Browse through our Interesting Nodes on Economics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio


Φορείς ελέγχουν ψηφοδέλτια
Φορείς ελέγχουν ψηφοδέλτια


(12/11/2000, 1830 GMΤ)

Αυξάνεται ο αριθμός των ψήφων υπέρ του Γκόρ στη Φλόριδα
Οι εκλογικές αρχές στη Φλόριδα ζήτησαν ανακαταμέτρηση όλων των ψήφων στην κομητεία του Παλμ Μπήτς. Αυτά μετά από δειγματοληπτική καταμέτρηση των ψήφων χωρίς τη βοήθεια ηλεκτρονικών μέσων,που έδειξαν ότι ο υποψήφιος των Δημοκρατικών θα μπορούσε να κερδίσει αρκετά ώστε να αποσπάσει την πολιτεία της Φλόριδα, και μαζύ και την προεδρία των ΗΠΑ. Στο μεταξύ νομικοί σύμβουλοι της παράταξης των Ρεπουμπλικάνων ελπίζουν να κερδίσουν την προσφυγή στο δικαστήριο, όπου ζητούσαν να σταματήσει η καταμέτρηση των ψήφων αυτού του τύπου, με το αιτιολογικό ότι υπόκειται σε ανθρώπινα σφάλματα. Ενας από τους υψηλά ιστάμενους συμβούλους του κ. Μπους άφησε ανοικτο το ενδεχόμενο να ζητήσει η παραταξή του επανακαταμέτρηση των ψήφων σε πολιτείες τις οποίες είχε κερδίσει ο κ. Γκόρ με μικρή διαφορά ψήφων.

Ο ΟΠΕΚ αποφασίζει να μην αυξήσει την παραγωγή πετρελαίου
Πληροφορίες από την Βιέννη, όπου πραγματοποιείται σήμερα έκτακτη συνεδρίαση του Οργανισμού  Πετρελαιοπαραγωγών χωρών,  αναφέρουν ότι οι χώρες του ΟΠΕΚ αποφάσισαν να μην αυξήσουν την παραγωγή. Αναμένεται ότι αυτή η απόφαση θα επικυρωθεί αύριο, Δευτέρα.  Ο ΟΠΕΚ έχει ήδη συμφωνήσει τέσσερεις φορές φέτος να αυξήσει την παραγωγή του προϊόντος, αλλά η τιμή του αργού πετρελαίου εξακολουθεί να παραμένει τριπλάσια εκείνης που ήταν πριν από δύο περίπου χρόνια. Οι περισσότεροι αναλυτές πιστεύουν ότι οι υψηλές τιμές οφείλονται στο ότι τα αποθέματα προϊόντων όπως το πετρελαιο θέρμανσης είναι χαμηλά, και όχι σε ανεπάρκή παραγωγή.

Νέα επεισοδια βίας στη Μέση Ανατολή
Νέα επεισόδια βίας σημειώθηκαν στη Μέση ΑΝατολή ενώ αναμένεται στην Ουάσιγκτον ο πρωθυπουργός του Ισραηλ Εχούντ Μπαράκ γιά συνομιλίες με τον πρόεδρο Κλίντον. Ενας νεαρός Παλαιστίνιος σκοτώθηκε σε συμπλοκές κοντά σε φυλάκιο, ενώ πολλές τοποθεσίες στη Δυτική Οχθη δέχθηκαν πυρά του Ισραηλινού στρατού. Στο μεταξύ πυρά δέχθηκε επίσης και πομπή αυτοκινήτων στην οποία περιλαμβανόταν αυτοκίνητο που μετέφερε την Αρμοστή του ΟΗΕ γιά τα ανθρώπινα δικαιώματα, Μαίρη Ρόμπινσον.

Πέθανε η Λέα Ραμπίν
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Εχούντ Μπαράκ απέτισε φόρο τιμής στην Λέα Ραμπίν, χήρα του δολοφονηθέντος πρωθυπουργού του Ισραήλ Γιτζάκ Ραμπίν, που πέθανε σε ηλικία 72 ετών. Η Λέα Ραμπίν έπασχε από καρκίνο, είχε δε είσαχθεί σε νοσοκομείο του Τέλ Αβίβ πριν μερικές μέρες. Η Λέα Ραμπίν ήταν μιά γυναίκα θαρραλέα και αφοσιωμένη που μαζύ με τον σύζυγό της προσπάθησε να φέρει ειρήνη στην Μέση Ανατολή, είπε ο κ. Μπαράκ.

Ισλαμική διάσκεψη στο Κατάρ
Αρχισε στην πρωτεύουσα του Κατάρ η Ισλαμική Σύνοδος, με την συμμμετοχή ηγετών από Ισλαμικές χώρες, οι οποίιοι στις ομιλίες τους επέκριναν το Ισραήλ και ζήτησαν μεγαλύτερη υποστήριξη έναντι της Παλαιστινιακής υπόθεσης. Ο πρόεδρος του Ιράν, Μοχάμεντ Χαταμί, ζήτησε την λήψη αποφαστικών  μέτρων γιά να τιμωρηθεί το Ισραήλ γιά την δολοφονία των Παλαιστινίων. Στο μεταξύ ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Κόφι Αννάν, που παρευρίσκεται στην διάσκεψη, στην ομιλία του κάλεσε τους ηγέτες να μην συνεχίζουν μιά πολιτική βίας και μίσους.

Η αεροπειρατεία σε Ρωσικό αεροσκάφος είχε αίσιο τέλος
Αίσιο τέλος είχε η αεροπειρατεία που εκδηλώθηκε σε Ρωσικό αεροσκάφος, με την παράδοση του οπλοφόρου στην Ισραηλινή αστυνομία, σε αεροπορική βάση στα νότια της χώρας. Οι πενήντα επιβάτες και τα μέλη του πληρώματος αφέθησαν ελεύθεροι, και ο αεροπειρατής, ο οποίος σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές είναι από τον Καύκασο, συνελήφθη και θα εκδοθεί στη Ρωσσία. Η αεροπειρατεία εκδηλώθηκε κατά την διάρκεια της πτήσης από το Νταγκεστάν προς την Μόσχα.

Ολοκληρώθηκαν οι έρευνες στο ατύχημα στην Αυστρία
Οι Αυστριακές αρχές δήλωσαν ότι ολοκληρώθηκαν οι έρευνές τους γιά την εξακρίβωση της ταυτότητας των θυμάτων στο τραγικό ατύχημα στην σήρραγα των Αλπεων το Σάββατο. 52 Αυστραικοί, 42 Γερμανοί, 17 Ιάπωνες και 8 Αμερικανοί έχασαν τη ζωή τους  όταν ξέσπασε φωτιά σε τελεφερίκ μέσα στη σήραγγα. Μόνο δώδεκα άτομα κατάφεραν να διασωθούν. Σύμφωνα με τις αρχές οι έρευνες δεν είναι ακόμα σε θέση να αποκαλύψουν τα αίτια της πυρκαϊάς, που μπορεί να οφείλεται σε τεχνικό ελάττωμα.
 

Αντιπροσωπεία του ΟΗΕ στο Α. Τιμόρ
Ο επικεφαλής της υπό την αιγίδα του ΟΗΕ διοίκησης του Ανατολικού Τιμόρ προειδοποίησε ότι οι προσπάθειες που καταβάλει η κυβέρνηση της Ινδονησίας γιά τον αφοπλισμό και την διάλυση των πολιτοφυλακών , στο Δυτικό Τιμόρ,που διάκεινται φιλικά προς την Τζακάρτα, δεν έχει νόημα αν δεν απομακρυνθεί η ηγεσία αυτών των πολιτοφυλακών. Νωρίτερα ο επικεφαλής αποστολής του ΟΗΕ που επισκέπτεται την περιοχή δήλωσε ότι άμεση προτεραιότητα πρέπει να έχει ο επαναπατρισμός των εκατό και πλέον χιλιάδων προσφύγων από το Ανατολικό Τιμόρ που εξακολουθούν να ζούν σε καταυλισμούς που ελέγχονται από τις εν λόγω πολιτοφυλακές στο Δυτικό Τιμόρ.
 
 
 

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.