Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 2) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio


Μάχη στήθος με στήθος μεταξύ του Τζωρτζ Μπους και του Αλ Γκορ
Μάχη στήθος με στήθος μεταξύ του Τζωρτζ Μπους και του Αλ Γκορ

(06/11/2000, 20:30 GMΤ)

Κορυφώνεται η Αμερικανική προεκλογική εκστρατεία
Λίγες ώρες πριν να ανοίξουν οι κάλπες για τις προεδρικές εκλογές στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής ο προεκλογικός πυρετός στη χώρα βρίσκεται στο αποκορύφωμά του. Οι υποψήφιοι των Δημοκρατικών και των Ρεμπουμπλικάνων Αλ Γκορ και Τζωρτζ Μπους αντίστοιχα πραγματοποιούν μαραθώνιες περιοδείες σε Πολιτείες που αναμένεται να καθορίσουν το τελικό αποτέλεσμα και δηλώνουν σίγουροι για την επιτυχία τους. Οι δημοσκοπήσεις φέρουν τους δύο αντιπάλους να δίνουν μάχη στήθος με στήθος μέχρι την τελευταία στιγμή της αναμέτρησης. Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, ο κ. Μπους προηγείται με ελάχιστη διαφορά που είναι στα όρια του στατιστικού λάθους. Το τελικό αποτέλεσμα, επισημαίνουν παρατηρητές, θα κριθεί εν μέρει και από τη στάση που θα κρατήσουν οι οπαδοί του κόμματος των Πρασίνων του κ. Ραλφ Νάντερ.

Επιβίωση της κυβέρνησης Μπάρακ - συνεχίζονται οι ταραχές
Επεβίωσε η κυβέρνηση μειοψηφίας του Πρωθυπουργού του Ισραήλ Εχούντ Μπάρακ μετά από 4 ψηφοφορίες σχετικά με την πρόταση μομφής που είχαν υποβάλλει Αραβες βουλευτές, επειδή - όπως υποστηρίζουν - ο κ. Μπάρακ είχε αρνηθεί να διατάξει πλήρη διερεύνηση για τα αίτια του θανάτου 13 Αράβων του Ισραήλ σε διαδηλώσεις τον περασμένο μήνα. Στο μεταξύ, ο ηγέτης των Παλαιστινίων Γιάσερ Αραφάτ ζήτησε από τα Ηνωμένα Εθνη την αποστολή διεθνούς ειρηνευτικής δύναμης στη Δυτική Οχθη και στη Λωρίδα της Γάζας που θα πάρει την θέση του στρατού του Ισραήλ. Την πρόταση του κ. Αραφάτ απέρριψε ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ Εχούντ Μπάρακ λέγοντας ότι η βία όχι μόνο δεν θα τερματισθεί με ξένες παρεμβάσεις, αλλά θα γίνει ακόμα πιο έντονη. Ο κ. Αραφάτ και ο κ. Μπάρακ θα μεταβούν την εβδομάδα αυτή στην Ουάσινγκτον για ξεχωριστές συνομιλίες με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπιλ Κλίντον. Πάντως, οι συγκρούσεις στην περιοχή συνεχίστηκαν και σήμερα. Δύο ακόμα νεαροί Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σήμερα από πυροβολισμούς.

Τέλος σε ομηρεία περίπου 40 ανθρώπων στο Λος Αντζελες
Η αστυνομία στο Λος Αντζελες συνέλαβε 3 υπόπτους για την πολύωρη ομηρεία περίπου 40 ανθρώπων σε ένα κατάστημα. Οι δράστες πιθανότατα είχαν επιχειρήσει να ληστέψουν το κατάστημα. Οταν η αστυνομία περικύκλωσε το κατάστημα αρκετοί όμηροι διέφυγαν. Λίγο αργότερα έλαβε τέλος όλη η ομηρεία.

Ομαδικός τάφος στο Καμερούν
Τουλάχιστον 36 πτώματα σε αποσύνθεση βρέθηκαν σε ομαδικό τάφο στο Καμερούν, μερικά χιλιόμετρα από το διεθνές αεροδρόμιο της πόλης Ντουάλα. Ανταποκριτής του BBC στην περιοχή μεταδίδει ότι οι υποψίες βαρύνουν μια παραστρατιωτική ομάδα που δημιουργήθηκε τον Ιούνιο για να καταπολεμήσει την αύξηση του εγκλήματος στο Καμερούν. Οι αρχές της χώρας ακόμα δεν έχουν σχολιάσει το θέμα.

Ολοκληρώνεται η εγχείρηση των δύο Σιαμαίων αδελφών
Σε μερικές ώρες αναμένεται να ολοκληρωθεί η πολύωρη εγχείρηση που πραγματοποιείται σε νοσοκομείο του Μάντσεστερ στη Βρετανία από πολυμελή ομάδα ειδικών για να χωρίσουν τις δύο Σιαμαίες αδελφές, ηλικίας 3 μηνών η καθεμία, που μοιράζονται ζωτικά όργανα του σώματος. Η μία από τις δύο αδελφές θα πεθάνει μετά από την επέμβαση. Οι γιατροί έχουν πει ότι χωρίς την εγχείρηση και τα δύο κοριτσάκια θα πέθαιναν. Οι γονείς των Σιαμαίων αδελφών, οι οποίοι είναι αφοσιωμένοι Ρωμαιοκαθολικοί, ήταν αντίθετοι με την επέμβαση, αλλά αποφάσισαν να μην υποβάλλουν έφεση κατά της απόφασης του Ανωτάτου Δικαστηρίου, σύμφωνα με την οποία η εγχείρηση έπρεπε να γίνει.

Διαμάχη στη Γερμανία για τους μετανάστες
Στη Γερμανία το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα, που βρίσκεται στην αντιπολίτευση, παραδέχεται ότι η χώρα χρειάζεται τους μετανάστες. Ομως, το γεγονός ότι οι Χριστιανοδημοκράτες αναφέρουν ότι οι μετανάστες πρέπει να συμμορφώνονται με την "κυρίαρχη κουλτούρα" της Γερμανίας έγινε αντικείμενο δριμείας κριτικής στη χώρα.

Ανησυχία για το Γαλλικό βοδινό
Και άλλα σχολεία στη Γαλλία προχώρησαν στην αφαίρεση από το μενού που προσφέρουν στους μαθητές τους τού βοδινού κρέατος της Γαλλίας, αφού αυξάνονται οι ανησυχίες για το κατά πόσο πληρεί τους κανόνες ασφαλείας. Οι αρχές της Γαλλίας βρήκαν αύξηση των κρουσμάτων της ασθένειας των τρελλών αγελάδων φέτος.

Συνεχίζεται η επιστροφή στη διεθνή σκηνή της Γιουγκοσλαβίας
Μία εβδομάδα περίπου μετά από την επανένταξή της στους κόλπους του Ο. Η. Ε. η Γιουγκοσλαβία καλείται να επανενταχθεί στον Οργανισμό για την Ασφάλεια και την Συνεργασία στην Ευρώπη (Ο. Α. Σ. Ε.). Αυτό έγινε γνωστό μετά από τις συνομιλίες που πραγματοποιήθηκαν στο Βελιγράδι μεταξύ του προέδρου της Γιουγκοσλαβίας Βόισλαβ Κοστούνιτσα και της υπουργού Εξωτερικών της Αυστρίας που προεδρεύει του Ο. Α. Σ. Ε. αυτή την περίοδο.

Η Βρετανική κυβέρνηση τίμησε τον ταξίαρχο Σόντερς
Τα αποκαλυπτήρια πλάκας στη μνήμη του στρατιωτικού ακολούθου της πρεσβείας της Βρετανίας στην Αθήνα, ταξιάρχου Στίβεν Σόντερς, που έπεσε νεκρός από τις σφαίρες της οργάνωσης "17 Νοέμβρη" στις αρχές του καλοκαιριού στην Αθήνα, έγιναν σήμερα στο Φόρεϊν Οφις στο Λονδίνο. Στην ειδική τελετή προς τιμήν του ταξίαρχου Σόντερς μίλησαν ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Ρόμπιν Κουκ, καθώς και η χήρα του στρατιωτικού ακόλουθου, Χέδερ Σόντερς. Την Ελλάδα εκπροσώπησε ο υπουργός Δημόσιας Τάξεως Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.

Σφοδρή κακοκαιρία στη Δυτική Ευρώπη
Συνεχίζεται η σφοδρή κακοκαιρία σε περιοχές της Δυτικής Ευρώπης. Στην Αγγλία και στην Ουαλλία, εξαιτίας των ισχυρών βροχοπτώσεων, για 36 περιοχές έχουν γίνει προειδοποιήσεις για πιθανότητα να υπάρξουν πλημμύρες. Δύο άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο στο Γιορκσάιρ, ενώ η ιστορική πόλη του Γιορκ απειλείται και πάλι από τις πλημμύρες, αφού τα επίπεδα του νερού στον ποταμό της πόλης άρχισαν ξανά να ανεβαίνουν. Η σφοδρή κακοκαιρία πλήττει, επίσης, την Ιρλανδία, την Γαλλία, την Ιταλία, την Πορτογαλία, την Ισπανία και την Ελβετία.

Παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για το ευρώ
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τραπεζα έκανε σήμερα παρέμβαση στα διεθνή Χρηματιστήρια σε μια προσπάθεια τόνωσης του ευρώ. Πρόκειται για την δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα λίγων ημερών που η Τράπεζα προχωρεί στην αγορά ευρώ με την ελπίδα να αυξηθεί η τιμή του νομίσματος.

Επιδημία σεξουαλικά μεταδιδόμενων νοσημάτων στη Κίνα
Η Κίνα αδυνατεί να αντιμετωπίσει την εξάπλωση των σεξουαλικά μεταδιδόμενων ασθενειών, που αυξάνονται ραγδαία, λαμβάνοντας σε πολλές περιοχές διαστάσεις επιδημίας. Οπως μετέδωσαν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης της Κίνας, οι ειδικοί εκτιμούν ότι τα κρούσματα των σεξουαλικά μεταδιδόμενων νοσημάτων παρουσιάζουν αύξηση κατά 40% από χρόνο σε χρόνο, ενώ ταυτόχρονα ο αριθμός των γιατρών αφροδισιολόγων είναι πολύ μικρός, κάτι που αναιρεί κάθε προσπάθεια της Πολιτείας για την αντιμετώπιση αυτών των νοσημάτων.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.