη νέα καταμέτρηση.

Χάγη: Διάσταση απόψεων γιά τις εκπομπές των αερίων του θερμοκηπίου
Στην παγκόσμια διάσκεψη γιά το κλίμα, οι εργασίες της οποίας συνεχίζονται στη Χάγη, οι εκπρόσωποι των αναπτυσσομένων χωρών εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους γιά την  απροθυμία των αναπτυγμένων κρατών να συζητήσουν σχέδια γιά τη μείωση των εκπομπών των βιομηχανικών αερίων. Ο Μοχάμεντ Μπαρκίντο υποστήριξε ότι οι βιομηχανικές χώρες παρεμποδίζουν την εφαρμογή των μέτρων που είχαν αποφασισθεί στο Κιότο πριν από τρία χρόνια γιά την καταπολέμηση του φαινομένου του θερμοκηπίου

Νέα έξαρση της βίας στη Μέση Ανατολή
Τουλάχιστον 4 Παλαιστίνιοι βρήκαν τον θάνατο χθες στην Δυτική Όχθη και στη Λωρίδα της Γάζας. Η νέα έξαρση της βίας στην περιοχή έρχεται ως συνέχεια της απόφασης που έλαβε το Ισραήλ να εντείνει τα μέτρα ασφαλείας μετά από τον θάνατο 4 Ισραηλινών και 4 Παλαιστινίων την Δευτέρα σε συγκρούσεις μεταξύ των δύο πλευρών.Στο μεταξύ, υψηλόβαθμος αξιωματούχος των Παλαιστινίων δήλωσε ότι η απόφαση για την ανακήρυξη μονομερώς ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους - που αναμενόταν να γίνει σήμερα - ενδεχομένως να ληφθεί πριν από τα τέλη του μήνα.

Αυστρία: Ερευνες γιά τα αίτια του δυστυχήματος στο Καπρούν
Στην Αυστρία, παράλληλα με το δύσκολο και θλιβερό έργο της ανάσυρσης των πτωμάτων, συνεχίζεται η έρευνα για να διαπιστωθούν τα αίτια του τραγικού δυστυχήματος του Σαββάτου όταν τρένο, γεμάτο με κόσμο που πήγαινε να κάνει σκι , πήρε φωτιά μέσα σε σήραγγα με αποτέλεσμα 159 άνθρωποι να βρουν τον θάνατο. Οι ειδικοί επικεντρώνουν την προσοχή τους σε ένα τεχνικό λάθος που ενδεχομένως να προκάλεσε το δυστύχημα.

Βοσνία - Ερζεγοβίνη: Προβληματίζουν την Ουάσιγκτον τα εκλογικά αποτελέσματα
Mετά την καταμέτρηση περίπου των δύο τρίτων των ψήφων στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, ύστερα από τις εκλογές του Σαββατοκύριακου, οι Ηνωμένες Πολιτείες εξέφρασαν τις επιφυλάξεις τους για την υποστήριξη που είχαν οι ακραίοι εθνικιστές από τους ψηφοφόρους. Το Σερβικό Δημοκρατικό Κόμμα, με ηγέτη τον Ράντοβαν Κάραντζιτς, που κατηγορείται γιά εγκλήματα πολέμου, ισχυρίζεται ότι είναι ο νικητής των εκλογών.

Προτάσεις γιά την ανάδειξη του προέδρου της Ευρωπαικής Επιτροπής
Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γιόσκα Φίσερ  επανέλαβε τις εκκλήσεις του να εκλέγεται ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο οποίος σήμερα διορίζεται  από τις κυβερνήσεις των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μιλώντας στις Βρυξέλλες, ο κ. Φίσερ  δήλωσε ότι ένας εκλεγμένος πρόεδρος της Commission θα δώσει στην Ευρώπη μια αναγνωρισμένη πολιτική προσωπικότητα με πραγματική δημοκρατική νομιμοποίηση.

Νησιά Φίντζι: Απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου γιά τη νέα κυβέρνηση
Στα Νησιά Φίντζι το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάνθηκε ότι η κυβέρνηση που ανήλθε στην εξουσία μετά το πραξικόπημα είναι παράνομη και διέταξε τον ανατραπέντα πρωθυπουργό Μαχέντρα Τσάουντρι να αναλάβει και πάλι την διακυβέρνηση της χώρας. Με βάση την απόφαση του δικαστηρίου τίθεται και πάλι σε ισχύ το σύνταγμα του 1997 που είχαν καταργήσει οι στρατιωτικοί μετά τη συμφωνία γιά την παράδοση των πραξικοπηματιών.

Αντριπροσωπεία του ΟΗΕ  στο Δυτικό Τιμόρ
Αντιπροσωπεία των ΗΕ έχει αφιχθεί στο Δυτικό Τιμόρ , στην πόλη Αταμπούα όπου τρείς υπάλληλοι του ΟΗΕ σκοτώθηκαν από μέλη των φιλο-ινδονησιακών πολιτοφυλακών τον περασμένο Σεπτέμβριο. Η αντιπροσωπεία του διεθνούς οργανισμού θα εξετάσει αν οι ινδονησιακές αρχές έχουν συναινέσει με την απόφαση των ΗΕ γιά τη διάλυση και τον  αφοπλισμό των πολιτοφυλακών που παρεμπόδιζαν την επιστροφή χιλιάδων προσφύγων από το Ανατολικό Τιμόρ στις εστίες τους .

Συνεχίζεται η διαμάχη γιά τα παιδιά της Ρουάντα
Στην Ιταλία, ένας ιερωμένος, που είχε οργανώσει τις υιοθεσίες πάνω από 40 παιδιών από την Rwanda, αρνήθηκε να στείλει τα παιδιά πίσω στη Rwanda όπως του ζήτησε ο πρόεδρος της χώρας αυτής. Ο Don Roberto Lombardi  είπε ότι τα παιδιά υιοθετήθηκαν νόμιμα και πρέπει να παραμείνουν στην Ιταλία.

Νέες έρευνες γιά την καταπολέμηση του Ειντς
Αμερικανοί επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι ανακάλυψαν μία γενετική μετάλαξη που καθιστά ορισμένα άτομα περίσσοτερο ευάλωτα στον ιό HIV - τον ιό που προκαλεί την ασθένεια AIDS. Από την άλλη μεριά η μετάλαξη αυτή του γενετικού κώδικα επιβραδύνει την ανάπτυξη της ασθένειας και οι επιστήμονες δεν απέκλεισαν την περίπτωση να κατασκευασθεί φάρμακο γιά την αντιμετώπιση του Ειντς που να βασίζεται σ'αυτή τη γενετική μετάλαξη.
 
 
 
 
 

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.