Visit the Infoxenios - Tourist information about Greece Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio


Φορείς ελέγχουν ψηφοδέλτια
Φορείς ελέγχουν ψηφοδέλτια





(12/11/2000, 12:00 GMΤ)

Ανακαταμέτρηση ψήφων στο Πάλμ Μπίτς
Οι εκλογικές αρχές στη Φλόριδα διέταξαν  την ανακαταμέτρηση με το χέρι όλων των ψηφοδελτίων - πάνω απο 425 χιλιαδες τον αριθμό - στην κομητεία του Παλμ Μπιτς, καθώς δειγματοληπτικός έλεγχος στο 1% των ψηφοδελτίων απέδωσε 33 επιλέον ψήφους για τον Αλ Γκορ και 14 για τον Τζορτζ Μπους -19 ψήφοι διαφορά.

Όπως είπε στέλεχος της κεντρικής εφορευτικής επιτροπής στο Πάλμ Μπίτς, η διαφορά αυτή στο δείγμα, μπορεί να σημαίνει διαφορά έως και χιλίων ενιακοσίων ψήφων υπέρ του Αλ Γκορ στο σύνολο των ψηφοδελτίων της κομητείας. Εξάλλου, στα χέρια της αστυνομίας της Φλόριντα βρίσκονται δύο κάλπες που βρέθηκαν σε  περιοχή του Μαϊάμι, που κατά παράδοση ψηφίζει υπέρ των δημοκρατικών.

Η αεροπειρατεία σε Ρωσικό αεροσκάφος είχε αίσιο τέλος
Η αεροπειρατεία που εκδηλώθηκε σε Ρωσικό αεροσκάφος, το οποίο μετέφερε 48 επιβάτες  και δεκαμελές πλήρωμα και προσγειώθηκε σε στρατιωτική βάση στο Ισραήλ, είχε αίσιο τέλος. Ένας άνδρας πού συνελήφθει περιγράφθηκε ώς "ανισόρροπος" από τις αρχές και είχε στην κατοχή του ψεύτικη βόμβα. Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές του Νταγκεστάν, ο άνδρας ονομάζεται Ζαγκίρ Γκουσέινοβ, είναι υπήκοος του Νταγκεστάν και είχει τρείς ποινικές διώξεις εναντίον του στό παρελθόν. Το αεροσκάφος εκτελούσε πτήση από το Νταγκεστάν στη Μόσχα και ένας από τους επιβάτες ήταν και ο υπουργός Οικονομίας του Νταγκεστάν .

Ο Μπαράκ ξαναφεύγει για Ουάσινγκτον
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Εχούντ Μπαράκ που μετέβαινε στις Ηνωμένες Πολιτείες για συνομιλίες με τον πρόεδρο Κλίντον και  επέστρεφε  στο Ισραήλ, για να επιληφθεί της αεροπειρατείας, οδεύει και πάλι γιά την Ουάσινγκτον. Ο κύριος Μπαράκ πρόκειται να συζητήσει με τον αμερικανό πρόεδρο τα συνεχιζόμενα βίαια επεισόδια στη Μέση Ανατολή. Στην Ισλαμική Σύνοδο πού άρχισε σήμερα στο Κατάρ, ο Παλαιστίνιος ηγέτης, Γιασέρ Αραφάτ, είπε ότι οι Παλαιστίνιοι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν την εξέργεση τους μέχρι να τελειώσει η Ισραηλινή "κατοχή". Στις τελευταίες συγκρούσεις  σκοτώθηκαν τουλάχιστον έξι παλαιστίνιοι και ένας ισραηλινός στρατιώτης το Σάββατο, ενώ σήμερα έχουν ήδη τραυματιστεί 8 παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων και ένα δωδεκάχρονο αγόρι.

Διήμερο πένθους στην Αυστρία
Η Αυστρία αρχίζει σήμερα δύο μέρες εθνικού πένθους για το χτεσινό δυστύχημα σε σήραγγα των Άλπεων. Τουλάχιστον 153 άτομα έχασαν τη ζωή τους όταν ξέσπασε φωτιά σε τελεφερίκ μέσα στη σήραγγα. Μόνο δώδεκα άτομα κατάφεραν να διασωθούν.  30 Αυστριακοί, 27 Γερμανοί, 10 Γιαπωνέζοι και 3 Αμερικανοί συγκαταλέγονται μεταξύ των θυμάτων. Τα σωστικά συνεργεία διεξάγουν την περισυλλογή των πτωμάτων με προσοχή καθώς υπάρχουν φόβοι ότι τα συρματόσχοινα που συγκρατούν το τραίνο δεν είναι σε καλή κατάσταση.

Έκτακτη συνεδρίαση  του ΟΠΕΚ σήμερα στη Βιέννη
Στή Βιέννη θα έχει έκτακτη συνεδρίαση ο Οργανισμός Πετρελαιοπαραγωγών χωρών, ΟΠΕΚ, με τους αντιπροσώπους να απορρίπτουν εκκλήσεις για παιρεταίρω αύξηση της παραγωγής του μαύρου χρυσού, φοβούμενοι οτι η τιμή μπορεί να πέσει απότομα με το τέλος του χειμώνα. Σε ένδειξη σεβασμού για το πένθος στο οποίο βρίσκεται η Αυστρία, ο ΟΠΕΚ, ανέβαλε την σύγκληση της ολομέλειας του για αύριο.

Αντιπροσωπεία του ΟΗΕ στο Α. Τιμόρ
Έφτασε στο Ανατολικό Τιμόρ αντιπροσωπεία του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για να εξετάσει τη μετάβαση της χωρας στην ανεξαρτησία.
 
 
 
 
 

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.