Read about The European Centre for Classical Studies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio


Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες αμερικανών πολιτών για εκλογικές παραβάσεις
Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες αμερικανών πολιτών για εκλογικές παραβάσεις

(10/11/2000, 1600 GMΤ)

Διαξιφισμοί Ρεπουμπλικανών - Δημοκρατικών για το εκλογικό αποτέλεσμα
Στις Ηνωμένες Πολιτείες αξιωματούχοι του Δημοκρατικού Κόμματος απέρριψαν τις εκκλήσεις των Ρεπουμπλικανών για να παραδεχθούν την ήττα του Αλ Γκόρ, μετά την ανακαταμέτρηση των ψήφων στην πολιτεία της Φλόριντα, που επιβεβαίωσε την επικράτηση του Τζόρτζ Μπούς.  Η ρεπουμπλικανή εκρόσωπος Κάρεν Χιούζ είπε ότι το στρατόπεδο Γκόρ θα πρέπει να επανεξετάσει τις απειλές για προσφυγή στα δικαστήρια και αίτηση για νέα καταμέτρηση των ψήφων. Αλλά ο επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας Γκόρ, Μπίλ Ντάλεϊ είπε ότι οι εκλογές δεν έχουν τελειώσει, παρά την εντυπώσεις που θέλουν να διαμορφώσουν οι υποστηρικτές του κ. Μπούς. Νωρίτερα ο κ. Ντάλεϊ είχε πεί ότι οι Δημοκρατικοί εργάζονται από κοινού με ψηφοφόρους της εκλογικής περιφέρειας του Πάλμ Μπήτς για να αμβισβητήσουν το αποτέλεσμα λόγω εκλογικών παρατυπιών που σημειώθηκαν εκεί.

Την επόμενη εβδομάδα τα αποτελέσματα στις ΗΠΑ
Σύμφωνα με πληροφορίες απο την  Φλόριντα, ο Τζώρτζ Μπούς, εξακολουθεί να προηγείται στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων με ελάχιστη όμως διαφορά. Ανεπίσημες πληροφορίες αναφέρουν ότι η διαφορά των 1800 ψήφων περίπου που τον χώριζε απο τον Αλ Γκόρ μετά την πρώτη καταμέτρηση έχει περιορισθεί σε 327. Πάντως η εφορευτική επιτροπή των εκλογών στη Φλόριντα ανακοίνωσε ότι το αποτέλσμα των εκλογών  δεν θα γίνει γνωστό για μία εβδομάδα ακόμη. Την επόμενη Παρασκευή λίγει η προθεσμία για την καταμέτρηση των 2,5 χιλιάδων ψήφοφόρων που ζούν στο εξωτερικό και ψήφισαν μέσω του ταχυδρομείου.

Συνεχίζονται οι αματηρές ταραχές στη Μέση Αματολή
Χιλιάδες Παλαιστίνιοι παραβρέθηκαν στην κηδεία του Χουσείν Αμπαγιάτ, του Παλαιστίνιου στρατιωτικού διοικητή που σκοτώθηκε μαζί με δύο ηλικιωμένες γυναίκες όταν ισραηλινά μαχητικά ελικόπτερα επετέθησαν κατά του αυτοκινήτου στο οποίο επέβαινε, κοντά στη Βηθλεέμ. Παλαιστίνιοι μαχητές πυροβολώντας στον αέρα απέδωσαν στρατιωτικές τιμές στο νεκρό, που ανήκε στην μαχητική πτέρυγα της παλαιστινιακής οργάνωσης Φατάχ του Γιασέρ Αραφάτ. Εξάλλου  τουλάχιστον δύο Παλαιστίνιοι έχασαν τη ζωή τους στα νέα βίαια επεισόδια στη Δυτική Όχθη του Ιορδάνη ενώ τα πρώτα σημάδια για έξαρση της βίας στη περιοχή φάνηκαν από νωρίτερα το πρωί με την έκρηξη βόμβας στην παλαιά πόλη της Ιερουσαλήμ, από την οποία σκοτώθηκε ένας ισραηλινός αστυνομικός.

Γερμανία: Απόφαση Ανω Βουλής για απαγόρευση του ακροδεξιού κόμματος NPD
Η γερμανική Ανω Βουλή (Μπούντεσρατ) ενέκρινε με 48 ψήφους υπέρ, καμία κατά και 21 αποχές την πρόταση της κυβέρνησης Σρέντερ για απαγόρευση του ακροδεξιού κόμματος NPD. Η γερμανική κυβέρνηση θεωρεί ότι το NPD ευθύνεται για την έξαρση της ξενοφοβίας και τις επιθέσεις εναντίον ξένων, που είχαν αποτέλεσμα το θάνατο έξι ατόμων εφέτος. Αλλά για να τεθεί εκτός νόμου το κόμμα NPD, το θέμα θα διαβιβασθεί στο ανώτατο συνταγματικό δικαστήριο, το οποίο και θα πάρει την τελική απόφαση.

Επανένταξη της Γιουγκοσλαβίας στον ΟΑΣΕ
Ένα ακόμα βήμα για τον σταδιακό τερματισμό της διεθνούς απομόνωσης της Γιουγκοσλαβίας έγινε σήμερα με την ένταξη της χώρας στον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη, ως το πεντηκοστό πέμπτο μέλος του. Η ενσωμάτωση του Βελιγραδίου έλαβε χώρα σε ειδική σύνοδο του Μόνιμου Συμβουλίου του Οργανισμού στη Βιένη, 8 χρόνια μετά την αποπομπή της πρώην Γιουγκοσλαβίας λόγω του ρόλου που διαδραμάτισε στη βοσνιακή σύρραξη.

Κοσσυφοπέδιο: Καταδίκη για 4 δολοφονίες αλβανόφωνων Ρόμα
Ο επικεφαλής της αποστολής των Ηνωμένων Εθνών στο Κοσσυφοπέδιο Μπερνάρ Κουσνέρ καταδίκασε τη δολοφονία τεσσάρων Αλβανοφώνων από τη φυλή των Ρόμα, των οποίων τα πτώματα ανακαλύφθηκαν χθές. Ο κ. Κουσνέρ είπε ότι 3 άνδρες και 1 δεκαεξάχρονος πυροβολήθηκαν από αγνώστους, όταν προσπάθησαν να επιστρέψουν και να επισκευάσουν τα κατεστραμμένα από τον πόλεμο σπίτια τους στη πόλη Κόσοβο Πόλγιε,  κοντά στη πρωτεύουσα Πρίστινα.

Περικοπές στις ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας
Περικοπές στις ένοπλες δυνάμεις της ανακοινώνει η Ρωσία, η οποία θα μειώσει κατά μισό εκατομμύριο τον αριθμό των στρατιωτών της. Οι μεγαλύτερες περικοπές γίνονται στις δυνάμεις του πεζικού, οι οποίες θα μειωθούν κατά τριακόσιες εξήντα χιλιάδες στρατιώτες. Τις δουλειές τους αναμένεται να χάσουν και περίπου εκατό χιλιάδες πολίτες που εργάζονται σε στρατιωτικές υπηρεσίες.

Ταραχές στην επαρχία Ατσε της Ινδονησίας
Στην Ινδονησία οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων λένε ότι τουλάχιστον 25 άτομα έχουν βρεί το θάνατο από τη περασμένη Τετάρτη, κατά τη διάρκεια συγκρούσεων ανάμεσα στις δυνάμεις ασφαλείας και στους χιλιάδες διαδηλωτές που συρρέουν στη πόλη Μπάντα Ατσε της Σουμάτρας για να λάβουν μέρος σε διήμερες εκδηλώσεις ζητώντας την ανεξαρτησία της περιοχής.

Διεθνές πάρκο για την προστασία της άγριας ζωής στην Αφρική
Τρείς νοτιοαφρικανικές χώρες υπογράφουν σήμερα συμφωνία για την δημιουργία ενός τεράστιου πάρκου προστασίας της άγριας ζωής. Υπουργοί περιβάλλοντος από την Νότιο Αφρική, τη Μοζαμβίκη και τη Ζιμπάμπουε αποφάσισαν να ενώσουν τρείς περιοχές των χωρών τους για να δημιουργήσουν το πάρκο Γκάζα- Κρούγκερ- Γκοναρέζου, το οποίο θα καλύπτει έκταση πάνω από 100 χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα, μεγαλύτερη δηλαδή από τη Πορτογαλία.

Από δέκα προγόνους προέρχονται οι Ευρωπαίοι άνδρες
Νέα επιστημονική έρευνα αναφέρει ότι το 95% των Ευρωπαίων ανδρών έχουν προέλθει από δέκα μόνο προγόνους. Η διεθνής ομάδα ερευνητών εστίασε την προσοχή της στο χρωματόσωμα Υ, που καθορίζει το ανδρικό φύλο. Στην εφημερίδα Science, οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι οι Ευρωπαίοι άνδρες κατάσσονται σε δέκα γενεαλογίες, που προέρχονται από ένα μόνο άτομο.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.