Visit the The Cyprus Homepage Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio


Ισραηλινό άρμα μάχης σε δρόμο παλαιστινιακής πόλης
Ισραηλινό άρμα μάχης σε δρόμο παλαιστινιακής πόλης


(24/10/2000 1400 GMT)

Μέση Ανατολή: Συνομιλίες Μπάρακ - Σαρόν εν μέσω συγκρούσεων
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Εχούντ Μπαράκ συνεχίζει τις προσπάθειές του για τον σχηματισμό κυβέρνησης εκτάκτου ανάγκης, που θα αντιμετωπίσει την κρίση στην περιοχή. Σήμερα, αναμένεται να συναντηθεί ξανά με τον "σκληροπυρηνικό" ηγέτη του κόμματος Λικούντ της αντιπολίτευσης, τον Αριέλ Σαρόν, με τον οποίο είχε συναντηθεί και χθες, χωρίς όμως επιτυχία. Στο μεταξύ, τεταμένει παραμένει η κατάσταση στην Δυτική Οχθη και στη Γάζα. Ο στρατιωτικός εκπρόσωπος του Ισραήλ δήλωσε ότι αναμένει να συνεχιστούν οι συγκρούσεις ανάμεσα σε Ισραηλινούς και Παλαιστινίους για αρκετό καιρό ακόμα.

Σε συναγερμό οι αμερικανικές δυνάμεις στη Μέση Ανατολή
Σε κατάσταση υψηλού συναγερμού έχουν θέσει οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής τμήμα των δυνάμεών τους στη Μέση Ανατολή, μετά τις απειλές εναντίον Αμερικανών στρατιωτών και πολιτών στην περιοχή. Αν και δεν έχουν γίνει γνωστές οι λεπτομέρειες, πληροφορίες αναφέρουν ότι σε επιφυλακή βρίσκονται οι αμερικανικές δυνάμεις στο Κατάρ, τη νότια Τουρκία και το Μπαχρέιν.

Παραδοχές για εγκλήματα από Κοστούνιτσα
Ο νέος πρόεδρος της Γιουγκοσλαβίας, Βόισλαβ Κοστούνιτσα παραδέχθηκε για πρώτη φορά ότι ο σερβικός στρατός και οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν διαπράξει μαζικές δολοφονίες στο Κοσσυφοπέδιο. Σε συνέντευξή του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS ο κ. Κοστούνιτσα δήλωσε ότι διεπράχθησαν εγκλήματα και από τις δύο πλευρές. Στο μεταξύ, το αλβανικό κοινοβούλιο απαιτεί από τη Σερβία να προβεί σε δημόσια απολογία για τα εγκλήματα που διεπράχθησαν στο Κοσσυφοπέδιο.

Συνεδρίαση σερβικού κοινοβουλίου για τις βουλευτικές εκλογές
Με στόχο τη συμφωνία για τον ορισμό μεταβατικής κυβέρνησης και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών για το Δεκέμβριο συνεδριάζει αυτή την ώρα το σερβικό κοινοβούλιο. Η λύση που προβάλλεται ως η πιθανότερη είναι η δημιουργία κυβέρνησης συνασπισμού ανάμεσα στη συμμαχία που υποστηρίζει τον Βόισλαβ Κοστουνίτσα και το Σοσιαλιστικό Κόμμα του πρώην προέδρου Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς. Στόχος των υποστηρικτών του κ. Κουστουνίτσα είναι διενέργεια νέων κοινοβουλευτικών εκλογών πριν από το τέλος του χρόνου.

Διατεθειμένη να σταματήσει τις δοκιμές η Βόρειος Κορέα
Οι Ηνωμένες Πολιτείες αναφέρουν ότι ο ηγέτης της Βορείου Κορέας, Κιμ Τζονγκ Λι, υποσχέθηκε ότι η χώρα του θα σταματήσει τις δοκιμές πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς, ζήτημα που απασχολούσε ιδιαιτέρως την Ουάσινγκτον. Μιλώντας μετά τη δεύτερη μέρα των συναντήσεών της με τον Κιμ Τζονγκ Λι, η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών, Μαντλίν Ολμπράιτ, δήλωσε ότι οι συζητήσεις ήταν εποικοδομητικές για τη βελτίωση των σχέσεων των δύο χωρών.

Απαισιόδοξες προβλέψεις για τη ζώνη του Ευρώ
Στη Γερμανία, τα σημαντικότερα ινστιτούτα οικονομικών ερευνών εξέδωσαν μία απαισιόδοξη έκθεση για την οικονομία της Γερμανίας και των άλλων δέκα χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης που μετέχουν στη ζώνη του Ευρώ. Στην έκθεσή τους, τα ινστιτούτα αναφέρουν ότι η κρίση του πετρελαίου έχει επηρεάσει σημαντικά την ανάπτυξη στη ζώνη του Ευρώ. Τα ινστιτούτα προειδοποιούν ότι δεν υπάρχουν πολλές πιθανότητες να ανακάμψει σύντομα το Ευρώ στις διεθνείς χρηματαγορές.

Ανησυχίες για την επιστροφή Μοντεσίνος στο Περού
Στο Περού, ο πρόεδρος της χώρας, Αλμπέρτο Φουτζιμόρι, προσπαθεί να κατευνάσει τους φόβους για ένα πιθανό πραξικόπημα, μετά την επιστροφή του πρώην αρχηγού των μυστικών υπηρεσιών της χώρας, Βλαντιμίρο Μοντεσίνος. Επειτα από περιήγησή του στις στρατιωτικές βάσεις κοντά στην πρωτεύουσα, Λίμα, ο κ. Φουτζιμόρι ανακοίνωσε ότι έχει υπό τον έλεγχό του τις ένοπλες δυνάμεις και απέρριψε τα αιτήματα της αντιπολίτευσης να παραιτηθεί.
 

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.