Browse through our Interesting Nodes on the Cyprus Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio


Μάχη στήθος με στήθος μεταξύ του Τζωρτζ Μπους και του Αλ Γκορ
Μάχη στήθος με στήθος μεταξύ του Τζωρτζ Μπους και του Αλ Γκορ

(07/11/2000, 0430 GMΤ)

Αγωνιώδεις ώρες για την εκλογή προέδρου στις ΗΠΑ
Στην πιο αγωνιώδη αναμέτρηση των τελευταίων σαράντα χρόνων εξελίσσεται η διαδικασία για την ανάδειξη προέδρου στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς λίγες ώρες πριν από την προσέλευση των Αμερικανών στις κάλπες, τίποτα δεν φαίνεται να έχει ακόμη κριθεί. Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δεν δίνουν το προβάδισμα σε κανέναν από τους δύο υποψηφίους, ενώ το τελικό αποτέλεσμα αναμένεται να κριθεί από μόλις ένα εκατομμύριο εκλογείς.

Τιμητική πλάκα στη μνήμη του Στίβεν Σόντερς
Τα αποκαλυπτήρια πλάκας στη μνήμη του ταξίαρχου Στίβεν Σόντερς που σκοτώθηκε από τη 17 Νοέμβρη στις αρχές του καλοκαιριού στην Αθήνα έγιναν με κάθε επισημότητα στο βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών, εδώ στο Λονδίνο. Στην τελετή παρέστησαν σημαίνουσες πολιτικές προσωπικότητες της Βρετανίας, ανώτατοι αξιωματικοί των ενόπλων δυνάμεων, η σύζυγος και μέλη της οικογενείας του ταξίαρχου. Την Ελλάδα εκπροσώπησε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.

Προσπάθειες εκδημοκρατισμού της Τουρκίας
Λίγες μόνο ώρες πριν γίνει γνωστό το περιεχόμενο της εταιρικής σχέσης της Ευρωπαϊκής Ενωσης με την Τουρκία, το τουρκικό επιτελείο στρατού παραδέχεται ότι στο παρελθόν υπήρχε σχέδιο δυσφήμισης διανοουμένων και δημοσιογράφων, που ασκούσαν κριτική στην πολιτική της χώρας για το Κουρδικό. Η εν λόγω κίνηση θεωρείται από τους αναλυτές ότι εγκαινιάζει μία νέα περίοδο στη διαδικασία των δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων στην Τουρκία.

Κύμα κακοκαιρίας στην Ευρώπη
Το πλήγμα κακοκαιρίας επεκτείνεται σε ολόκληρη την Ευρώπη. Στη Βρετανία, οι υπηρεσίες καλούν τον κόσμο και πάλι σε επιφυλακή. Στην Ισπανία, την Πορτογαλία, τη Γαλλία και την Ιταλία θυελλώδεις άνεμοι δημιουργούν κωλύμματα στις συγκοινωνίες, ενώ σε περιοχές της Ελβετίας η ταχύτητα των ανέμων ξεπέρασε τα 250 χιλιόμετρα την ώρα.

Οριακή ψήφος εμπιστοσύνης στον Μπάρακ
Με τη στήριξη του κόμματος Shas των ορθόδοξων Εβραίων, έλαβε τελικά οριακή πλειοψηφία στην Ισραηλινή Βουλή ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Εχούντ Μπάρακ. Εν τω μεταξύ, ισραηλινή περίπολος χτυπήθηκε από Παλαιστινίους εχθές, ενώ νωρίτερα δυο Παλαιστίνιοι έπεφταν νεκροί σε σύγκρουση με Ισραηλινούς στρατιώτες.

Ευπρόσδεκτοι οι μετανάστες στη Γερμανία
Στη Γερμανία, το κεντροδεξιό χριστιανοδημοκρατικό κόμμα που βρίσκεται στην αντιπολίτευση, παραδέχθηκε ότι η χώρα, που βλέπει το μέσο όρο ηλικίας των κατοίκων της να μεγαλώνει συνεχώς, έχει ανάγκη τους μετανάστες. Θα πρέπει όμως, συμπλήρωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Φρήντριχ Μετς, οι μετανάστες να είναι έτοιμοι να συμμορφωθούν με την "κυρίαρχη γερμανική κουλτούρα". Η φράση προκάλεσε τις αντιδράσεις  της αριστεράς αλλά ακόμη και πολιτικών εντός του χριστιανοδημοκρατικού κόμματος.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.