Visit the Antenna Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio


Συνεχίζονται οι ταραχές στη Μέση Ανατολή
Συνεχίζονται οι ταραχές στη Μέση Ανατολή

(22/10/2000, 0600 GMT)

Συνεχίζεται η βία στη Μέση Ανατολή
Αμείωτη συνεχίζεται η βία και η αιματοχυσία στη παλαιστινιακές περιοχές της Δυτικής Όχθης του Ιορδάνη και της Λωρίδας της Γάζας, την ίδια ώρα που οι ηγέτες των αραβικών χωρών εξετάζουν στο Κάιρο τρόπους αντιμετώπισης της κρίσης και ετοιμάζονται σε λίγη ώρα να εκδώσουν ανακοινωθέν που θα καταδικάζει ανεπιφύλακτα τη στάση του Ισραήλ. Τουλάχιστον πέντε Παλαιστίνιοι, οι τρεις απ' αυτούς ανήλικοι σκοτώθηκαν χθες σε συγκρούσεις με τον ισραηλινό στρατό, στη Ραμάλα και τη Ναμπλούς.

Επικρίνουν το Ισραήλ οι Άραβες ηγέτες στο Κάιρο
Στο Κάιρο, οι ηγέτες των αραβικών χωρών ετοιμάζονται να καταδικάσουν το Ισραήλ για τη στάση του σε κοινό ανακοινωθέν. Παρ' όλα αυτά δεν συμφωνούν ώς προς τους τρόπους αντιμετώπισης της κρίσης. Ο Γιασέρ Αραφάτ πάντως δήλωσε από το Κάιρο ότι η Ιντιφάντα θα συνεχιστεί παρά την βαθύτερη επιθυμία του για την επίτευξη διαρκούς και συνολικής ειρήνης με το Ισραήλ.

Αύξηση της παραγωγής πετρελαίου ζητούν οι ΗΠΑ
Έκκληση προς τον Οργανισμό Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών, τον ΟΠΕΚ, να αυξήσει την παγκόσμια παραγωγή για να μειωθούν οι τιμές του αργού πετρελαίου απηύθυνε ο υπουργός Ενεργείας των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπιλ Ρίτσαρντσον. Ο κ. Ρίτσαρτσον προέβη σε σχετικές δηλώσεις από τη Βενεζουέλα όπου συναντήθηκε χθες με τον πρόεδρο του ΟΠΕΚ και υπουργό Πετρελαίου της χώρας αυτής, Αλί Ροντρίγκεζ.

Τη Βοσνία επισκέπτεται ο Κοστούνιτσα
Ο νέος πρόεδρος της Γιουγκοσλαβίας, Βόισλαβ Κοστούνιτσα, επισκέπτεται σήμερα την Βοσνία, την πρώτη επίσκεψη γιουγκοσλάβου ηγέτη απο τότε που η Βοσνία κήρυξε την ανεξαρτησία της. Αρχικά ο κ. Κοστούνιτσα επρόκειτο να επισκεφθεί μόνο την Τρεμπίνιε για την κηδεία ενος Σέρβου ποιητή, αλλά κατόπιν διαβουλεύσεων με Βόσνιους και Δυτικούς επισήμους, απεφάσισε να μεταβεί και στο αεροδρόμιο του Σαράγιεβο για συνομιλίες με Μουσουλμάνους και Κροάτες αξιωματούχους της βοσνιακής κυβέρνησης.

Αναβολικά και στην Παραολυμπιάδα
Δύο ακόμα αθλητές βρέθηκαν να έχουν κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών στους παραολυμπιακούς του Σίδνεϊ. Οι αθλητές που δεν έχουν κατωνομαστεί, αναμένεται να αποβληθούν απο τους αγώνες αν και το δεύτερο τεστ που θα υποβληθούν είναι επίσης θετικό. Τέσσερις αθλητές της άρσης βαρών έχουν ήδη αποβληθεί από τους αγώνες.

Απογραφή στην Τουρκία
Οι πολίτες της Τουρκίας καλούνται να μείνουν στα σπίτια τους σήμερα για να γίνει απογραφή πληθυσμού. Σχεδόν ένα εκατομμύριο υπάλληλοι θα κάνουν την απογραφή με ενα ερωτηματολόγιο σαραντατριών ερωτήσεων. Μεχρι και οι τουρίστες θα καταμετρηθούν, ενώ απαγορεύεται να κυκλοφορεί κανείς στο δρόμο χωρίς εγκεκριμένη βεβαίωση οτι έχει ήδη απαντήσει τις ερωτήσεις. Οι αρχές υπόσχονται οτι αυτή ειναι η τελευταία φορά που η απογραφή διεξάγεται υπό συνθήκες αυστηρής απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Στη Ρωσία για τους Τσετσένους πρόσφυγες η Ογκάτα
Η Υπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, Σαντάκο Ογκάτα, επισκέπτεται τη Ρωσία σήμερα για διαβουλεύσεις με τον Πρόεδρο Πούτιν και άλλους αξιωματούχους για την κατάσταση στη Τσετσενία και τις γειτονικές χώρες. Περίπου εκατόν πενήντα χιλιάδες πρόσφυγες έχουν καταφύγει σε καταυλισμούς στη γειτονική Ινγκουσετία όπου αντιμετωπίζουν ελλείψεις προμηθειών.
 
 

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.