Read the CSCE Charter for a New Europe (Paris, 21 November 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio


Διαξιφισμοί Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων ψηφοφόρων
Διαξιφισμοί Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων ψηφοφόρων








(14/11/2000, 15:00  GMΤ)

Στα δικαστήρια κρίνεται η μάχη για την αμερικανική προεδρεία
Στις Ηνωμένες Πολιτείες αναμένονται σήμερα οι αποφάσεις δύο δικαστηρίων, αποφάσεις που μπορεί να κρίνουν το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών που έγιναν την περασμένη εβδομάδα. Ο υποψήφιος του Δημοκρατικού κόμματος, Αλ Γκορ είπε ότι διακυβεύεται η αμερικανική δημοκρατία στην μάχη για την προεδρεία. Οι Δημοκρατικοί προσέφυγαν στο δικαστήριο κατά της προθεσμίας που όρισε Ρεπουμπλικανός αξιωματούχος για την ολοκλήρωση της εκ νέου καταμέτρησης διά χειρός των ψήφων στην πολιτεία της Φλόριδα. Εν αναμονή της αποφάσης του δικαστηρίου η εφορευτική επιτροπή στο Παλμ Μπητς διέκοψε την διαδικασία. Εν τω μεταξύ οι Ρεπουμπλικάνοι προσφεύγουν στο δικαστήριο κατά προηγούμενης δικαστικής απόφασης να καταμετρήθουν εκ νέου διά χειρός οι ψήφοι σε ορισμένες περιοχές της Φλόριδα.

Οι Ισραηλινοί αποκλείουν τις παλαιστινιακές περιοχές
Ο ισραηλινός στρατός απέκλεισε τις παλαιστινιακές πόλεις στην Δυτική Οχθη του Ιορδάνη μετά τα χθεσινά βίαια επεισόδια στα οποία βρήκαν τον θάνατο τέσσερεις Ισραηλινοί και τέσσερεις Παλαιστίνιοι. Ο διοικητής των ισραηλινών δυνάμεων στη Δυτική Οχθη, στρατηγός Γιτζχάκ Εϊτάν, είπε ότι ο αποκλεισμός θα είναι πιό αυστηρός απ'ότι στο παρελθόν και θα επιτρέπεται να περάσουν στις περιοχές των Παλαιστινίων μόνο τρόφιμα και φάρμακα. Σύμφωνα με νοσοκομείο στη Δυτική Οχθη ένας νεαρός Παλαιστίνιος σκοτώθηκε σήμερα σε συγκρούσεις στην πόλη Ραμαλά, που σημειώθηκαν μετά την επιβολή του αποκλεισμού.

Διαφωνία Ηνωμένων Πολιτειών Ευρωπαϊκών χωρών στη διάσκεψη της Χάγης
Η διαφωνία των Ηνωμένων Πολιτειών με τις Ευρωπαϊκές χώρες για το πως πρέπει να αντιμετωπισθεί η άνοδος της θερμοκρασίας στον πλανήτη μας, κυριαρχεί στην διάσκεψη για το περιβάλλον των Ηνωμένων Εθνών που άρχισε χθες στην Χάγη. Η Ουάσινγκτον πρότεινε να μειώσει λιγότερο απ'ότι της αναλογεί, τα επιβλαβή αέρια που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου και αντ'αυτού να πληρώσει αναπτυσσόμενες χώρες να περιορίσουν αυτές περισσότερο απ'ότι είχε συμφωνηθεί την έκλυση των επιβλαβών αερίων. Η Ευρωπαϊκή Ενωση αντίθετα θέλει να μειωθούν περισσότερο οι εκλύσεις των αερίων αυτών.

Μέτρα για την αντιμετώπιση της ασθένειας των τρελλών αγελάδων στην Γαλλία
Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Λιονέλ Ζοσπέν, ανακοίνωσε ότι θα απαγορευτεί προσωρινά η χορήγηση σε όλα τα ζώα τροφών που περιέχουν ζωϊκά υποπροϊόντα.Η γαλλική κυβέρνηση ανακοίνωσε επίσης και άλλα μέτρα για να καθησυχάσει τους καταναλωτές μετά την αύξηση του αριθμού των περιστατικών της ασθένειας των τρελλών αγελάδων που παρατηρήθηκε τελευταία στην χώρα. Ηδη πολλές χώρες απαγόρευσαν τις εισαγωγές γαλλικού μοσχαρίου κρέατος.

Τεχνική βλάβη μπορεί να προκάλεσε το τραγικό δυστήχημα στις αυστριακές Αλπεις
Στην Αυστρία, αξιωματικοί της αστυνομίας δήλωσαν ότι διερευνούν το ενδεχόμενο να οφείλεται σε τεχνική βλάβη η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το Σάββατο σε τελεφερίκ την ώρα που περνούσε μέσα από τούνελ στις Αλπεις. Οι ειδικοί εξετάζουν ξένα σώματα που βρέθηκαν στη σιδηροδρομική γραμμή πριν την είσοδο του τούνελ. Πάνω από 159 άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο στο δυστήχημα.Μέχρις στιγμής έχουν ανασυρθεί 90 σοροί.

Η Ρουάντα καταγγέλει τις ιταλικές αρχές
Ο προέδρος της Ρουάντα Πωλ Καγκάμε κατηγόρησε Ιταλούς αξιωματούχους ότι περιφρονούν την χώρα του επειδή αρνήθηκαν να επιτρέψουν τον επαναπατρισμό 50 και πλέον ορφανών που υιοθετήθηκαν από ιταλικές οικογένειες μετά την διάσωση τους από την γενοκτονία της φυλής Τούτσι από μέλη της φυλής Χούτου στην Ρουάντα το 1994. Ο πρόεδρος Καγκάμε μετέβει στην Ιταλία την περασμένη εβδομάδα για να εξασφαλίσει την επιστροφή των παιδιών αυτών.

Γενική απεργία με αίτημα την παραίτηση του προέδρου Εστράντα στις Φιλιππίνες
Εργατικά συνδικάτα και εργοδότες πραγματοποιούν σήμερα απεργία στις Φιλιππίνες με αίτημα την παραίτηση του προέδρου Τζόζεφ Εστράντα τον οποίο χθες το Κοινοβούλιο αποφάσισε να παραπέμψει στην δικαιοσύνη με την κατηγορία της δωροληψίας. Ο κ. Εστράντα αρνείται ότι έλαβε εκατομμύρια δολλάρια από παράνομα τυχερά παιχνίδια. Ο πρόεδρος της Γερουσίας, όπου θα δικαστεί ο κ. Εστράντα, είπε ότι η δίκη θα αρχίσει τον ερχόμενο μήνα.

Αντικρουόμενα τα μυνήματα από τις εκλογές της Βοσνίας- Ερζεγοβίνης
Το πολυεθνοτικό κόμμα των Σοσιαλδημοκρατών φαίνεται, από τα αποτελέσματα που έχουν ήδη ανακοινωθεί, ότι πήγε καλά στην Ομοσπονδία Μουσουλμάνων - Κροατών. Ομως στην δεύτερη οντότητα της Βοσνίας-Ερζγογίνης, την Σερβική Δημοκρατία, τα αποτελέσματα των εκλογών που έγιναν το Σαββατοκύριακο, δείχνουν αύξηση της επιρροής των εθνικιστών του Σερβικού Δημοκρατικού κόμματος. Το κόμμα αυτό λέει ότι δεν έχει πλέον καμμία σχέση με τον πρώην ηγέτη του Ράντοβαν Κάραντζιτς και έχει υποσχεθεί μεταρρυθμίσεις και εθνική συμφιλίωση.

Κρίση στην αυτοκέφαλη Εκκλησία της Κύπρου
Στην Κύπρο, κρίσιμη ενδέχεται να αποδειχθεί η σημερινή συνεδρίαση της "Μείζονος Συνόδου" για την αυτοκέφαλη Εκκλησία του νησιού, η οποία ταλανίζεται το τελευταίο διάστημα από πρωτοφανείς αλληλοκατηγορίες μεταξύ των Κυπρίων ιεραρχών.
 

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.