Visit the The Cyprus Homepage Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio


Ανακαταμέτρηση των ψήφων στο Μαϊάμι
Ανακαταμέτρηση των ψήφων στο Μαϊάμι

(09/11/2000, 0900 GMΤ)

Ο Γκορ μειώνει την απόσταση από τον Μπους
Λίγες ώρες μετά την έναρξη της ανακαταμέτρησης των ψήφων στην πολιτεία της Φλόριδα ο προεδρικός υποψήφιος των Δημοκρατικών Αλ Γκορ κερδίζει ορισμένες ψήφους αλλά κατα τα φαινόμενα  ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών Τζορτζ Μπους εξακολουθεί να προηγείται. Λιγότερες από 2.000 ψήφοι χώριζαν τους δύο αντιπάλους στην πρώτη καταμέτρηση. Ο ανταποκριτής του BBC στη Φλόριδα μεταδίδει ότι η διένεξη σχετικά με το ψηφοδέλτιο που χρησιμοποιήθηκε προβάλλει ως το κύριο όπλο του Αλ Γκορ. Επίσημοι της εφορευτικής επιτροπής αποκάλυψαν ότι 19.000 ψηφοδέλτια δεν καταμετρήθηκαν επειδή είχαν ψήφο και για τον κ. Γκορ και για κάποιον άλλο υποψήφιο.  Οπαδοί των Δημοκρατικών έκαναν επίσημη αίτηση για επανάληψη της ψηφοφορίας. Στο μεταξύ η Ενωση για την Προώθηση των Εγχρώμων λέει ότι ερευνά καταγγελίες πως ορισμένοι μαύροι ψηφοφόροι δέχτηκαν πιέσεις και εκφοβισμούς και δεν έγιναν δεκτοί σε εκλογικά κέντρα.

Συνομιλίες για τη Μέση Ανατολή
Ο παλαιστίνιος ηγέτης Γιασέρ Αραφάτ βρίσκεται στην Ουάσιγκτον για συνομιλίες με τον πρόεδρο Κλίντον σχετικά με την κατάσταση στη Μέση Ανατολή. Ο κ. Αραφάτ αναμένεται να προσπαθήσει να πείσει τον αμερικανό πρόεδρο για την ανάγκη αποστολής διεθνούς ειρηνευτικής δύναμης στις Παλαιστινιακές περιοχές  -πρόταση με την οποία διαφωνεί έντονα το Ισραήλ. Οι ανταποκριτές μεταδίδουν ότι ο κ. Κλίντον απορρίπτει μέχρι στιγμής την ιδέα προτιμώντας την εφαρμογή και ενίσχυση της εκεχειρίας που συμφωνήθηκε τον περασμένο μήνα στο Σαρμ Ελ-Σεΐχ της Αιγύπτου.

Διαδήλωση κατά του ρατσισμού στη Γερμανία
Ο γερμανός καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ αναμένεται να συμμετάσχει σήμερα σε μεγάλη διαδήλωση στο Βερολίνο κατά του πρόσφατου κύματος ρατσιστικών επιθέσεων. Η διαδήλωση οργανώθηκε ώστε να συμπέσει με την επέτειο της Κρίσταλ Ναχτ, της νύχτας κατά την οποία το 1938 οι Ναζί επετέθησαν σε εβραϊκά σπίτια και επιχειρήσεις, κατέστρεψαν συναγωγές και συνέλαβαν χιλιάδες εβραίους που τους έστειλαν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Σταματάει την παραγωγή το κύριο εργοστάσιο της Daewoo
Η αυτοκινητοβιομηχανία της Νότιας Κορέας Daewoo που την Τετάρτη κήρυξε επίσημα πτώχευση σταμάτησε την παραγωγή στο μεγαλύτερο εργοστάσιό της καθώς οι προμηθευτές σταμάτησαν τον εφοδιασμό της. Λένε ότι δεν θα συνεχίσουν τις διανομές εξαρτημάτων και ανταλλακτικών αν δεν αρχίσουν να πληρώνονται σε μετρητά.

Βομβιστική επίθεση στο Λάος
Πληροφορίες από το Λάος αναφέρουν πως εξεράγη βόμβα στο διεθνές αεροδρόμιο κοντά στην πρωτεύουσα Βιεντιάνε. Τουλάχιστον τρίας άτομα τραυματίστηκαν και σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες τα δύο απόν αυτά υπέκυψαν στα τραύματά τους. Από τα τέλη Μαρτίου έχει σημειωθεί σειρά ανεξήγητων βομβιστικών επιθέσεων στην Βιεντιάνε.

Μέτρα για την προστασία της ζούγκλας του Αμαζονίου
Η κυβέρνηση της Βραζιλίας λέει ότι θα διαθέσει εκατοντάδες εκατομμύρα δολλάρια για να αντιμετωπίσει το εμπόριο ναρκωτικών και την παράνομη υλοτομεία στη ζούγκλα του Αμαζονίου. Σύμφωνα με το νέο σχέδιο ειδικές αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις θα ενισχυθούν από δορυφόρους που θα ελέγχουν την περιοχή.

Τιμή - ρεκόρ για πίνακα του Πικάσσο
Πίνακας του Πικάσσο πουλήθηκε σε δημοπρασία στη Νέα Υόρκη σε ανώνυμο αγοραστή έναντι 55 εκατομμυρίων δολλαρίων -τιμή υπερδιπλάσια από ό,τι είχε εκτιμηθεί. Ο πίνακας ανήκει στη λεγόμενη μπλε περίοδο του Πικάσο και ολοκληρώθηκε το 1902 στην Μπαρτσελόνα. Ανήκε αρχικά στην αμερικανίδα συγγραφέα Γκέρτρουντ Στάιν.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.