Browse through our Interesting Nodes on the Informatics & Computing Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio


Ρίψη δακρυγόνων από ισραηλινούς στρατιώτες στη Βηθλεέμ
Ρίψη δακρυγόνων από ισραηλινούς στρατιώτες στη Βηθλεέμ

(03/11/2000, 12:30 GMΤ)

Αποφασμένοι να εφαρμόσουν την εκεχειρία Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι
Ισραηλινοί και οι Παλαιστίνιοι δηλώνουν αποφασισμένοι να θέσουν σ'εφαρμογή τη συμφωνία εκεχειρίας, παρά τις μεγάλες συγκρούσεις που συνεχίστηκαν τη νύχτα. Η ισραηλινή κυβέρνηση δέχεται ότι ο ηγέτης των Παλαιστινίων Γιασέρ Αραφάτ έδοσε ήδη εντολές για την εφαρμογή της συμφωνίας, αλλά προσθέτει ότι δεν είναι ικανοποιημένη από τα μέχρι τώρα αποτελέσματα. Πάντως ο πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ Σιμόν Πέρες, που διαπραγματεύθηκε την εκεχειρία με τον ηγέτη των Παλαιστινίων, δήλωσε πως ο κ. Αραφάτ δεν είναι ... μάγος και πως δεν θα πρέπει επομένως να περιμένει κανείς θαύματα. Οι ισραηλινές δυνάμεις παραμένουν πάντως και σήμερα σε κατάσταση επιφυλακής.

Ανάκαμψη Ευρώ, μετά από παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας
Το Ευρώ ανέβηκε στα 87 σέντς σήμερα έναντι του δολαρίου, ενώ πριν από μία εβδομάδα η ισοτιμία του είχε φτάσει στο ναδίρ των 82 σέντς. Η ανάκαμψη του Ευρώ, σημειώθηκε μετά τη ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ότι παρενέβη στις διεθνείς αγορές συναλάγματος για να στηρίξει το ενιαίο ευρωπαϊκό κοινό νόμισμα. Είναι η δεύτερη προσπάθεια για να ενισχύσει το κοινό νόμισμα, μετά την παρέμβαση που έγινε στις 16 Σεπτεμβρίου, η οποία όμως δεν είχε τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Λάθος διάδρομο χρησιμοποίησε το μοιραίο αεροπλάνο της Singapore Airlines
Οι εμπειρογνώμονες που ερευνούν τα αίτια του προχθεσινού αεροπορικού δυστυχήματος στην Ταϊβάν δήλωσαν ότι ο πιλότος χρησιμοποίησε λάθος διάδρομο απογείωσης. Ο επικεφαλής των ερευνών δήλωσε ότι είναι βέβαιος ότι το αεροσκάφος της Singapore Airlines απογειώθηκε από ένα διάδρομο που επισκευαζόταν, και γι' αυτό προσέκρουσε σε ξένο αντικείμενο, πράγμα που προκάλεσε την έκρηξη. Στο εν λόγω ατύχημα βρήκαν τον θάνατο πάνω από 80 άτομα.

Δημοσίευμα Financial Times: Αμφιβολίες για επιτυχία του "Αθήνα 2004"
Στενεύουν τα περιθώρια για να αποδείξει η Ελλάδα ότι μπορεί να διοργανώσει με επιτυχία τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004,  υποστηρίζουν σε σημερινό τους δημοσίευμα οι Financial Times, τονίζοντας πως οι αρμόδιες ελληνικές υπηρεσίες θα πρέπει να εγκαταλείψουν εγκαίρως τις εσωτερικές έριδες και να εστιάσουν την προσοχή τους στο πώς θα ξεπεράσουν τις καθυστερήσεις στα   αναγκαία για την Ολυμπιάδα έργα υποδομής, πριν από την συνάντηση στις 22 Νοεμβρίου με την αντιπροσωπεία της ΔΟΕ.

Συνεχίζονται οι συνομιλίες για το Κυπριακό στη Γενεύη
Συνεχίζεται στη Γενεύη ο πέμπτος γύρος των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών για το Κυπριακό. Ο ειδικός σύμβουλος του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, Αλβάρο ντε Σότο, συναντήθηκε σήμερα το πρωί με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Γλαύκο Κληρίδη, και ακολούθως με τον ηγέτη των Τουρκοκυπρίων, Ραούφ Ντενκτάς. Αλλά σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξαν αντιρρήσεις από ελληνοκυπριακής πλευράς σ' ένα άτυπο έγγραφο που παρουσίασε ο κ. ντε Σότο.

Παραδοχή Τζόρτζ Μπούς ότι οδηγούσε μεθυσμένος το 1976
Ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού κόμματος στις Αμερικανικές προεδρικές εκλογές, Τζωρτζ W Μπους, παραδέχθηκε ότι πρίν από 24 χρόνια είχε συλληφθεί διότι οδηγούσε ενώ ήταν μεθυσμένος. Ο κ. Μπους δήλωσε ότι τού επιβλήθηκε πρόστιμο και ότι τού αφαιρέθηκε η άδεια οδηγησης μετά το επεισόδιο που έλαβε χώρα στην πολιτεία Μέην το 1976.

50 χρόνια της Ευρωπαϊκής Συνθήκης γιά τα ανθρώπινα δικαιώματα
Με τη συμμετοχή εκπροσώπων από 40 Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις πραγματοποιείται από σήμερα στη Ρώμη διήμερο συνέδριο, με αφορμή την συμπλήρωση 50 χρόνων από την  υπογραφή της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Το συνέδριο θα εξετάσει τρόπους καλύτερης εφαρμογής των όσων προβλέπει η συνθήκη και οι συμμετέχοντες θα κληθούν να υπογράψουν πρωτόκολλο για την εξάλειψη των προκαταλήψεων.

Δικαίωση για νησιώτες του Ντιέγκο Γκαρσία, μετά 30 χρόνια
Στο Λονδίνο το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάνθηκε ότι η βρετανική κυβέρνηση ενήργησε παράνομα όταν εξόρισε -πριν από 30 χρόνια- το σύνολο του πληθυσμού από το νησί Ντιέγκο Γκαρσία του Ινδικού Ωκεανού, προκειμένου να κατασκευαστεί εκεί  αμερικανική αεροπορική βάση.

Ινδονησία: Ανεπιτυχής προσπάθεια για σύλληψη του Τόμι Σουχάρτο
Στην Ινδονησία χωρίς αποτέλεσμα κατέληξε η αστυνομική επιχείρηση για τη σύλληψη του Τόμι Σουχάρτο, γιού του πρώην προέδρου της χώρας, μετά την καταδίκη του σε 18 μήνες φυλάκιση για οικονομικές ατασθαλίες. Ο κ. Σουχάρτο δεν βρέθηκε στην κατοικία του στη πρωτεύουσα Τζακάρτα, όταν οι αστυνομικοί πήγαν για να τον συλλάβουν.

Φιλιππίνες: Αποχώρηση συμμάχων του προέδρου Εστράντα από τη κυβέρνηση
Στις Φιλιππίνες ο πρόεδρος της κάτω βουλής Μανουέλ Βιγιάρ ανακοίνωσε ότι αυτός και περίπου σαράντα μέλη του σώματος εγκαταλείπουν το κυβερνών κόμμα του προέδρου Τζόσεφ  Εστράντα, διαμαρτυρόμενοι για ενδεχόμενη αναμειξή του σε υπόθεση διαφθοράς.

Προειδοποιήσεις Βόρειας Κορέας 
Η Βόρεια Κορέα απείλησε ότι θα σταματήσει τις συναντήσεις ανάμεσα σε μέλη οικογενειών που δεν είχαν ειδωθεί επί δεκαετίες, από την εποχή του πολέμου της Κορέας. Αυτά μετά από σχόλια που διατύπωσε ο επικεφαλής του Ερυθρού Σταυρού στη Νότια Κορέα, που οργανώνει αυτές τις συναντήσεις. Ο εν λόγω αξιωματούχος φέρεται να δήλωσε ότι δεν υπάρχει ελευθερία στη Βόρεια Κορέα.

Εληξε η εξέγερση σε φυλακή της Τουρκίας
Τερματίσθηκε μετά από διαπραγματεύσεις η εξέγερση των κρατουμένων στις φυλακές Ουσάκ της δυτικής Τουρκίας, με την απελευθέρωση όλων των ομήρων. Χθές 5 άτομα σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια μάχης που ξέσπασε ανάμεσα σε εκατοντάδες εγκλείστους, ενώ ο διευθυντής των φυλακών και 20 κρατούμενοι κρατήθηκαν όμηροι.

Επίσκεψη σύρου αντιπροέδρου στην Τουρκία
Επίσημη επίσκεψη στην Τουρκία πραγματοποιεί ο αντιπρόεδρος της Συρίας Αμπντέλ Χαλίμ Χαντάμ. Ανάμεσα στα ακανθώδη θέματα της επίσκεψης είναι οι τουρκικές υποψίες ότι η Συρία υποστηρίζει τους κούρδους αυτονομιστές, αλλά και η ανησυχία της Δαμασκού γιά τον έλεγχο που ασκεί η Αγκυρα στους υδάτινους πόρους του Ευφράτη ποταμού.

Σε ιατρικές εξετάσεις θα υποβληθεί ο Πινοσέτ
Στη Χιλή δευτεροβάθμιο δικαστήριο αποφάσισε ότι ο  Αουγκούστο Πινοσέτ θα πρέπει να υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις γιά να εξακριβωθεί εάν είναι σε θέση να προσαχθεί στο δικαστήριο. Τα τεστ θα αφορούν τόσο τη ψυχολογική όσο και τη νευρολογική κατάσταση του πρωην δικτάτορα.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.