Subscribe to our Personal NewsPaper (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

 


Rabin's daughter in front father's poster
Rabin's daughter in front father's poster

(05/11/2000, 0700 GMΤ)

Ο Μπαράκ απηύθυνε έκκληση στον Αραφάτ να συγκρατήσει τους ταραξίες
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Εχούντ Μπαράκ απηύθυνε απ' ευθείας έκκληση στον ηγέτη των Παλαιστινίων, Γιασέρ Αραφάτ να επέμβει και να συγκρατήσει αυτούς που, όπως είπε, οργανώνουν τις ταραχές. Αυτά με αφρομή την πέμπτη επέτειο από την δολοφονία του Γιτζάκ Ραμπίν, εκ των προκατόχων του κ. Μπαράκ στην πρωθυπουργία, και αρχιτέκτονα της ειρηνευτικής διαδικασίας στη Μέση  Ανατολή.  Ο κ. Αραφάτ από την πλευρά του δήλωσε ότι το Ισραήλ δεν έχει εκπληρώσει όσα συμφωνήθηκαν τις τελευταίες μέρες , αλλά αντίθετα έχει ενισχύσει την ουσιαστική πολιορκία των  πόλεων, χωριών και καταυλισμών προσφύγων όπου ζούν οι Παλαιστίνιοι. Ελπίδες για το περιορισμό της βίας αυξάνουν μετά από κινήσεις του προέδρου Κλίντον, ο οποίος προσκάλεσε τις δύο πλευρές σε συνομιλίες στην Ουάσινγκτον.

Ο προεκλογικός πυρετός στις ΗΠΑ φθάνει στο αποκορύφωμα του
Στις Ηνωμένες Πολιτείες ο προεκλογικός πυρετός φθάνει στο αποκορύφωμά του, με τους δύο υποψηφίους να καταβάλουν τις ύστατες προσπάθειες να πείσουν τους ψηφοφόρους που είναι ακόμη αναποφάσιστοι. Ο Τζώρτζ Μπούς έκανε έκκληση στους οπαδούς του σε συγκέντρωση στο Μίσιγκαν να στείλουν -με την ψήφο τους- το μύνημα ότι η  Αμερική είναι έτοιμη γιά ένα καινούργιο ξεκίνημα, μετά από μιά περίοδο κυνισμού.Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δίνουν ένα μικρό προβάδισμα στον κ. Μπούς, αλλά σε μερικές από τις διαφιλινοκούμενες πολιτείες προηγείται ο Αλ Γκόρ.

Η Γιουγκοσλαβική Βουλή έδωσε ψήφo εμπιστοσύνης στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση
Η Γιουγκοσλαβική Βουλή έδωσε ψήφo εμπιστοσύνης στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση στην οποία επικρατούν οι υποστηρικτές του νέου προέδρου Βόισλαβ Κοστούνιτσα. Ο εντολοδόχος πρωθυπουργός της Γιουγκοσλαβίας, Ζόραν Τζίνζιτς, υποσχέθηκε να βγάλει τη χώρα από την διεθνή απομόνωση και να προχωρήσει σε τολμηρές οικονομικές μεταρρυθμίσεις. Αλλά στην ίδια ομιλία, στην Ομοσπονδιακή Βουλή, επέρριψε ευθυνες γιά την δεινή οικονομική κατάσταση  της Γιουγκοσλαβίας στις διεθνείς κυρώσεις και τους περσυνούς βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ.

Ο Κλίντον στέλνει νομοσχέδιο περί διαρροής μυστικών πίσω στο Κογκρέσο
Ο πρόερδος Κλίντον αρνήθηκε να επικυρώσει νομοσχέδιο του Κογκρέσου με το οποίο θα απαγορευόταν σε κυβερνητικούς αξιωματούχους να διοχετεύουν  μυστικές πληροφορίες στόν τύπο. Τα μέσα ενημέρωσης εχουν ταχθεί κατά του νομοσχεδίου, το οποίο, όπως υποστηρίζουν,  είναι αντισυνταγματικό διότι καταπατά την ελευθερία έκφρασης.

Ο Χάιλε Σελάσιε κηδεύεται εκ νέου σήμερα στην Άντις Άμπαμπα
Ο τελευταίος αυτοκράτορας της Αιθιοπίας, Χάιλε Σελάσιε, ο οποίος πέθανε κάτω από άγνωστες συνθήκες πρίν από 25 χρόνια με την άνοδο στην εξουσία του Συνταγματάρχη Μεγκίστου, θα ταφεί εκ νέου σήμερα στην Αντις Αμπαμπα σε μεγαλοπρεπή Ορθόδοξη τελετή.

Νέες πλήμμυρες στη Βρετανία
Η κυβέρνηση της Βρετανίας δεσμεύθηκε να χορηγήσει βοήθεια ύψους δεκάδων εκατομμυρίων στερλινών για τη βελτίωση των αντιπλημμυρικών φραγμάτων έπειτα από τις χειρότερες πλημμύρες που αντιμετώπισε η χώρα τα τελευταία εκατό χρόνια. Στην ανακοίνωση αυτή προέβη ο αντιπρόεδρος της βρετανικής κυβέρνησης, Τζον Πρέσκοτ, μετά την ολοκλήρωση εκτάκτου υπουργικής συνόδου. Εν τω μεταξύ, χιλιάδες άνθρωποι υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στην πόλη Γιόρκ. Χθες βράδυ αστυνομία και στρατός οδήγησαν περίπου τρείς χιλιάδες άτομα σε ασφαλείς περιοχές καθώς τα σπίτια τους έχουν γεμίσει νερά. Οι μετερεωλόγοι προβλέπουν πως ραγδαίες βροχές και δυνατοί άνεμοι θα πλήξουν τη Βρετανία την επόμενη εβδομάδα.

Eιρηνευτικές συνομιλίες στο Αφγανιστάν
Ο απεσταλμένος των Ηνωμένων Εθνών στο Αφγανιστάν Φρανσέσκο Βεντρέλ δήλωσε ότι το κυβερνών κίνημα των Ταλεμπάν και εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης συμφώνησαν γραπτώς να αρχίσουν ειρηνευτικές συνομιλίες υπό την αιγίδα του Διεθνούς Οργανισμού. Από την ερχόμενη εβδομάδα ο κ. Βεντρέλ θα αρχίσει να διαπραγματεύσεις και με τις δύο πλευρές προκειμένου να καταρτίσει την ημερήσια διάταξη των συνομιλιών.

Τέσσερις νεκροί στις Αιγυπτιακές βουλευτικές εκλογές
Τέσσερα άτομα έχασαν τη ζωή τους και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και μελών της Μουσουλμανικής Αδελφότητος κατα την διάρκεια του δεύτερου γύρου βουλευτικών εκλογών στην Αίγυπτο.

Εκλογές στο Αζερμπαϊτζιάν
Εκλογές διεξάγονται στό Αζερμπαϊτζιάν οι οποίες θα αποφασίσουν την σύσταση της νέας βουλής και τον διάδοχο του προέδρου Χάινταρ Αλίγεφ.

Οι Αιγύπτιες ελεύθερες να ταξιδεύουν χωρίς τη συγκατάθεση των συζύγων
Το Ανώτατο Δικαστήριο της Αιγύπτου, εξάλλου, κατοχύρωσε το δικαίωμα των γυναικών της χώρας να ταξιδεύουν στο εξωτερικό και χωρίς την συγκατάθεση των συζύγων τους.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.