Visit the International Association for Greek Philosophy (IAGP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio


Παλαιστίνιοι επιδεικνύουν όπλα που χρησιμοποιήθηκαν εναντίον τους από τους ισραηλινούς
Παλαιστίνιοι επιδεικνύουν όπλα που χρησιμοποιήθηκαν εναντίον τους από τους ισραηλινούς

(23/10/2000, 0930 GMT)

Προς κυβέρνηση εκτάκτου ανάγκης το Ισραήλ
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Εχούντ Μπαράκ είπε ότι θα επιδιώξει τον σχηματισμό εθνικής κυβέρνησης εκτάκτου ανάγκης για να αντιμετωπίσει τη σύρραξη με τους παλαιστινίους. Ο κ. Μπαράκ είπε ότι η κυβέρνηση θα επιδιώξει την ειρήνευση αλλά προειδοποίησε ότι το Ισραήλ κινδυνεύει άμεσα από σοβαρές επιθέσεις. Σε μια προσπάθεια να επαναληφθούν οι διαπραγματεύσεις με τους παλαιστινίους ο αμερικανός πρόεδρος Μπιλ Κλίντον είχε και νέα τηλεφωνική συνομιλία με τον κ. Μπαράκ. Ο παλαιστίνιος ηγέτης Γιασέρ Αραφάτ είπε ότι όλα τώρα εξαρτώνται από  την αντίδραση της ισραηλινής ηγεσίας. Στο μεταξύ ο ισραηλινός στρατός είπε ότι έχει αποκλείσει την πόλη της Δυτικής Οχθης Μπεΐτ Τζαλά επειδή ερίφθησαν πυροβολισμοί εναντίον γειτονικής εβραϊκής συνοικίας. Αυτόπτες μάρτυρες λένε ότι ισραηλινά ελικόπτερα και άρματα μάχης βομβάρδισαν την πόλη στη διάρκεια της νύχτας. Πάνω από 120 άνθρωποι, στη συντριπτική τους πλειοψηφία παλαιστίνιοι, έχουν σκοτωθεί από τα επεισόδια.

Ιστορική συνάντηση Ολμπράιτ με τον βορειοκορεάτη πρόεδρο
Η αμερικανίδα υπουργός εξωτερικών Μαντλίν Ολμπράιτ που πραγματοποιεί ιστορική επίσκεψη στη Βόρειο Κορέα, συναντάται με τον πρόεδρο της χώρας Κιμ Γιονγκ Ιλ στην πρωτεύουσα Πιονγκ Γιανγκ. Μέχρι στιγμής δεν έχουν δοθεί στοιχεία για τις συνομιλίες αυτές. Πιστεύεται πως ήταν η πρώτη φορά που ο κ. Κιμ συναντάται με αμερικανό. Αναμένεται ότι και ο αμερικανός πρόεδρος Μπιλ Κλίντον θα επισκεφθεί σύντομα τη Βόρεια Κορέα.

Ανακοινώθηκε συνάντηση Πούτιν - Κοστούνιτσα
Οπως ανακοινώθηκε στη Μόσχα, ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν θα συναντηθεί την Παρασκευή με τον νέο πρόεδρο της Γιουγκοσλαβίας Βόισλαβ Κοστούνιτσα. Ο κ. Πούτιν είπε ότι η Ρωσία έχει πρόγραμμα για την ανάπτυξη δεσμών με τη Γιουγκοσλαβία σε μια σειρά τομείς.

Σινο-ευρωπαϊκή σύνοδος στο Πεκίνο
Η Κίνα διαβεβαίωσε την Ευρωπαϊκή Ενωση ότι θα ανταποκριθεί πλήρως στις υποχρεώσεις της ως μέλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου. Ο κινέζος πρωθυπουργός Ζου Ρονγκτζί είπε σε σινο-ευρωπαϊκή σύνοδο στο Πεκίνο ότι η χώρα του επιθυμεί την ανάπτυξη ενός ευνοϊκού κλίματος για τους ξένους επενδυτές. Ο κοινοτικός επίτροπος για το εμπόριο Πασκάλ Λαμί είπε ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση θέλει την ένταξη της Κίνας στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου το συντομότερο δυνατόν.

Μεγάλη επίθεση αυτοκτονίας στη Σρι Λάνκα
Οι αρχές της Σρι Λάνκα λένε ότι αντάρτες Τίγρεις Ταμίλ πραγματοποίησαν μεγάλη επίθεση αυτοκτονίας με τέσσερα σκάφη στό λιμάνι του Τρινκομαλί, στα βορειοανατολικά της χώρας, βυθίζοντας δύο πολεμικά πλοία.  Οιν στρατιωτικές αρχές είπαν ότι και ένα ελικόπτερο που εστάλη για να ενισχύσεις τις ναυτικές δυνάμεις, κατερίφθη και πιθανότατα δεν υπάρχουν διασωθέντες.

Προεδρικές εκλογές στην Ακτή Ελεφαντοστού
Ενώ συνεχίζεται η καταμέτρηση των ψήφων στις προεδρικές εκλογές στην Ακτή Ελεφαντοστού, και οι δύο υποψήφιοι -ο στρατιωτικός ηγέτης της χώρας Ρόμπερτ Γκουέι και ο βετεράνος ηγέτης της αντιπολίτευσης Λοράν Γκμπάγκμπο- εξέφρασαν την πεποίθηση ότι θα νικήσουν. Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα προηγείται ελαφρά ο κ. Γκμπάγκμπο.

Νέο πρόεδρο εκλέγει η βρετανική βουλή
Η βρετανική Βουλή των Κοινοτήτων εκλέγει σήμερα νέο πρόεδρο που θα διαδεχθεί την αποσυρθείσα Μπέτι Μπούθροϊντ. Την όλη διαδικασία θα επιβλέψει το αρχαιότερο μέλος του Κοινοβουλίου, ο πρώην πρωθυπουργός σερ Εντουαρντ Χιθ. Είναι αξιοσημείωτο ότι η διαδικασία εκλογής που ακολουθείται κατά παράδοση είναι τόσο σύνθετη ώστε δεν είναι ακόμη σαφές ποιοί ακριβώς βουλευτές είναι υποψήφιοι.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.