Visit the International Association for Greek Philosophy (IAGP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio


Υποστηρικτές του προέδρου Μπους στη Φλώριδα.
Υποστηρικτές του προέδρου Μπους στη Φλώριδα.

(15/11/2000, 1900 GMΤ)

Εκκλήσεις για ψυχραιμία από την κυβέρνηση Κλίντον
Ενώ συνεχίζεται η αβεβαιότητα για τον νικητή των αμερικανικών προεδρικών εκλογών, η κυβέρνηση Κλίντον διαβεβαιώνει ότι δεν υπάρχουν λόγοι ανησυχίας, καθώς η Ουάσινγκτον πληροί όλες τις διεθνείς της υποχρεώσεις. Ο Μπιλ Κλίντον τόνισε ότι ο αμερικανικός λαός παραμένει ψύχραιμος, υπογραμμίζοντας ότι η διεθνής κοινότητα δεν πρέπει να ανησυχεί. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα στην πολιτεία της Φλόριδα, ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων Τζορτζ Μπους προηγείται με 300 ψήφους έναντι του υποψηφίου των Δημοκρατικών Αλ Γκορ. Ολες οι δικαστικές υποθέσεις έχουν πλέον μεταφερθεί στο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας.

Νέο κύμα βίας στη Μέση Ανατολή
Τουλάχιστον επτά Παλαιστίνιοι έχασαν σήμερα τη ζωή τους, κατά τη διάρκεια συμπλοκών με τις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας στη Δυτική Οχθη και τη Λωρίδα της Γάζας. Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Εχούντ Μπάρακ, συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη του υπουργικού συμβουλίου. Οι θάνατοι των επτά Παλαιστινίων συνέπεσαν με την ημέρα της κηδείας της Λέα Ραμπίν, συζύγου του δολοφονηθέντος πρωθυπουργού της χώρας, Γιτζάκ Ραμπίν. Παρά τα νέα επεισόδια βίας, ο ηγέτης των Παλαιστινίων εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα βρεθεί διέξοδος.

Μέτρα της Γερμανίας για την ασθένεια των τρελών αγελάδων
Μετά την αναστάτωση για τα νέα κρούσματα της ασθένειας των τρελών αγελάδων στη Γαλλία, οι γερμανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι δεν θα επιτρέψουν την αιμοδοσία από άτομα που έχουν ζήσει στη Βρετανία, λόγω φόβων διάδωσης της ασθένειας Κρόιτσφελντ Γιάκομπ στους ανθρώπους. Οι γερμανικές αρχές υπογραμμίζουν ότι δεν θα επιτρέψουν την αιμοδοσία από άτομα που έζησαν για περισσότερους από έξι μήνες στη Βρετανία, την περίοδο 1980 με 1996.

Πιέσεις για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων
Το Ευρωπαικο Κοινοβούλιο κάλεσε σήμερα με απόφασή του την Τουρκία να αναγνωρίσει επισήμως τη γενοκτονία των Αρμενίων και να αναλάβει πλήρως τις ευθύνες της για τη μαζική δολοφονία 1,5 εκατομμυρίου Αρμενίων κατά τη διάρκεια του Πρωτου Παγκοσμίου Πολέμου. Το Κοινοβούλιο κάλεσε επίσης την Αγκυρα να αποσύρει τα "στρατεύματα κατοχής", όπως τα χαρακτήρισε, από το βόρειο τμήμα της Κύπρου. Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Αγκυρας.

Συντριβή αεροσκάφους στην Αγκόλα
Ρωσικό αεροσκάφος τύπου Αντόνοφ συνετρίβη κοντά στην πρωτεύουσα της Αγκόλας, Λουάντα, λίγο μετά την απογείωσή του. Ολοι οι επιβάτες θεωρούνται νεκροί, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ενδέχεται να υπάρχουν απώλειες και στο έδαφος. Το δυστύχημα πραγματοποιείται δύο μόλις εβδομάδες μετά τη συντριβή ενός άλλου σοβιετικού αεροσκάφους στην Αγκόλα, γεγονός που είχε αποτέλεσμα το θάνατο 48 ατόμων.

Τέσσερις νεκροί στη Σόφια
Τέσσερα άτομα σκοτώθηκαν από σχυρή έκρηξη που σημειώθηκε σήμερα το απόγευμα στη Βουλγαρία, σε κεντρικό ξενοδοχείο στη Σόφια. Ο αριθμός των τραυματιών είναι άγνωστος, ενώ ακόμη δεν έχει εξακριβωθεί η ταυτότητα των θυμάτων. Μέχρι στιγμής κανείς δεν έχει αναλάβει την ευθύνη.

Ισχυρός σεισμός στην Τουρκία
Σεισμός 5,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε το απόγευμα στη νοτιοανατολική Τουρκία στην αραιοκατοικημένη περιοχή Σμεντινλί, στα σύνορα της Τουρκίας με το Ιράν και το Ιράκ. Μετά τον σεισμό ακολούθησε μετασεισμική έκρηξη 3,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή ζημίες.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.