Browse through our Interesting Nodes on Telecommunications in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio


Οι διαδηλώσεις συνεχίζονται παράλληλα με τις προσπάθειες για τερματισμό της κρίσης
Οι διαδηλώσεις συνεχίζονται παράλληλα με τις προσπάθειες για τερματισμό της κρίσης



(25/10/2000, 20:30 GMΤ)

Ελπίδες για τον τερματισμό της βίας στη Μέση Ανατολή
Νέες προσπάθειες βρίσκονται σε εξέλιξη για να τερματισθούν οι συγκρούσεις, που διαρκούν εδώ και ένα μήνα περίπου, μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων. Ενας αξιωματούχος του στρατού του Ισραήλ πραγματοποιεί συνομιλίες με Παλαιστίνιο ομόλογό του στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ Εχούντ Μπάρακ έχει στείλει εκπρόσωπό του να συναντήσει τον ηγέτη των Παλαιστινίων Γιάσερ Αραφάτ.

Ολοκληρώθηκε η Διάσκεψη Κορυφής των Βαλκανικών χωρών στα Σκόπια
Οι ηγέτες των χωρών της Βαλκανικής, που έλαβαν μέρος στην άτυπη Διάσκεψη Κορυφής που πραγματοποιήθηκε στα Σκόπια για το μέλλον της περιοχής, καλωσόρισαν την ειρηνική μεταβίβαση εξουσίας στη Γιουγκοσλαβία και κάλεσαν το νέο πρόεδρο της χώρας Βόισλαβ Κοστούνιτσα να ακολουθήσει πολιτική καλής γειτονίας. Ο κ. Κοστούνιτσα είπε ότι ο μόνος δρόμος είναι αυτός του διαλόγου και της συνεργασίας.

Πτώση αεροσκάφους της Ρωσίας
Στρατιωτικό αεροσκάφος της Ρωσίας, που πραγματοποιεί μεταφορές του στρατιωτικού προσωπικού, έπεσε στη Γεωργία. Το αεροσκάφος, που είχε 75 επιβαίνοντες, έπεσε πάνω σε βουνό, σύμφωνα με αξιωματούχους. Εκφράζονται φόβοι ότι κανείς από τους επιβαίνοντες δεν επέζησε. Το αεροπλάνο εκτελούσε δρομολόγιο από τη Μόσχα στη πόλη Μπατούμι της Γεωργίας, όπου η Ρωσία διαθέτει στρατιωτική βάση.

Ανασύρθηκαν 3 πτώματα από το Κουρσκ
Οπως έκαναν γνωστό οι αρχές στη Ρωσία, 3 πτώματα ανασύρθηκαν από το ναυάγιο του πυρηνικού υποβυχίου Κουρσκ που βυθίστηκε τον Αύγουστο στη θάλασσα του Μπάρεντς με αποτέλεσμα να βρουν τον θάνατο και τα 118 μέλη του πληρώματός του. Νωρίτερα Ρώσοι και Νορβηγοί δύτες είχαν κατορθώσει, ύστερα από ημέρες προσπαθειών, να ανοίξουν μία τρύπα στο Κουρσκ ώστε να μπουν μέσα.

Συγκρούσεις στην Ακτή του Ελεφαντοστού
Ο πρόεδρος της Νότιας Αφρικής ζήτησε να διεξαχθούν νέες εκλογές στην Ακτή του Ελεφαντοστού ύστερα από μία μέρα συγκρούσεων που είχαν ως αποτέλεσμα ο στρατιωτικός ηγέτης της χώρας Ρόμπερτ Γκουέι να εγκαταλείψε την χώρας χωρίς να έχει γίνει γνωστό που βρίσκεται.

Τουλάχιστον 24 κρατούμενοι σκοτώθηκαν σε επίθεση στη Σρι Λάνκα
Στη Σρι Λάνκα πολίτες επετέθησαν σε σωφρονιστικό ίδρυμα για πρώην αντάρτες Τίγρεις Ταμίλ σκοτώνοντας τουλάχιστον 24 κρατουμένους. Οι πολίτες επετέθησαν εναντίον των κρατουμένων χρησιμοποιώντας μαχαίρια και πέτρες.

Απελευθέρωση 3 ομήρων στις Φιλιππίνες
Στις Φιλιππίνες ο στρατός της χώρας απελευθέρωσε 3 ομήρους από τη Μαλαισία, οι οποίοι κρατούνταν από Ισλαμιστές αντάρτες στο νησί Τζόλο. Ομως, οι αντάρτες της οργάνωσης Αμπού Σάγιεφ κρατούν ακόμη έναν Αμερικανό και έναν Φιλιππινέζο ως ομήρους. Δεκαεπτά όμηροι έχουν δραπετεύσει ή έχουν διασωθεί από τα στρατεύματα των Φιλιππίνων τις τελευταίες 5 εβδομάδες.

Νέα πτώση του Ευρώ
Νέα πτώση σημείωσε το Ευρώ. Στο Λονδίνο το ευρωπαϊκό νόμισμα έφθασε να αντιστοιχεί σε 0,83 δολλάρια πριν να ανακάμψει πάλι ελάχιστα. Το κοινό Ευρωπαϊκό νόμισμα έχει χάσει το 30% της αξίας του από τότε που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά, τον Ιανουάριο του 1999.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.