Browse through our Interesting Nodes on Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio


Φορείς ελέγχουν ψηφοδέλτια
Φορείς ελέγχουν ψηφοδέλτια








(12/11/2000, 1330 GMΤ)

Αυξάνεται ο αριθμός των ψήφων υπέρ του Γκόρ στη Φλόριδα
Οι εκλογικές αρχές στη Φλόριδα δήλωσαν ότι τα αποτελέσματα δειγματοληπτικής καταμέτρησης των ψήφων χωρίς τη βοήθεια ηλεκτρονικών μέσων, στην κομητεία του Πάλμ Μπήτς, δείχνουν ότι αν ο τρόπος αυτός καταμέτρησης γενικευθεί η ζυγαριά θα κλίνει, κατά πάσαν πιθανότητα, υπέρ του κ. Γκορ. Αν τα αποτελέσματα που έδωσε αυτή η δειγματοληψία επεκτείνονταν σ' ολόκληρη την κομητεία ο κ. Γκόρ θα έπαιρνε επιπλέον 1900 ψήφους, που θα αρκούσαν γιά να τού δώσουν το προβάδισμα έναντι του αντιπάλου του. Αξιωματούχοι της εφορευτικής επιτροπής πρόκειται να συναντηθούν την Δευτέρα γιά να δώσουν την εντολή γιά πλήρη ανακαταμέτρηση. Στο μεταξύ νομικοί σύμβουλοι της παράταξης των Ρεπουμπλικάνων ελπίζουν να κερδίσουν την προσφυγή στο δικαστήριο, όπου ζητούσαν να σταματήσει η καταμέτρηση των ψήφων αυτού του τύπου, με το αιτιολογικό ότι υπόκειται σε ανθρώπινα σφάλματα.

Πέθανε η Λέα Ραμπίν
Η Λέα Ραμπίν, σύζυγος του δολοφονηθέντος πρωθυπουργού του Ισραήλ Γιτζάκ Ραμπίν, πέθανε, σε ηλικία 72 ετών. Η Λέα Ραμπίν έπασχε από καρκίνο, είχε δε είσαχθεί σε νοσοκομείοτ ου Τέλ Αβίβ πριν μερικές μέρες. Η Λέα Ραμπίν ήταν υπέρμαχος της ειρηνευτικής διαδικασίας, είχε δε προσπαθήσει να συνεχίσει το έργο του συζηγού της μετά την δολοφονία του.

Η αεροπειρατεία σε Ρωσικό αεροσκάφος είχε αίσιο τέλος
Αίσιο τέλος είχε η αεροπειρατεία που εκδηλώθηκε σε Ρωσικό αεροσκάφος, με την παράδοση του οπλοφόρου στην Ισραηλινή αστυνομία, σε αεροπορική βάση στα νότια της χώρας. Οι πενήντα επιβάτες και τα μέλη του πληρώματος αφέθησαν ελεύθεροι, και ο αεροπειρατής, ο οποίος σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές είναι από τον Καύκασο, συνελήφθη και θα εκδοθεί στη Ρωσσία. Η αεροπειρατεία εκδηλώθηκε κατά την διάρκεια της πτήσης από το Νταγκεστάν προς την Μόσχα. Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Εχούντ Μπαράκ, διέκοψε το ταξίδι του προς την Ουάσιγκτον, όπου πρόκειται να έχει συνομιλίες με τον πρόεδρο Κλίντον όταν έγινε γνωστο το γεγονός της αεροπειρατείας, αργότερα δε, όταν το επεισόδιο τελείωσε,συνέχισε το ταξίδι του προς τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ισλαμική διάσκεψη στο Κατάρ
Αρχισε στην πρωτεύουσα του Κατάρ η Ισλαμική Σύνοδος, με την συμμμετοχή ηγετών από Ισλαμικές χώρες, οι οποίιοι στις ομιλίες τους επέκριναν το Ισραήλ και ζήτησαν μεγαλύτερη υποστήριξη έναντι της Παλαιστινιακής υπόθεσης. Ο πρόεδρος του Ιράν, Μοχάμεντ Χαταμί, ζήτησε την λήψη αποφαστικών  μέτρων γιά να τιμωρηθεί το Ισραήλ γιά την δολοφονία των Παλαιστινίων. Στο μεταξύ ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Κόφι Αννάν, που παρευρίσκεται στην διάσκεψη, στην ομιλία του κάλεσε τους ηγέτες να μην συνεχίζουν μιά πολιτική βίας και μίσους.

Διήμερο πένθους στην Αυστρία
Διήμερο  εθνικό πένθο στην Αυστρία για το χτεσινό δυστύχημα σε σήραγγα των Άλπεων. Τουλάχιστον 153 άτομα έχασαν τη ζωή τους όταν ξέσπασε φωτιά σε τελεφερίκ μέσα στη σήραγγα. Μόνο δώδεκα άτομα κατάφεραν να διασωθούν.  30 Αυστριακοί, 27 Γερμανοί, 10 Γιαπωνέζοι και 3 Αμερικανοί συγκαταλέγονται μεταξύ των θυμάτων. Τα σωστικά συνεργεία διεξάγουν την περισυλλογή των πτωμάτων με προσοχή καθώς υπάρχουν φόβοι ότι τα συρματόσχοινα που συγκρατούν το τραίνο δεν είναι σε καλή κατάσταση.

Έκτακτη συνεδρίαση  του ΟΠΕΚ σήμερα στη Βιέννη
Στή Βιέννη πραγματοποιείται σήμερα έκτακτη συνεδρίαση του Οργανισμού  Πετρελαιοπαραγωγών χωρών, ΟΠΕΚ, με τους αντιπροσώπους να απορρίπτουν εκκλήσεις για περαιτέρω αύξηση της παραγωγής του μαύρου χρυσού. Ο ΟΠΕΚ έχει ήδη συμφωνήσει τέσσερεις φορές φέτος να αυθξήσει την παραγωγή του προϊόντος, αλλά η τιμή του αργού πετρελαίου εξακολουθεί να παραμένει τριπλάσια εκείνης που ήταν πριν από δύο περίπου χρόνια. Οι περισσότεροι αναλυτές πιστεύουν ότι οι υψηλές τιμές οφείλονται στο ότι τα αποθέματα προϊόντων όπως το πετρελαιο θέρμανσης είναι χαμηλά, και όχι σε ανεπάρκή παραγωγή.

Εκλογές τοπικής αυτοδιοίκησης στην Τσεχία
Εκλογές τοπικής αυτοδιοίκησης διεξάγονται σήμερα στην Δημοκρατία της Τσεχία, εκλογές που είναι οι πρώτες του είδους τους από τότε που η χώρα χωρίσθηκε από την Σλοβακία πριν από επτά χρόνια. Σύμφωνα με τους ανταποκριτές οι εκλογές αυτές θεωρούνται μέτρο της δημοτικότητας της Σοσιαλδημοκρατικής κυβέρνησης της χώρας. Παράλληλα οι Τ΄σεχοι ψηφίζουν και γιά την ανανέωση του ενός τρίτου της Ανω Βουλής της χώρας.

Αντιπροσωπεία του ΟΗΕ στο Α. Τιμόρ
Ο επικεφαλής της υπό την αιγίδα του ΟΗΕ διοίκησης του Ανατολικού Τιμόρ προειδοποίησε ότι οι προσπάθειες που καταβάλει η κυβέρνηση της Ινδονησίας γιά τον αφοπλισμό και την διάλυση των πολιτοφυλακών , στο Δυτικό Τιμόρ,που διάκεινται φιλικά προς την Τζακάρτα, δεν έχει νόημα αν δεν απομακρυνθεί η ηγεσία αυτών των πολιτοφυλακών. Νωρίτερα ο επικεφαλής αποστολής του ΟΗΕ που επισκέπτεται την περιοχή δήλωσε ότι άμεση προτεραιότητα πρέπει να έχει ο επαναπατρισμός των εκατό και πλέον χιλιάδων προσφύγων από το Ανατολικό Τιμόρ που εξακολουθούν να ζούν σε καταυλισμούς που ελέγχονται από τις εν λόγω πολιτοφυλακές στο Δυτικό Τιμόρ.
 
 
 

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.