Browse through our Interesting Nodes of Military & Security in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio


Οπαδοί των υποψηφίων συγκρούονται μεταξύ τους
Οπαδοί των υποψηφίων συγκρούονται μεταξύ τους

(10/11/2000, 0730 GMΤ)

Την επόμενη εβδομάδα τα αποτελέσματα στις ΗΠΑ
Με το αποτέλεσμα των αμερικανικών προεδρικών εκλογών να εξαρτάται από την ανακαταμέτρηση στη Φλόριντα, γίνεται πλέον σαφές ότι δεν πρόκειται να ληφθεί απόφαση μέχρι την επόμενη εβδομάδα. Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών, Τζορτζ Μπους εξακολουθεί να έχει το προβάδισμα και μετά την ανακαταμέτρηση. Ωστόσο, οι αρχές στη Φλόριντα τονίζουν ότι δεν πρόκειται να ληφθεί απόφαση μέχρι τις 17 Νοεμβρίου, οπότε και θα φθάσουν, μέσω ταχυδρομείου, οι ψήφοι των Αμερικανών πολιτών που ζουν στο εξωτερικό. Την ίδια στιγμή, το επιτελειο του Αλ Γκορ αφήνει να εννοηθεί ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη για παρατυπίες κατά τη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας. Η εν λόγω ανακοίνωση των Δημοκρατικών προκάλεσε την μήνι των Ρεπουμπλικανών, που κατηγορούν τώρα τους Δημοκρατικούς ότι διαστρέφουν τα γεγονότα.

Συνάντηση Κλίντον - Αραφάτ
Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπιλ Κλίντον πραγματοποίησε συνομιλίες με τον ηγέτη των Παλαιστινίων Γιασέρ Αραφάτ στην Ουάσινγκτον σχετικά με την κατάσταση στη Μέση Ανατολή. Εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου δήλωσε ότι καμία από τις δύο πλευρές δεν φαίνεται να διατεθειμένη να προβεί σε ενέργειες για να τερματίσει τις συγκρούσεις. Ο Γιασέρ Αραφάτ δήλωσε ότι επανέλαβε στον κ. Κλίντον την πρότασή του για ανάπτυξη διεθνούς ειρηνευτικής δύναμης στις παλαιστινιακές περιοχές - μια πρόταση με την οποία διαφωνούν οι Ηνωμένες Πολιτείες. Νωρίτερα ο ισραηλινός στρατός είχε σκοτώσει ανώτατο στέλεχος της Φατάχ, της οργάνωσης του Γιάσερ Αραφάτ. Στο μεταξύ, πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι τραυματίσθηκε ένας Ισραηλινός αστυνομικός από έκρηξη στην Ιερουσαλήμ.

Περικοπές στις ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας
Περικοπές στις ένοπλες δυνάμεις της ανακοινώνει η Ρωσία, η οποία θα μειώσει κατά μισό εκατομμύριο τον αριθμό των στρατιωτών της. Οι μεγαλύτερες περικοπές γίνονται στις δυνάμεις του πεζικού, οι οποίες θα μειωθούν κατά τριακόσιες εξήντα χιλιάδες στρατιώτες. Τις δουλειές τους αναμένεται να χάσουν και περίπου εκατό χιλιάδες πολίτες που εργάζονται σε στρατιωτικές υπηρεσίες. Οι μεταρρυθμίσεις έχουν στόχο την αναβάθμιση των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων και την εξοικονόμηση χρημάτων για την αγορά καλύτερου εξοπλισμού. Η απόφαση ελήφθη από το Συμβούλιο Ασφαλείας της χώρας, έπειτα από μία μακρά περίοδο διαβουλεύσεων και διαπραγματεύσεων.

Αντιρατσιστική διαδήλωση στο Βερολίνο
Περισσότερα από διακόσιες χιλιάδες άτομα κατέκλυσαν τους δρόμους της γερμανικής πρωτεύουσας, του Βερολίνου, συμμετέχοντας σε διαδήλωση διαμαρτυρίας εναντίον του ρατσισμού. Η διαδήλωση πραγματοποιήθηκε κατά την εξηκοστή δεύτερη επέτειο από την Κρίσταλναχτ - τη νύχτα των κρυστάλλων - κατά την οποία οι ναζί είχαν λεηλατήσει περιουσίες Εβραίων. Ωστόσο, ο εκπρόσωπος του Εβραϊκού Κεντρικού Συμβουλίου απηύθυνε εκκλήσεις στους Γερμανούς πολιτικούς να λάβουν ουσιαστικά μέτρα για την προστασία των εθνοτικών μειονοτήτων στη Γερμανία. Τουλάχιστον εκατό άτομα έχουν γίνει θύματα της ρατσιστικής βίας στη Γερμανία από την πτώση του τείχους του Βερολίνου μέχρι σήμερα.

Εκτελέσθηκε ο θανατοποινίτης του Τέξας
Εκτελέσθηκε στο Τέξας ο Μεξικανός θανατοποινίτης που εκατηγορείτο για την απαγωγή, τον βιασμό και τη δολοφονία μιας νεαρής φοιτήτριας. Ο κυβερνήτης του Τέξας, Τζορτζ Μπους ο νεότερος, αρνήθηκε να του χορηγήσει χάρη. Πρόκειται για τον τριακοστό πέμπτο κρατούμενο που εκτελείται φέτος στο Τέξας.

Από δέκα προγόνους προέρχονται οι Ευρωπαίοι άνδρες
Νέα επιστημονική έρευνα αναφέρει ότι το 95% των Ευρωπαίων ανδρών έχουν προέλθει από δέκα μόνο προγόνους. Η διεθνής ομάδα ερευνητών εστίασε την προσοχή της στο χρωματόσωμα Υ, που καθορίζει το ανδρικό φύλο. Στην εφημερίδα Science, οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι οι Ευρωπαίοι άνδρες κατάσσονται σε δέκα γενεαλογίες, που προέρχονται από ένα μόνο άτομο. Οι πρώτοι Ευρωπαίοι έφθασαν στην περιοχή πριν από σαράντα χιλιάδες χρόνια.

Αίτηση της Κομισιόν για επιβολή κυρώσεων στις ΗΠΑ
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται να υποβάλει αίτηση στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου, προκειμένου να της επιτραπεί να επιβάλει κυρώσεις εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών, διαμαρτυρόμενη για το γεγονός ότι η Ουάσινγκτον έχει υποσχεθεί φοροαπαλλαγές στους Αμερικανούς εξαγωγείς.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.