Read the chronology of Turkish actions & claims against Greece, 1955-1996 Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio


Διαξιφισμοί Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων ψηφοφόρων
Διαξιφισμοί Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων ψηφοφόρων



(13/11/2000, 23.30 GMΤ)

Η μονομαχία για την αμερικανική προεδρία συνεχίζεται στα δικαστήρια
Από τα δικαστήρια της πολιτείας Φλόριντα φαίνεται ότι θα κριθεί η μάχη για την αμερικανική προεδρία, μετά τις εκατέρωθεν αγωγές που κατατέθηκαν από τα στρατόπεδα των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικανών. Ενώ το τελικό αποτέλεσμα δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα, υποστηρικτές του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου Τζόρτζ Μπους δεν κατάφεραν τελικά να πείσουν ομοσπονδιακό δικαστήριο στο Μαϊάμι να διατάξει τον τερματισμό της δια χειρός καταμέτρησης των ψήφων που συνεχίζεται, αν και δικαιούνται να ασκήσουν έφεση στην απόφαση. Υποστηρικτές του Δημοκρατικού υποψηφίου Αλ Γκορ έχουν προσφύγει δικαστικά αμφισβητώντας την προθεσμία που έδωσαν αξιωματούχοι της εφορευτικής επιτροπής, σύμφωνα με τους οποίους η καταμέτρηση αυτή θα πρέπει να λήξει το βράδυ της Τρίτης, ακόμα και στην περίπτωση που δεν έχει ολοκληρωθεί.

Μικρή διαφορά έχουν Γκορ - Μπούς σε ακόμη 4 Πολιτείες
Σε τουλάχιστον 4 ακόμη αμερικανικές πολιτείες οι δύο διεκδικητές της προεδρίας έχουν πολύ μικρή διαφορά ψήφων μεταξύ τους, γεγονός που μπορεί να δώσει λαβή για εκ νέου καταμέτρηση. Ο κ. Γκορ υπερέχει του κ. Μπους με μικρή διαφορά στην Αϊόβα, το Γουϊσκόνσιν και το Ορεγκον, ενώ ο κ. Μπους έχει διαφορά μόλις 17 ψήφων από τον κ. Γκορ στο Νέο Μεξικό.

Συνεχίστηκε η πτώση στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης
Η συνεχιζόμενη αβεβαιότητα σχετικά με το εκλογικό αποτέλεσμα ήταν ένας από τους παράγοντες που οδήγησαν σε περαιτέρω σημαντική πτώση τις μετοχές στη Νέα Υόρκη. Σε κάποια στιγμή ο δείκτης των μετοχών εταιρειών υψηλής τεχνολογίας NASDAQ έχανε 5% της αξίας του, φτάνοντας στο χαμηλότερο σημείο τον τελευταίο χρόνο, ενώ στο τέλος της συνεδρίασης έκλεισε με απώλειες 2%. Μικρότερες απώλειες σημείωσε  και ο κύριος δείκτης Dow Jones στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Μέση Ανατολή: 6 νεκροί και φόβοι για επιδείνωση της βίας
Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι ετοιμάζεται να απαντήσει στρατιωτικά στα τελευταία κρούσματα βίας στις παλαιστινιακές περιοχές, από τα οποία 4 Ισραηλινοί και 2 Παλαστίνιοι βρήκαν το θάνατο σήμερα. Τα θύματα από πλευράς Ισραηλινών πυροβολήθηκαν θανάσιμα κατά τη διάρκεια τριών ξεχωριστών επιθέσεων στη Δυτική Οχθη και τη Λωρίδα της Γάζας, ενώ δύο νεαροί Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από πυρά ισραηλινών στρατιωτών κατά τη διάρκεια ταραχών στη Λωρίδα της Γάζας. Σύμφωνα με ισραηλινούς αξιωματούχους ο πρωθυπουργός Εχούντ Μπάρακ διέταξε τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας να κάνουν τα απαραίτητα βήματα, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Συμφωνία διαλόγου ανάμεσα στο Ιράκ και τα Ηνωμένα Εθνη
Το Ιράκ ανακοίνωσε ότι συμφώνησε με τα Ηνωμένα Εθνη να αρχίσουν διάλογο εφ' όλης της ύλης χωρίς προϋποθέσεις. Η ανακοίνωση αυτή έγινε μετά την συνάντηση που είχε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Κόφι Ανάν με το δεύτερο στην ιρακινή πολιτική ιεραρχία Εζάτ Ιμπραχίμ, στο περιθώριο της Ισλαμικής Διάσκεψης που πραγματοποιείται στο Κατάρ. Ο κ. Ανάν είπε ότι η συνάντηση αυτή οργανώθηκε για να συζητηθούν οι σχέσεις της Βαγδάτης με τη διεθνή κοινότητα και για να βρεθούν τρόποι υπέρβασης του αδιεξόδου σχετικά με τις διεθνείς κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στο ιρακινό καθεστώς

Παγκόσμια διάσκεψη για τις κλιματολογικές αλλαγές
Εκπρόσωποι από 170 και πλέον χώρες συμμετέχουν στη σύνοδο για τις κλιματολογικές αλλαγές που ξεκίνησε σήμερα στην Χάγη. Κατά την διάρκεια των δύο εβδομάδων που θα διαρκέσει η σύνοδος, οι σύνεδροι θα επιδιώξουν να χαράξουν πολιτική που θα αντιμετωπίζει τις βλαβερές συνέπειες του φαινομένου του θερμοκηπίου. Σε προηγούμενη σύνοδο που πραγματοποιήθηκε πριν απο τρία χρόνια στην Ιαπωνία συμφωνήθηκαν μέτρα για να μειωθούν οι βιομηχανικοί ρύποι, αλλά οι πλέον ανεπτυγμένες αρνήθηκαν να επικυρώσουν την συνθήκη.

Πρόβλημα στην καταγραφή του πληθυσμού στην Κίνα
Η Κίνα ανακοίνωσε ότι αντιμετωπίζει προβλήματα στην τελευταία καταγραφή του πληθυσμού της χώρας λόγω της εκτεταμένης διαφθοράς. Τα επίσημα κινέζικα μέσα ενημέρησης μετέδωσαν ότι το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο σε περιοχές της χώρας όπου οι αξιωματούχοι ζητούν απο τους αγρότες να τους δωροδοκήσουν.

40 πτώματα στην επιφάνεια μετά την φωτιά στις Αλπεις
Στην Αυστρία, τα συνεργεία διάσωσης μετέφεραν στην επιφάνεια 40 θύματα της πυρκαγιάς που ξέσπασε το Σαββάτο σε σήραγγα των Αλπεων. Εκπρόσωπος των συνεργείων δήλωσε ότι εργάζονται σε πολύ αντίξοες συνθήκες και έτσι το έργο τους μπορεί να πάρει μια ολόκληρη εβδομάδα. Η αυστριακή αστυνομία εκφράζει φόβους ότι ο αριθμός των θυμάτων ανέρχεται σε 159 άτομα.

Σύνοδος δημάρχων απ' όλο τον κόσμο στο Βελιγράδι
Η Γιουγκοσλαβία φιλοξενεί την πρώτη διεθνή σύνοδο απο την πτώση του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς. Η διήμερη συνάντηση πραγματοποιείται λίγες μέρες αφότου η χώρα έγινε δεκτή στον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη. Οι 120 δήμαρχοι απο την Σερβία, την Ευρώπη και την Αμερική που συμμετέχουν στην σύνοδο θα προσπαθήσουν να δρομολογήσουν την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας   στη Γιουγκοσλαβία.

Στα ίδια επίπεδα η παραγωγή πετρελαίου αποφασίζει ο ΟΠΕΚ
Υπουργοί από χώρες μέλη του ΟΠΕΚ επικύρωσαν σήμερα στη Βιένη συμφωνία για τη διατήρηση των επιπέδων παραγωγής πετρελαίου στα σημερινά επίπεδα, παρά τις εκκλήσεις για αύξηση της παραγωγής ώστε να πέσουν οι τιμές που έχουν τριπλασιαστεί σε σχέση με τις τιμές πριν απο δύο χρόνια.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.