Search our News Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio


Το ενιαίο ψηφοδέλτιο που μπέρδεψε τους εκλογείς στη Φλώριδα
Το ενιαίο ψηφοδέλτιο που μπέρδεψε τους εκλογείς στη Φλώριδα

(09/11/2000, 1300 GMΤ)

Ο Γκορ μειώνει την απόσταση από τον Μπους
Καθώς συνεχίζεται η ανακαταμέτρηση των ψήφων στη πολιτεία της Φλόριντα, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο υποψήφιος των Δημοκρατικών Αλ Γκόρ μειώνει τη διαφορά που τον χώριζε απο τον Τζώρτζ Μπούς. Μέχρι στιγμής έχουν ανακαταμετρηθεί τα ψηφοδέλτια απο τις μισές περίπου εκλογικές περιφέρειες της Φλόριντα.  Από 1.700 ψήφους, η διαφορά έχει πέσει στις 1,100 περίπου.  Αλλά όπως μεταδίδει ο ανατποκριτής του BBC στο Μαϊάμι, οι ψήφοι των πολιτών που ζούν στο εξωτερικό και ψηφίζουν μέσω ταχυδρομείου μπορεί να αλλάξουν τα πράγματα. Στελέχη της εφορευτικής επιτροπής αποκάλυψαν ότι 19.000 ενιαία ψηφοδέλτια δεν καταμετρήθηκαν επειδή είχαν ψήφο και για τον κ. Γκορ και για τον δεξιό ανεξάρτητο υποψήφιο Πάτ Μπιουκάναν. Οπαδοί των Δημοκρατικών έκαναν επίσημη αίτηση για επανάληψη της ψηφοφορίας. Στο μεταξύ η Ενωση για την Προώθηση των Εγχρώμων λέει ότι ερευνά καταγγελίες πως ορισμένοι μαύροι ψηφοφόροι δέχτηκαν πιέσεις και εκφοβισμούς και δεν έγιναν δεκτοί σε εκλογικά κέντρα.

Επίθεση Ισραηλινού ελικόπτερου κοντά στη Βηθλεέμ
Τουλάχιστον ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε και πολλοί τραυματίσθηκαν απο επίθεση Ισραηλινού ελικόπτερου με ρουκέττες κοντά στην Βηθλεέμ της Δυτικής Οχθης. Σύμφωνα με πληροφορίες η επίθεση έγινε κατά αυτοκινήτου στο οποίο επέβαιναν στελέχη της οργάνωσης Τανζίμ - η οποία είναι μιά πτέρυγα της Φατάχ της οποίας ηγείται ο παλαιστίνιος ηγέτης Γιασέρ Αραφάτ.

Συνομιλίες Αραφάτ - Κλίντον στη Γουάσιγκτον
Ο Γιασέρ Αραφάτ έφθασε στη Γουάσιγκτον για συνομιλίες με τον πρόεδρο Κλίντον σχετικά με την κατάσταση στη Μέση Ανατολή. Ο κύριος Αραφάτ θα προσπαθήσει να πείσει τον αμερικανό πρόεδρο για την ανάγκη αποστολής διεθνούς ειρηνευτικής δύναμης στις Παλαιστινιακές περιοχές -πρόταση με την οποία διαφωνεί έντονα το Ισραήλ.

Διαδήλωση κατά του ρατσισμού στη Γερμανία
Ο γερμανός καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ συμμετέχει σήμερα σε μεγάλη διαδήλωση στο Βερολίνο κατά του πρόσφατου κύματος ρατσιστικών επιθέσεων. Η διαδήλωση οργανώθηκε ώστε να συμπέσει με την επέτειο της Κρίσταλ Ναχτ, της νύχτας κατά την οποία το 1938 οι Ναζί επετέθησαν σε εβραϊκά σπίτια και επιχειρήσεις, κατέστρεψαν συναγωγές και συνέλαβαν χιλιάδες Εβραίους.

Εκτέλεση θανατοποινίτη στο Τέξας των ΗΠΑ
Οι αρχές της πολιτείας του Τέξας απέρριψαν την αίτηση χάριτος ενός μεξικανού θανατοποινίτη που καταδικάστηκε το 1989 για την απαγωγή, το βιασμό και τη δολοφονία μιάς φοιτήτριας. Ετσι ο Μιγκέλ Άνχελ Φλόρες πρόκειται να εκτελεσθεί με θανατηφόρα ένεση σήμερα. Το συμβούλιο απονομής χάριτος του Τέξας απεφάνθη ότι η εσχάτη των ποινών θα πρέπει να εκτελεσθεί παρά την εκκληση του Στέϊτ Ντιπάρτμεντ, που λέει ότι η καταδικαστική απόφαση παρουσιάζει σοβαρά νομικά ελλαττώματα.

Βρετανία: Aντιδράσεις στον προϋπολογισμό Μπράουν
Ποικίλες αντιδράσεις προκάλεσε στη Βρετανία η ανακοίνωση του υπουργού οικονομικών Γκόρντον Μπράουν για τον προυπολογισμό, που  διανέμει "πακέτο" 7 δισεκατομυρίων στερλινών, υπό μορφή οικονομικών ενισχύσεων, προς τους συνταξιούχους, τους οδηγούς φορτηγών, τους γιωταχήδες και τα νοικοκυριά. Οι αγορές αντέδρασαν θετικά στην είδηση ότι για τού χρόνου προβλέπεται περίσευμα 7,5 δισεκατομμυρίων στερλινών. Αλλά οι αγρότες και οι οδηγοί φορτηγών -που παρέλυσαν τον περασμένο Σεπτέμβριο τη χώρα- λένε ότι τα μέτρα δεν είναι αρκετά για να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις που σχεδιάζουν για την επόμενη εβδομάδα.

Η ατμοσφαιρική ρύπανση οδηγεί σε ανδρική στειρότητα τους Κινέζους
Στη Κίνα αξιωματούχοι του υπουργείου υγείας κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τα αποτελέσματα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Σε έρευνα στη πόλη της Σαγκάης βρέθηκε ότι μόνο το 80% των ανδρών αντιμετωπίζουν σε κάποιο βαθμό προβλήματα στειρότητας, γεγονός που αποδίδεται μεταξύ άλλων στη χρήση εντομοκτόνων στις καλλιέργειες.

Μέτρα για την προστασία της ζούγκλας του Αμαζονίου
Η κυβέρνηση της Βραζιλίας λέει ότι θα διαθέσει εκατοντάδες εκατομμύρα δολλάρια για να αντιμετωπίσει το εμπόριο ναρκωτικών και την παράνομη υλοτομεία στη ζούγκλα του Αμαζονίου. Σύμφωνα με το νέο σχέδιο ειδικές αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις θα ενισχυθούν από δορυφόρους που θα ελέγχουν την περιοχή.

Γαλλία: Κατακόρυφη μείωση στην κατανάλωση βοδινού
Η γαλλική αγορά βοδινού κρέατος έχει δεχθεί τεράστιο πλήγμα απο κρούσματα της ασθένειας των τρελλών αγελάδων. Τα σουπερμάρκετ και τα κρεοπωλεία της χώρας λένε ότι οι πωλήσεις βοδινού έχουν μειωθεί σημαντικά τις τελευταίες ημέρες καθώς πολλοί δήμοι της χώρας απαγόρεψαν στις καντίνες των σχολείων να διαθέτουν βοδινό κρέας.

Τιμή - ρεκόρ για πίνακα του Πικάσσο
Πίνακας του Πικάσσο πουλήθηκε σε δημοπρασία στη Νέα Υόρκη σε ανώνυμο αγοραστή έναντι 55 εκατομμυρίων δολλαρίων -τιμή υπερδιπλάσια από ό,τι είχε εκτιμηθεί. Ο πίνακας ανήκει στη λεγόμενη μπλε περίοδο του Πικάσο και ολοκληρώθηκε το 1902 στην Μπαρτσελόνα. Ανήκε αρχικά στην αμερικανίδα συγγραφέα Γκέρτρουντ Στάιν.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.