Browse through our Interesting Nodes on the Informatics & Computing Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio


Λίγοι ήταν οι τυχεροί που διεσώθησαν από την τραγωδία στην Αυστρία
Λίγοι ήταν οι τυχεροί που διεσώθησαν από την τραγωδία στην Αυστρία


(11/11/2000, 13:30 GMΤ)

Πυρκαγιά με πάνω από 150 νεκρούς σε τρένο στην Αυστρία
Αξιωματούχοι του Ερυθρού Σταυρού στην Αυστρία λένε ότι υπάρχουν φόβοι ότι πάνω από 150 άνθρωποι σκοτώθηκαν ύστερα από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε τρένο που περνούσε μέσα από τούνελ στις Αυστριακές Αλπεις. Το τρένο, στο οποίο επέβαιναν άνθρωποι που πήγαιναν να κάνουν σκι, "κόλλησε" 600 μέτρα μέσα στο τούνελ όταν έγινε η έκρηξη και εκδηλώθηκε η πυρκαγιά. Τα μέλη των σωστικών συνεργείων είπαν ότι 8 μόνο άνθρωποι κατάφεραν να σωθούν από την φωτιά προσθέτοντας ότι, σύμφωνα με την εκτίμησή τους, όλοι οι υπόλοιποι επιβάτες πέθαναν πιθανότατα από ασφυξία. Πιστεύεται ότι οι περισσότεροι από τους επιβάτες είναι Αυστριακοί, Γερμανοί και Αμερικανοί.

Συνεχίζεται το αδιέξοδο για το Αμερικανικό προεδρικό αξίωμα
Στην Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής οι εκλογικοί αξιωματούχοι ετοιμάζονται για την πιθανότητα να ξεκινήσουν νέα ανακαταμέτρηση των ψήφων με το χέρι σε αρκετές περιφέρειες της Πολιτείας αυτής. Αγνωστο παραμένει ποιός είναι τελικά ο νικητής των Αμερικανικών προεδρικών εκλογών της Τρίτης, αφού υποστηρικτές του υποψηφίου των Δημοκρατικών Αλ Γκορ λένε ότι μια ανακαταμέτρηση των ψήφων με το χέρι θα δείξει μια αύξηση στους ψήφους του κ. Γκορ. Ο τελικός νικητής στην Πολιτεία της Φλόριντα θα είναι και ο επόμενος Αμερικανός πρόεδρος. Η πρώτη ανακαμέτρηση των ψήφων έδειξε ότι ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων Τζωρτζ Μπους προηγείται με λίγες εκατοντάδες ψήφους διαφορά από τον αντίπαλό του. Οι υποστηρικτές του κ. Μπους φαίνονται έτοιμοι να κινηθούν δικαστικά για να σταματήσουν την ανακαμέτρηση των ψήφων με το χέρι υποστηρίζοντας ότι η αρχική καταμέτρηση, αλλά και η πρώτη ανακαμέτρηση ήταν πιο ακριβείς αφού έγιναν με μηχανή καταμέτρησης. Οι Ρεπουμπλικάνοι, επίσης, απειλούν να ζητήσουν να ξαναγίνει η καταμέτρηση των ψήφων στις Πολιτείες της Αϊόβα, του Γιουισκόνσιν και του Νέου Μεξικού, όπου η διαφορά είναι πολύ μικρή. Οι εκλογικοί αξιωματούχοι της Φλόριντα περιμένουν, επίσης, να φτάσουν και χιλιάδες ψήφοι δια αλληλογραφίας από το εξωτερικό που μπορούν να επηρεάσουν το τελικό αποτέλεσμα. Ομως, οι ψήφοι αυτοί δεν αναμένεται να φτάσουν στη Φλόριντα πριν να περάσει μια εβδομάδα.

Νέες ταραχές με 2 νεκρούς Παλαιστινίους στη Μέση Ανατολή
Δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις με στρατεύματα του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας. Το επεισόδιο αυτό γίνεται την ίδια στιγμή που κηδεύτηκαν σήμερα οι Παλαιστίνιοι που σκοτώθηκαν χθες κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με στρατιώτες του Ισραήλ στη Δυτική Οχθη και στη Λωρίδα της Γάζας. Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ Εχούντ Μπάρακ μεταβαίνει στην Ουάσιγκτον για συνομιλίες με τον Αμερικανό Πρόεδρο Μπιλ Κλίντον εκφράζοντας απαισιοδοξία για τις πιθανότητες επανέναρξης των ειρηνευτικών συνομιλιών που έχουν καταρρεύσει τον Σεπτέμβριο.

Εκρηξη βόμβας στην Ισπανία
Τουλάχιστον 11 άνθρωποι τραυματίστηκαν από έκρηξη βόμβας κοντά στη πόλη Σαν Σεμπαστιάν της Ισπανίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η βόμβα εξεράγη ενώ αστυνομικοί εξέταζαν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε μια προηγούμενη επίθεση. Οι 9 από τους τραυματίες είναι αστυνομικοί. Εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Ισπανίας εξέφρασε την άποψη ότι η έκρηξη ήταν έργο της αυτονομιστικής ομάδας των Βάσκων ΕΤΑ.

Βοήθεια στη Σερβία από την Ευρωπαϊκή Ενωση
Το πρώτο πακέτο της έκτακτης βοήθειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης έφτασε στη Σερβία. Φορτηγά με πετρέλαιο θέρμανσης που προορίζεται για 5 πόλεις της Σερβίας μπήκαν στη χώρα συνοδευόμενα από εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Η Ευρωπαϊκή Ενωση υποσχέθηκε να βοηθήσει την Σερβία μετά από την ανάληψη της προεδρίας της Γιουγκοσλαβίας από τον κ. Βόισλαβ Κοστούνιτσα.

Βουλευτικές εκλογές στη Βοσνία
Στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη πραγματοποιούνται σήμερα βουλευτικές εκλογές για τρίτη φορά μετά από τον τερματισμό του πολέμου πριν από 5 χρόνια. Σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, για πρώτη φορά το πολυεθνικό Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα προβλέπεται ότι θα πάει καλά μετά από τα μεγάλα ποσοστά που έλαβε στις δημοτικές εκλογές που έγιναν στην χώρα τον Απρίλιο.

Το Συμβούλιο της Ευρώπης για τις εκλογές στην Αλβανία
Ο αναπληρωτής γραμματέας του Κογκρέσου ευρωπαϊκών τοπικών και περιφερειακών αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης Ούλριχ Μπόνερ δήλωσε στο ΒΒC ότι η πρόσφατη έκθεση των παρατηρητών του Συμβούλιου σχετικά με τις δημοτικές εκλογές στην Αλβανία - η οποία, αναφερόμενη σε σειρά παρατυπιών εκεί, έκανε λόγο για ελληνόφωνη μειονότητα στη Χειμάρα - δεν είχε καμία πρόθεση να προκαλέσει προβλήματα στις Ελληνοαλβανικές σχέσεις. Ο κ. Μπόνερ πρόσθεσε ότι το Συμβούλιο της Ευρώπης είπε στην κυβέρνηση της Αλβανίας να σεβαστεί τις μειονότητες και τις μειονοτικές γλώσσες στη χώρα βάσει των συνθηκών του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Συνεχίζεται η πορεία φορτηγών για τα καύσιμα στη Βρετανία
Οδηγοί φορτηγών που παίρνουν μέρος σε πορεία των οχημάτων τους κατά μήκος της Βρετανίας διαμαρτυρόμενοι για τις τιμές των καυσίμων δήλωσαν ότι ελπίζουν ότι εκατοντάδες άλλα φορτηγά θα διαδηλώσουν μαζί τους. Μέχρι στιγμής, η πενθήμερη διαμαρτυρία δεν έχει προσελκύσει μεγάλο αριθμό φορτηγών. Τα φορτηγά κατευθύνονται προς το Μάντσεστερ και αναμένονται στο Λονδίνο την επόμενη εβδομάδα.

Κατάπαυση πυρός στη Σιέρρα Λεόνε
Η κυβέρνηση της Σιέρα Λεόνε και αντάρτες του Επαναστατικού Ενιαίου Μετώπου υπέγραψαν συμφωνία για άμεση κατάπαυση του πυρός προκειμένου να τερματιστούν οι συγκρούσεις μεταξύ των δύο πλευρών που άρχισαν τον περασμένο Μάιο. Το Επαναστατικό Ενιαίο Μέτωπο συμφώνησε να επιτρέψει σε δυνάμεις του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών να μεταβούν σε περιοχής που βρίσκονται υπό τον έλεγχό του, να επιστρέψει όλα τα όπλα και μηχανήματα που έχει πάρει από τους άνδρες του διεθνούς αυτού οργανισμού και να επιτρέψει ελευθερία κινήσεων στις αποστολές βοηθείας και στους εκτοπισμένους.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.