Browse through our Interesting Nodes of Greek Newspapers & Magazines Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

 


Η κόρη του Γιτζάκ Ράμπιν στην εκδήλωση για τον δολοφονηθέντα ισραηλινό πολιτικό
Η κόρη του Γιτζάκ Ράμπιν στην εκδήλωση για τον δολοφονηθέντα ισραηλινό πολιτικό

(05/11/2000, 1130 GMΤ)

Εκκληση Μπάρακ προς Αραφάτ για αποκλιμάκωση των ταραχών
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Εχούντ Μπάρακ απηύθυνε έκκληση στον ηγέτη των Παλαιστινίων, Γιασέρ Αραφάτ να επέμβει για να συγκρατήσει αυτούς που, όπως είπε, οργανώνουν τις ταραχές. Οι δηλώσεις Μπάρακ έγιναν σε εκδήλωση για την πέμπτη επέτειο από την δολοφονία του πρώην ισραηλινού πρωθυπουργού και αρχιτέκτονα της ειρηνευτικής διαδικασίας στη Μέση  Ανατολή, Γιτζάκ Ραμπίν. Ο κ. Αραφάτ από την πλευρά του δήλωσε ότι το Ισραήλ δεν έχει εκπληρώσει όσα συμφωνήθηκαν, αλλά αντίθετα έχει εντείνει τον αποκλεισμό των παλαιστινιακών πόλεων, χωριών και καταυλισμών. Εντωμεταξύ ένας δεκαεξάχρονος Παλαιστίνιος σκοτώθηκε από ισραηλινά πυρά σήμερα το πρωί στη Λωρίδα της Γάζας.

Πρόσκληση Κλίντον σε Μπάρακ - Αραφάτ για συνομιλίες
Αυξήθηκαν οι ελπίδες για περιορισμό της βίας στη Μέση Ανατολή, μετά από την πρωτοβουλία του αμερικανού προέδρου Μπίλ Κλίντον, που  προσκάλεσε τον ισραηλινό πρωθυπουργό Εχούντ Μπάρακ και τον παλαιστίνιο ηγέτη Γιασέρ Αραφάτ για συνομιλίες στην Γουάσινγκτον. Ο κ. Αραφάτ αποδέχθηκε ήδη την πρόσκληση και θα επισκεφθεί την αμερικανική πρωτεύουσα στις 9 Νοεμβρίου.

Κορυφώνεται η προεκλογική εκστρατεία στις ΗΠΑ
Στις Ηνωμένες Πολιτείες οι δύο κυριότεροι προεδρικοί υποψήφιοι καταβάλουν τις ύστατες προσπάθειες για να πείσουν όσους ψηφοφόρους παραμένουν αναποφάσιστοι. Ο Τζώρτζ Μπούς ο νεώτερος έκανε έκκληση στους οπαδούς του να στείλουν με την ψήφο τους το μήνυμα ότι η  Αμερική είναι έτοιμη γιά ένα καινούργιο ξεκίνημα, μετά από μιά περίοδο κυνισμού.Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δίνουν ελάχιστο προβάδισμα στον κ. Μπούς, αλλά σε μερικές από τις διαφιλονικούμενες πολιτείες προηγείται ο Αλ Γκόρ.

Νέες πλημμύρες στη Βρετανία
Η βρετανική κυβέρνηση δεσμεύθηκε να χορηγήσει βοήθεια ύψους δεκάδων εκατομμυρίων στερλινών για τη βελτίωση των αντιπλημμυρικών φραγμάτων έπειτα από τις χειρότερες πλημμύρες που αντιμετώπισε η χώρα τα τελευταία εκατό χρόνια. Εν τω μεταξύ, χιλιάδες άνθρωποι υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στην πόλη Γιόρκ της βόρειας Αγγλίας. Χθες βράδυ αστυνομία και στρατός οδήγησαν περίπου τρείς χιλιάδες άτομα σε ασφαλείς περιοχές καθώς τα σπίτια τους έχουν γεμίσει νερά. Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν πως ραγδαίες βροχές και δυνατοί άνεμοι θα ξαναπλήξουν τη Βρετανία από σήμερα.

Η γιουγκοσλαβική βουλή έδωσε ψήφo εμπιστοσύνης στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση
Η γιουγκοσλαβική βουλή έδωσε ψήφo εμπιστοσύνης στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση, στην οποία επικρατούν οι υποστηρικτές του νέου προέδρου Βόϊσλαβ Κοστούνιτσα. Ο εντολοδόχος πρωθυπουργός της Γιουγκοσλαβίας, Ζόραν Τζίντζιτς, υποσχέθηκε ότι θα βγάλει τη χώρα από την διεθνή απομόνωση και ότι θα προχωρήσει σε τολμηρές οικονομικές μεταρρυθμίσεις. Μιλώντας στην ομοσπονδιακή βουλή, ο κ. Τζίντζιτς απέδωσε την δεινή οικονομική κατάσταση  της χώρας στις διεθνείς κυρώσεις και τους περσινούς βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ.

Ο Χάιλε Σελάσιε κηδεύεται εκ νέου σήμερα στην Άντις Άμπαμπα
Ο τελευταίος αυτοκράτορας της Αιθιοπίας Χάϊλε Σελάσιε, ο οποίος πέθανε κάτω από άγνωστες συνθήκες πρίν από 25 χρόνια, μετά την άνοδο στην εξουσία του συνταγματάρχη Μεγκίστου, θα ταφεί εκ νέου σήμερα στην πρωτεύουσα Αντίς Αμπέμπα σε μεγαλοπρεπή Ορθόδοξη τελετή.

Ξεκίνησαν εσωτερικές πτήσεις στο Ιράκ
Για πρώτη φορά μετά το τέλος του πολέμου του Περσικού το 1991, ξεκίνησαν και πάλι εσωτερικές πολιτικές πτήσεις στο Ιράκ, συνδέοντας τη Βαγδάτη με τη Μοσούλη και τη Βασόρα. Αξιωματούχοι του ΟΗΕ είπαν ότι οι πτήσεις αυτές είναι νόμιμες, αλλά αμερικανός διπλωμάτης είπε ότι θα βοηθούσε αν οι Ιρακινοί έδιναν στοιχεία πτήσεων, ώστε να αποφευχθούν τυχόν επεισόδια.

Eιρηνευτικές συνομιλίες στο Αφγανιστάν
Ο απεσταλμένος των Ηνωμένων Εθνών στο Αφγανιστάν Φρανσέσκο Βεντρέλ δήλωσε ότι το κυβερνών κίνημα των Ταλεμπάν και εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης συμφώνησαν γραπτώς να αρχίσουν ειρηνευτικές συνομιλίες υπό την αιγίδα του ΟΗΕ. Την ερχόμενη εβδομάδα θα αρχίσουν διαπραγματεύσεις και με τις δύο πλευρές προκειμένου να καταρτισθεί η ημερήσια διάταξη των συνομιλιών.

Τέσσερις νεκροί στις Αιγυπτιακές βουλευτικές εκλογές
Τέσσερα άτομα έχασαν τη ζωή τους και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και μελών της οργάνωσης "Μουσουλμανική Αδελφότητα" κατά την διάρκεια του δεύτερου γύρου των βουλευτικών εκλογών στην Αίγυπτο.

Εκλογές στο Αζερμπαϊτζιάν
Εκλογές διεξάγονται σήμερα στο Αζερμπαϊτζάν, τα αποτελέσματα των οποιών θα καθορίσουν την σύνθεση της νέας βουλής και το διάδοχο του προέδρου της χώρας Χαϊντάρ Αλίεφ. Τα κόμματα ήδη ανταλλάσουν κατηγορίες για παραβίαση της εκλογικής διαδικασίας.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.