Visit the Cyprus Press & Information Office (CYPIO) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio


Ανακαταμέτρηση των ψήφων στο Μαϊάμι
Ανακαταμέτρηση των ψήφων στο Μαϊάμι

(09/11/2000, 0630 GMΤ)

ΗΠΑ: Εν αναμονή των τελικών αποτελεσμάτων στη Φλόριδα
Συνεχίζεται στη Φλόριδα η ανακαταμέτρηση των ψήφων που θα κρίνει το αποτέλεσμα της εκλογικής αναμέτρησης για την προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών. Τα πρώτα αποτελέσματα δεν φαίνεται να διαφέρουν σημαντικά από εκείνα της αρχικής καταμέτρησης. Η εφορευτική επιτροπή λέει ότι ελπίζει να έχει τα τελικά αποτελέσματα αργότερα σήμερα. Αλλά ο κυβερνήτης της Πολιτείας της Φλόριδα είπε ότι ίσως υπάρξει μεγαλύτερη καθυστέρηση αν το αποτέλεσμα κριθεί από όσους ψήφισαν εκτός της πολιτείας. Σε μια τέτοια περίπτωση το αποτέλσμα των εκλογών δεν θα είναι γνωστό πριν περάσουν άλλες εννιά μέρες. Ο ρεπουμπλικανός προεδρικός υποψήφιος Τζορτζ Μπους είπε ότι παραμένει βέβαιος για τη νίκη του. Ο υποψήφιος των δημοκρατικών Αλ Γκορ είπε ότι δεν θα πρέπει να σπεύσει κανείς σε συμπεράσματα.

Καταγγελίες για προβλήματα στις εκλογές της Φλόριδα
Στο μεταξύ, οπαδοί των Δημοκρατικών στη Φλόριδα έκαναν επίσημη αίτηση για επανάληψη της ψηφοφορίας λέγοντας ότι τα ψηφοδέλτια ήταν κακοσχεδιασμένα με αποτέλεσμα ορισμένοι ψηφοφόροι που ήθελαν να ψηφίσουν τον Αλ Γκορ να ψηφίσουν κατά λάθος κάποιον άλλο υποψήφιο.

Συνομιλίες για τη Μέση Ανατολή
Ο παλαιστίνιος ηγέτης Γιασέρ Αραφάτ μεταβαίνει στις Ηνωμένες Πολιτείες για συνομιλίες με τον πρόεδρο Κλίντον σχετικά με την κατάσταση στη Μέση Ανατολή, όπου η ειρηνευτική διαδικασία ισραηλινών και παλαιστινίων έχει φτάσει σε αδιέξοδο μετά από εβδομάδες πολύνεκρων συγκρούσεων. Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Εχούντ Μπαράκ αναμένεται να έχει ξεχωριστές συνομιλίες με τον κ. Κλίντον την Κυριακή. Ο βρετανός πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ είπε  στον κ. Αραφάτ που έκανε στάση στο Λονδίνο ότι η Βρετανία προτίθεται να παράσχει ιατρική και ανθρωπιστική βοήθεια για τα θύματα των συγκρούσεων. Την Τετάρτη τέσσερεις νεαροί παλαιστίνιοι και μια ισραηλινή σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις στη Λωρίδα της Γάζας και τη Δυτική Οχθη.

Αναβάθμιση σχέσεων Ιρακ - Αιγύπτου
Το Ιράκ και η Αίγυπτος αναβάθμισαν τις διπλωματικές τους αποστολές καθώς πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι το Ιράκ βγαίνει από την απομόνωσή του. Ο αιγύπτιος υπουργός εξωτερικών Αμρ Μούσα είπε ότι ο επιτετραμένος της χώρας του στη Βαγδάτη θα ασκεί πλέον καθήκοντα πρέσβη και ότι σταδιακά θα αυξηθεί ο αριθμός των μελών της διπλωματικής αποστολής. Επί πλέον οι δύο χώρες ύψωσαν η κάθε μία τη σημαία της άλλης στα γραφεία τους στη Βαγδάτη  και στο Κάιρο σε ένδειξη της βελτίωσης των σχέσεων τους που είχαν διακοπεί τη περίοδο του πολέμου στον Περσικό το 1991.

Διαδήλωση κατά του ρατσισμού στη Γερμανία
Ο γερμανός καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ αναμένεται να συμμετάσχει σήμερα σε μεγάλη διαδήλωση στο Βερολίνο κατά του πρόσφατου κύματος ρατσιστικών επιθέσεων. Η διαδήλωση οργανώθηκε ώστε να συμπέσει με την επέτειο της Κρίσταλ Ναχτ, της νύχτας κατά την οποία το 1938 οι Ναζί επετέθησαν σε εβραϊκά σπίτια και επιχειρήσεις, κατέστρεψαν συναγωγές και συνέλαβαν χιλιάδες εβραίους που τους έστειλαν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Μέτρα για την προστασία της ζούγκλας του Αμαζονίου
Η κυβέρνηση της Βραζιλίας λέει ότι θα διαθέσει εκατοντάδες εκατομμύρα δολλάρια για να αντιμετωπίσει το εμπόριο ναρκωτικών και την παράνομη υλοτομεία στη ζούγκλα του Αμαζονίου. Σύμφωνα με το νέο σχέδιο ειδικές αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις θα ενισχυθούν από δορυφόρους που θα ελέγχουν την περιοχή.

Προειδοποίησεις ότι ο πλανήτης γίνεται θερμότερος
Ομάδα επιστημόνων στη Βρετανία προέβλεψε ότι το φαινόμενο της παγκόσμιας αναθέρμανσης θα ενταθεί στον αιώνα μας με ταχύτερους ρυθμούς από ό,τι αναμενόταν. Οι επιστήμονες του Κέντρου Χάντλι για τις Κλιματολογικές Ερευνες είπαν ότι τα δάση και οι ωκεανοί της Γης δεν απορροφούν τις ποσότητες αερίων του θερμοκηπίου που πιστευόταν. Υπολογίζουν πως αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να αυξηθεί η θερμοκρασία ως το τέλος του αιώνα κατά οκτώ βαθμούς Κελσίου.

Ο Γιουσού  Εν Ντουρ στη μάχη κατά της παιδικής εργασίας
Ο Διεθνής Οργανισμός Εργασίας διόρισε τον γνωστό σενεγαλέζο τραγουδιστή Γιουσού Εν Ντουρ ως τον πρώτο του επίτιμο πρέσβη. Ο Γιουσού Εν Ντουρ θα ηγηθεί της εκστρατείας του Οργανισμού για την κατάργση της παιδικής εργασίας. Υπολογίζεται πως στις αναπτυσσόμενες χώρες εργάζονται  περί τα 250 εκατομμύρια παιδιά ηλικίας από πέντε ως δεκατεσσάρων ετών, σχεδόν το ένα τέταρτο του παιδικού πληθυσμού του κόσμου.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.