Browse through our Interesting Nodes on Politics in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio


George W Bush speaking to voter by phone
George W Bush speaking to voter by phone

(08/11/2000, 0930 GMΤ)

Αβεβαιότητα στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές
Δραματική τροπή παίρνουν οι τελευταίες στιγμές της εκλογικής αναμέτρησης για την αμερικανική προεδρία. Τα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα προέβλεπαν νίκη του Ρεπουμπλικανού Τζορτζ Μπους μετά την επικράτησή του στην καθοριστικής σημασίας Πολιτεία της Φλόριδα. Αλλά ο αντίπαλός του Δημοκρατικός Αλ Γκορ απέσυρε συγχαρητήριο μήνυμά του καθώς όπως φάνηκε το αποτέλεσμα στην Φλόριδα δεν έχει ακόμη κριθεί. Παράλληλα με τις προεδρικές εκλογές διεξήχθησαν και εκλογές για το Κογκρέσσο, όπου όπως φαίνεται οι Ρεπουμπλικανοί διατηρούν την πλειοψηφία τους και στη Βουλή των Αντιπροσώπων και στη Γερουσία.

Διεθνής επιτροπή για την βία στη Μέση Ανατολή
Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής ανακοίνωσαν την δημιουργία ειδικής διεθνούς επιτροπής που θα διερευνήσει τα αίτια της πρόσφατης βίας μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων. Ανάμεσα στα μέλη της επιτροπής αυτής είναι και ο πρώην υπουργός της Τουρκίας Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ, ενώ επικεφαλής θα είναι ο ειδικός Αμερικανός επρόσωπος για την Βόρεια Ιρλανδία Τζορτζ Μίτσελ.

Νέο κύμα παράνομων μεταναστών στην Ιταλία
Συνοδευόμενο από σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού της Ιταλίας οδηγήθηκε στο λιμάνι του Οτραντο, στα νότια της χώρας, ένα πλοίο Ουκρανικής σημαίας που μετέφερε περίπου 900 λαθρομετανάστες, οι περισσότεροι των οποίων Κούρδοι. Οι αρχές της Ιταλίας συνέλαβαν τέσσερις Τούρκους και έναν Αζέρο ως υπόπτους ότι ήταν μέλη του πληρώματος. Το πλοίο έπεσε σε σφοδρή κακοκαιρία ανοικτά του Οτραντο.

Ανησυχία στη Γαλλία για τη νόσο των τρελών αγελάδων
Οι αρχές της Γαλλίας ανησυχούν για την δημόσια υγεία μετά από την αποκάλυψη ότι μολυσμένο μέ την νόσο των τρελών αγελάδων κρέας έχει περάσει στην διατροφική αλυσίδα. Η υπουργός Υγείας της Γαλλίας Ντομινίκ Ζιλό λέει οτι αναμένεται  η εκδήλωση κρουσμάτων της ασθένειας Κρόιτσφελντ-Γιάκομπ, της ανθρώπινης παραλλαγής της νόσου των τρελών αγελάδων.

Επικίνδυνα για την υγεία αντιγριππικά φάρμακα
Σάλο έχει προκαλέσει η δημοσίευση μελέτης στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, σύμφωνα με την οποία η ουσία Φενίλ-Προπανολαμίνη ή PPA, που χρησιμοποιείται στην παρασκευή αντιγριππικών φαρμάκων, προκαλεί πιθανόν εγκεφαλικά επεισόδια. Οι Αμερικανικές υγειονομικές αρχές σκέφτονται μάλιστα να απαγορεύσουν την κυκλοφορία των αντιγριπικών αυτών φαρμάκων.

Συνεχίζεται η κακοκαιρία στην Δυτική Ευρώπη
Η Δυτική Ευρώπη εξακολουθεί να δοκιμάζεται από κύμα κακοκαιρίας, καθώς οι θυελλώδεις άνεμοι και οι καταρρακτώδεις βροχές έχουν προκαλέσει παράλυση στη Γαλλία και στην Ιταλία. Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από πλημμύρες στη βόρεια Ιταλία, ενώ στη Κυανή Ακτή αγνοούνται τα ίχνη δύο ανθρώπων που πιστεύεται ότι καταπλακώθηκαν από κατολισθήσεις. Στη Βρετανία οι αρχές καλούν τους κατοίκους σε επιφυλακή καθώς υπερχείλισαν 52 ποταμοί για δεύτερη φορά μέσα σε μία εβδομάδα, ενώ αναμένονται νέες βροχοπτώσεις και πλημμύρες. Οι άσχημες καιρικές συνθήκες προκάλεσαν προβλήματα και στην Ισπανία και στην Πορτογαλία, ενώ σε περιοχές της Ελβετίας η ταχύτητα των ανέμων ξεπέρασε τα 250 χιλιόμετρα την ώρα.

Ολοκληρώθηκε ο χειρουργικός μαραθώνιος για τον χωρισμό των Σιαμαίων
Ολοκληρώθηκε σε νοσοκομείο του Μάντσεστερ η επέμβαση για τον διαχωρισμό των δύο Σιαμαίων αδελφών που μοιράζονταν την καρδιά και τους πνεύμονες. Ενα απά τα δύο βρέφη - η Τζόντι - διασώθηκε και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ η πιο αδύναμη από τις Σιαμαίες - η Μαίρη - πέθανε.

Επίδοξοι κλέφτες διαμαντιών συνελλήφθησαν στον "Θόλο της Χιλιετίας"
Η αστυνομία στη Βρετανία εξουδετέρωσε σχέδιο κλοπής μεγάλης ποσότητας κοσμημάτων από τον "Θόλο της Χιλιετίας". Οπως ανακοίνωσαν οι αστυνομικές αρχές του Λονδίνου, οι επίδοξοι δράστες της κλοπής χρησιμοποίησαν εκσκαφέα για να περάσουν υπογείως τις πύλες του "Θόλου της Χιλιετίας" και να φθάσουν στον τομέα όπου εκτίθενται ανεκτίμητης αξίας διαμάντια, ανάμεσά τους και το λεγόμενο "Αστρο της Χιλιετίας", ένα από τα πιο εντυπωσιακά διαμάντια που υπάρχουν. Επί τόπου συνελήφθησαν 6 άνδρες.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.