Visit the Cyprus News Agency (CNA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

 


Στα σημεία θα κριθεί η εκλογική μάχη στις ΗΠΑ
Στα σημεία θα κριθεί η εκλογική μάχη στις ΗΠΑ




(06/11/2000,  14.00 GMΤ)

Κορυφώνεται η προεκλογική εκστρατεία στις ΗΠΑ
Λιγώτερο απο ενα εικοσιτετράωρο απομένει εως τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ και ο προεκλογικός πυρετός βρίσκεται στο αποκορύφωμα του. Οι υποψήφιοι Δημοκρατικών και Ρεμπουμπλικανών, οι κύριοι Αλ Γκορ και Τζωρτζ Μπους  πραγματοποιούν μαραθώνιες περιοδείες στις πολιτείες που αναμένεται να καθορίσουν το τελικό αποτέλεσμα. Οι δημοσκοπήσεις φέρουν τους δύο αντιπάλους  να δίνουν μάχη στήθος με στήθος μέχρι την τελευταία στιγμή της αναμέτρησης. Συμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπίσεις ο Τζωρτζ Μπους προηγείται άλλα με ελάχιστη διαφορά που είναι στα όρια του στατιστικού λάθους. Το τελικό αποτέλεσμα, επισημαίνουν παρατηρητές, θα κριθεί, εν μέρει, και από τη στάση που θα κρατήσουν οι απαδοί του Κομματος των Πρασίνων του Ραλφ Νάντερ.

Απορρίπτει το Ισραήλ την πρόταση Αραφάτ
Ο Παλαιστινιος ηγέτης Γιάσερ Αραφάτ ζήτησε απο τα Η.Ε την αποστολή διεθνούς ειρηνευτικής δύναμης στην Δυτική Οχθη και τη Λωρίδα της Γάζας για την προστασία των παλαιστινίων από τον ισραηλινό στρατό.  Την πρόταση του παλαιστίνιου ηγέτη απέρριψε ο ισραηλινός πρωθυπουργός Εχούντ Μπαράκ, λέγοντας ότι η βία όχι μόνο δεν θα τερματισθεί με ξένες παρεμβάσεις αλλά θα γίνει ακόμα πιο έντονη. Οι κύριοι Αραφάτ και Μπαράκ θα μεταβούν την εβδομάδα αυτή στην Ουάσιγκτων για ξεχωριστές συνομιλίες με τον προεδρο τών ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον.

Επιδημία αφροδισίων νοσημάτων στην Κίνα
Η Κίνα αδυνατεί να αντιμετωπίσει την εξάπλωση των σεξουαλικά μεταδιδόμενων ασθενειών, που αυξάνονται ραγδαία, λαμβάνοντας σε πολλές περιοχές διαστάσεις επιδημίας. Οπως μετέδωσαν τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης οι ειδικοί εκτιμούν ότι τα κρούσματα των αφροδισίων νοσημάτων παρουσιάζουν αύξηση 40% από χρόνο σε χρόνο, ενώ ταυτόχρονα ο αριθμός των γιατρών αφροδισιολόγων είναι πολύ μικρός, κάτι που εκ των πραγμάτων, αναιρεί κάθε προσπάθεια της πολιτείας για την αντιμετώπιση αυτών των νοσημάτων.

Η Βρετανική κυβέρνηση τιμά τον ταξίαρχο Σώντερς
Τα αποκαλυπτήρια πλάκας στη μνήμη του ταξίαρχου Στίβεν Σόντερς, του στρατιωτικού ακόλουθου της βρετανικής πρεσβείας στην Αθήνα που έπεσε νεκρός από τις σφαίρες της οργάνωσης 17 Νοέμβρη στις αρχές του καλοκαιριού, γίνονται σήμερα στο Φόρεϊν Όφις, εδώ στο Λονδίνο. Στην ειδική τελετή προς τιμήν του ταξίαρχου Σόντερς θα μιλήσουν ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, Ρόμπιν Κουκ καθώς και η χήρα του στρατιωτικού ακόλουθου Χέδερ Σόντερς. Την ελληνική κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.

Μάχη με το νερό δίνουν οι Ευρωπαίοι
Συνεχίζεται η κακοκαιρία στην Δυτική Ευρώπη όπου πολλές περιοχές εξακολουθούν να δίνουν μάχη με τις πλημμύρες, τις χειρότερες εδώ και πολλές δεκαετίες. Στην Βρετανία, η ολονύκτια καταρρακτώδης βροχή έχει επιδεινώσει την κατάσταση στις πλημμυροπαθείς περιοχές. Δύο άτομα σκοτώθηκαν στην περιοχή Χέρφοντσηρ, όταν ο κορμός ενός δένδρου που ξερίζωσε ο ισχυρός ανεμος, έπεσε επάνω στο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν.

Παρέμβαση της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας για το Ευρώ
Η Ευρωπαική Κεντρική Τραπεζα έκανε σήμερα παρέμβαση στα διεθνή χρηματιστήρια σε μια προσπαθεια τόνωσης του ευρώ. Είναι η δεύτερη φορά σε διάστημα λίγων ημερών που η Τράπεζα προχωρεί στην αγορά ευρώ με την ελπίδα να αυξηθεί η τιμή του νομίσματος.

Εκρηξη βόμβας στο Πακιστάν
Δύο άτομα σκοτώθηκαν και πέντε τραυματίσθηκαν από έκρηξη βόμβας στο Καράτσι του Πακιστάν. Η έκρηξη σημειώθηκε σε κτίριο που στεγάζει τα κεντρικά γραφεία δυο εφημερίδων.

Με παραπομπή στην δικαιοσύνη απειλείται ο πρόεδρος των Φιλιππίνων
Στις Φιλιππίνες έχει ξεκινήσει η διαδικασία παραπομπής στη δικαιοσύνη  του προέδρου Χοσέ Εστράδα, που κατηγορείται για διαφθορά. Κοινοβουλευτική επιτροπή ενέκρινε την παραπομπή του θέματος στην ολομέλεια του Κογκρέσου.

Πρόκληση της Βαγδάτης πρός ΗΠΑ και Βρετανία
Το Ιράκ δηλώνει αποφασισμένο να καταργήσει στη πράξη τις ζώνες απαγόρευσης πτήσεων, που έχουν επιβάλει οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Βρετανία στα βόρεια και στα νότια της χώρας, πυκνώνοντας τα εσωτερικά δρομολόγια επιβατικών αεροσκαφών που άρχισαν από χθές.

Μαραθώνια επέμβαση για τον χωρισμό Σιαμαίων
Αρχισε σήμερα σε νοσοκομείο του Μάντσεστερ μαραθώνια επεμβαση για τον διαχωρισμό τών δυο σιαμαίων αδελφών που μοιράζονται μια καρδιά. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του νοσοκομείου St Mary΄s την εγχείρηση που θα έχει διάρκεια πάνω από δεκαπέντε ώρες έχει αναλάβει  εικοσαμελής ιατρική ομάδα στην οποία συμπεριλαμβάνονται νεογνολόγοι, χειρούργοι,αναισθησιολόγοι και νοσοκόμες.

Ενας στους είκοσι ανθρώπους πάσχει από διαβήτη
Πρόκειται γιά τον διαβήτη τύπου 2, όπως είναι γνωστός,  που σχετίζεται με την παχυσαρκία, τις κακές συνήθειες διατροφής και την καθιστική ζωή. Οι στατιστικές δείχνουν ότι ο διαβήτης αυτός αυξάνεται κυρίως μεταξύ των νέων, και οικονομικά παραγωγικών ατόμων, ιδιαίτερα στις αστικές περιοχές. Ανησυχία προκαλεί επίσης το γεγονός ότι στις αναπτυσσόμενες χώρες παρατηρείται αύξηση στα κρούσματα παιδικού διαβήτη, δίχως οι επιστήμονες να είναι σε θέση να εξακριβώσουν τις αιτίες του φαινομένου.

Επιστήμονες συνδέουν την έκθεση σε φυτοφάρμακα με την ασθένεια του Πάρκινσον
Επιστήμονες στις Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν ότι ανακάλυψαν στοιχεία που υποστηρίζουν την άποψη ότι η χρήση φυτοφαρμάκων είναι μία από τις αιτίες που προκαλούν την ασθένεια του Πάρκινσον. Οι ερευνητές είπαν ότι διαπίστωσαν πως οι αρουραίοι στους οποίους είχαν κάνει ένεση με το φυτοφάρμακο ροτενόνη είχαν όλα τα συμπτώματα της ασθένειας Πάρκινσον και επίσης ότι είχαν υποστεί παρόμοιες βλάβες στην δομή του εγκέφαλου τους.

Συνεχίζεται ο αποκλεισμός των συνόρων Αυστρίας - Τσεχίας
Στην Αυστρία οικολόγοι έχουν αποκλείσει τα σύνορα με την Τσεχία, διαμαρτυρόμενοι ενάντια στη λειτουργία του πυρηνικού σταθμού παραγωγής ενέργειας στο Τεμελίν της Τσεχίας. Ο αποκλεισμός γίνεται καθώς η κυβέρνηση της Τσεχίας απειλεί ότι θα αποχωρήσει από τις συνομιλίες με την αυστριακή κυβέρνηση εάν  οι κινητοποιήσεις συνεχισθούν πέραν της σημερινής προθεσμίας που έχει δωθεί για τερματισμό τους. Ο αυστριακός καγγελάριος Βόλφγκανγκ Σούσελ κάλεσε τους διαδηλωτές να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις.

Eιρηνευτικές συνομιλίες στο Αφγανιστάν
Ο απεσταλμένος των Ηνωμένων Εθνών στο Αφγανιστάν Φρανσέσκο Βεντρέλ δήλωσε ότι το κυβερνών κίνημα των Ταλεμπάν και εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης συμφώνησαν γραπτώς να αρχίσουν ειρηνευτικές συνομιλίες υπό την αιγίδα του ΟΗΕ. Την ερχόμενη εβδομάδα θα αρχίσουν διαπραγματεύσεις και με τις δύο πλευρές προκειμένου να καταρτισθεί η ημερήσια διάταξη των συνομιλιών.

Νατοϊκά γυμνάσια για πρώτη φορά στην Ελβετία
Στην Ελβετία διεξάγονται στρατιωτικές ασκήσεις με τη συμμετοχή Νατοϊκών στρατευμάτων για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας αυτής. Τα στρατιωτικά γυμνάσια που θα διαρκέσουν μία εβδομάδα, γίνονται στα πλαίσια του προγράμματος Συνεταιρισμός για την Ειρήνη του ΝΑΤΟ. Ο Ελβετός πρόεδρος Αντολφ Ογκι είπε ότι οι ασκήσεις δεν αποτελούν βήμα για ένταξη της χώρας στην Ατλαντική Συμμαχία, και ότι δεν απειλούν το καθεστώς ουδετερότητας της Ελβετίας.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.