Browse through our Interesting Nodes of Greek Sports & Clubs Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio


Παλαιστίνιοι διαδηλωτές καλύπτονται πίσω από οδόφραγμα
Παλαιστίνιοι διαδηλωτές καλύπτονται πίσω από οδόφραγμα




(26/10/2000, 05:00 GMΤ)

Ακαρπες οι συνομιλίες Ισραλινών - Παλαιστινίων για τερματισμό της κρίσης
Το Ισραήλ λέει ότι δεν σημειώθηκε καμία πρόοδος κατά τις συναντήσεις που είχαν ισραηλινοί και παλαιστίνιοι στρατιωτικοί αξιωματούχοι για να βρεθεί τρόπος τερματισμού των βίαιων συγκρούσεων μεταξύ των δύο πλευρών. Εντωμεταξύ συνεχίστηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας σποραδικές συγκρούσεις ανάμεσα σε μονάδες του Ισραηλινού στρατού και παλαιστίνιους ενόπλους. Νωρίτερα η ισραηλινή στρατιωτική ηγεσία δήλωνε ότι είναι έτοιμη να αποσύρει τα στρατεύματα που βρίσκονται γύρω από παλαιστινιακές πόλεις υπό τον όρο ότι δεν θα υπάρξει αναζωπύρωση των ταραχών.

Ολοκληρώθηκε η βαλκανική διάσκεψη κορυφής στα Σκόπια
Οι ηγέτες της Βαλκανικής, που έλαβαν μέρος στην άτυπη διάσκεψη κορυφής των Σκοπίων, χαιρέτησαν την ειρηνική μεταβίβαση εξουσίας στη Γιουγκοσλαβία και κάλεσαν το νέο πρόεδρο της χώρας Βόϊσλαβ Κοστούνιτσα να ακολουθήσει πολιτική καλής γειτονίας.  Νωρίτερα ο γιουγκοσλάβος πρόεδρος είπε ότι ο μόνος δρόμος προς τα εμπρός είναι διαμέσου του διαλόγου και της συνεργασίας. Ο αλβανός πρόεδρος Ρετζέπ Μεϊντάνι κάλεσε τη γιουγκοσλαβική κυβέρνηση να απελευθερώσει τους Αλβανούς που κρατούνται στη Σερβία.

82 νεκροί από πτώση ρωσικού αεροσκάφους στη Γεωργία
Οι Ρωσικές αρχές ανακοίνωσαν ότι σκοτώθηκαν και οι 82 επιβαίνοντες σε στρατιωτικό μεταγωγικό αεροσκάφος, μετά από πτώση του σε βουνό της Γεωργίας. Το ρωσικό υπουργείο εκτάκτων αναγκών λέει ότι ανάμεσα στα θύματα περιλαμβάνονταν και οκτώ παιδιά, ενώ κάτοικοι της περιοχής είπαν ότι άκουσαν μια τεράστια έκρηξη. Το αεροσκάφος ήταν τετρακινητήριο Ιλιούσιν και εκτελούσε πτήση από την Μόσχα προς τη πόλη Μπατούμι.

Περού: Αναζητείται ο πρώην αρχηγός των μυστικών υπηρεσιών
Στο Περού ο πρόεδρος Αλμπέρτο Φουτζιμόρι διέψευσε ότι διέταξε την σύλληψη του πρώην αρχηγού των μυστικών υπηρεσιών Βλαντιμίρο Μοντεσίνος, που επέστρεψε στη χώρα από τον Παναμά στις αρχές της εβδομάδας. Αλλά ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών Σεζάρ Γκαβίρια, που βρίσκεται στην πρωτεύουσα Λίμα, είπε ότι η περουβιανή κυβέρνηση επιθυμεί να συλληφθεί ο κ. Μοντεσίνος επειδή προσπάθησε να σφετεριστεί την συνταγματική εξουσία. Νωρίτερα ο πρόεδρος Φουτζιμόρι εξέδωσε διάταγμα με το οποίο περιορίζονται οι ένοπλες δυνάμεις μέσα στους στρατώνες και ηγήθηκε έρευνας για την ανέυρεση του κ. Μοντεσίνος στα προάστια της Λίμα.

Ακτή Ελεφαντοστού: Εκκλήσεις για αποκατάσταση της δημοκρατίας
Η διεθνής κοινότητα ζήτησε την αποκατάσταση της δημοκρατίας στην Ακτή του Ελεφαντοστού μετά την λαϊκή εξέγερση που απομάκρυνε από την εξουσία τον στρατηγό Ρόμπερτ Γκουέϊ.  Η ομάδα γαλλόφωνων κρατών απήυθυνε έκκληση για διεξαγωγή νέων εκλογών, ενώ παρόμοια έκκληση έκανε και ο νοτιοαφρικανός πρόεδρος Τάμπο Μπέκι, ο οποίος είπε ότι η παρούσα κατάσταση μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλη εμφύλια σύγκρουση.

Δικαστική δίωξη Ιαν Σμίθ στη Ζιμπάμπουε
Ο πρόεδρος της Ζιμπάμπουε Ρόμπερτ Μουγκάμπε είπε ότι ο πρώην ηγέτης της λευκής μειοψηφίας Ιαν Σμιθ θα δικαστεί κατηγορούμενος για γενοκτονία. Μιλώντας σε συγκέντρωση υποστηρικτών του στην πρωτεύουσα Χαράρε, ο κ. Μουγκάμπε είπε ότι εγκαταλείπεται η πολιτική συμφιλίωσης της μαύρης πλειοψηφίας με τους 70 χιλιάδες λευκούς της χώρας.
 
Ανασύρθηκαν 4 πτώματα από το ναυάγιο του Κουρσκ
Και τέταρτη σωρό έφεραν στην επιφάνεια οι δύτες που προσπαθούν να ανασύρουν τα πτώματα των μελών του πληρώματος μέσα από το ναυάγιο του πυρηνικού υποβρυχίου Κούρσκ. Αυτό ανακοίνωσε ο διοικητής του ρωσικού στόλου της Βόρειας Θάλασσας ενώ παράλληλα έγινε γνωστό ότι η επιχείρηση σταμάτησε λόγω της επιδείνωσης των καιρικών συνθηκών στην περιοχή.

Κύμα πολιτικών απαγωγών στην Κολομβία
Κύμα απαγωγών πολιτικών προσώπων σημειώθηκε στην Κολομβία λίγες ημέρες πριν από τις τοπικές και περιφερειακές εκλογές της ερχόμενης Κυριακής. Χθές στη βορειοανατολική επαρχία Σούκρε απήχθησαν 3 γερουσιαστές κατά τη διάρκεια προεκλογικής τους περιοδείας. Εξη συνολικά πολιτικοί έχουν πέσει θύματα απαγωγών, τις οποίες πιστεύεται ότι διέπραξαν ακροδεξιές παραστρατιωτικές ομάδες.

Συνεχίζεται η πτώση του Ευρώ
Νέο πλήγμα δέχθηκε σήμερα το Ευρώ, τη φορά αυτή στα χρηματιστήρια της Ασίας, όπου η ισοτιμία του είναι 86,8 σεντς έναντι του δολαρίου. Χθές το κλείσιμο του χρηματιστηρίου της ΝέαςΥόρκης άφησε το Ευρώ στην χαμηλότερη έως τώρα τιμή του, συγκεκριμένα στα 82,6 σεντς. Χρηματιστηριακοί κύκλοι επιρρίπτουν την ευθύνη για την νέα πτώση του Ευρώ στην ροή κεφαλαίων απο μεγάλη ευρωπαϊκή εταιρεία προς τις ΗΠΑ, καθώς και στην απροθυμία των κεντρικών τραπεζών να στηρίξουν το νόμισμα.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.